Samsung, Apple'a Direniyor! 2024'te En Çok Satan Akıllı Telefonlar Belli Oldu

2024'ün birinci çeyreğinde en çok satan akıllı telefon modelleri belli oldu. Apple zirveyi domine ederken, Samsung, Galaxy S24 Ultra ile cevap verdi.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Aralarında Apple, Samsung, Xiaomi, vivo ve Oppo'nun da yer aldığı onlarca üretici, yüzlerce farklı modelle pastadan daha büyük bir pay alabilmek için kıyasıya rekabet ediyor. Peki bu rekabet ne durumda hiç düşündünüz mü? 

Son olarak Counterpoint tarafından yapılan bir araştırma, bu sorunun cevabını ortaya çıkardı. Görünüşe göre Apple, tüm rakiplerini ezip geçerek liderliği koruyor. Ancak Samsung, Galaxy S24 Ultra ile Android cephesi için savaşmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar...

iPhone 14 Pro Max vs. iPhone 15 Pro Max! En Yenisini Almaya Değer mi?
MOBİL

iPhone 14 Pro Max vs. iPhone 15 Pro Max! En Yenisini Almaya Değer mi?

Teknoloji devi Apple’ın en sevilen ürünlerinden olan iPhone’un her sene yenisi çıkıyor. Standart modelle kalmayan iPhone serilerinde Pro ve Pro Max seçenekleri de her yıl güncelleniyor.

2024'ün Birinci Çeyreğinde Hangi Telefon Ne Kadar Sattı?

2024'ün birinci çeyreğinde en çok satılan akıllı telefon modelleri açıklandı. Buna göre Apple, zirveyi domine etti. Rapora baktığımızda ilk sırada yüzde 4.4 pazar payıyla iPhone 15 Pro Max'i görüyoruz. Halihazırda 1.199$ karşılığında satılan telefon, şirketin kasasına adeta milyarlarca dolar kazandırdı. 

İkinci sırada ise yine Apple'ın iPhone 15'i yüzde 4.3'lük bir pazar payıyla yer alıyor. Onu yüzde 3.7 ile iPhone 15 Pro takip ederken, dördüncü sırada ise eski bir dost olan iPhone 14 modelini yüzde 1.9 ile görüyoruz. Dördüncülüğün bir diğer yüzde 1.9'luk payla ortağı ise Samsung. 

Şirketin kısa süre önce tanıttığı Galaxy S24 Ultra, en çok satan Android akıllı telefon olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bildiğiniz üzere Samsung uzun süredir amiral gemisi modelleri yüksek miktarlarda satmakta zorlanıyordu. Bu nedenle de kar oranı konusunda Apple'ın hep gerisinde kalıyordu. 

Görünüşe göre şirket, uzun bir aradan sonra bu laneti kırmış ve zirveye yeniden yaklaşmış. Ancak Apple'ın dominasyonu hala tam gaz devam ediyor. Listenin ilk üçünü domine eden üretici, rakipkeri ile arasındaki farkı her geçen yıl biraz daha açtığını hissettiriyor. Android akıllı telefon üreticilerinin ise henüz bu soruna bir çözümü yok. 

Galaxy S24 Ultra mı iPhone 15 Pro Max mi? Hangisini Almalısınız?
MOBİL

Galaxy S24 Ultra mı iPhone 15 Pro Max mi? Hangisini Almalısınız?

Teknoloji sektörünün öncüleri Samsung ve Apple arasındaki rekabet heyecanla devam ediyor. Akıllı telefon ve tablet modellerinde yaraşan markalar birbirinden kullanışlı ürün seçeneklerini piyasaya sürüyor.

Merak edenle için Q1 2024'e ait en çok satan akıllı telefonlar listesinin tamamı ise şu şekilde: 

  1. iPhone 15 Pro Max %4.4
  2. İPhone 15 %4.3
  3. iPhone 15 Pro %3.7
  4. iPhone 14 %1.9
  5. Galaxy S24 Ultra %1.9
  6. Galaxy A15 5G %1.5
  7. Galaxy A54 %1.4
  8. iPhone 15 Plus %1.3
  9. Galaxy S24 %1
  10. Galaxy A34 %1