Microsoft, FBI ve CIA'e Özel Yapay Zeka Geliştirdi: O Kadar Gizli ki Adı Bile Bilinmiyor!

Microsoft, ABD istihbarat teşkilatlarına özel geliştirdiği gizli yapay zeka sohbet botunu piyasaya sürdü. Yapay zeka hakkında neler biliniyor? İşte detaylar!

Her geçen gün yeni bir teknoloji devinin yapay zeka girişimlerine ve çalışmalarına tanıklık etmeye devam ediyor. Bu girişimlerin en büyük örneği ise son olarak Microsoft'tan geldi.

Aktarılan habere göre şirket, FBI ve CIA gibi istihbarat teşkilatlarına özel bir sohbet botu geliştirdi. Bu yapay zeka modeli GPT-4 temelli bir sohbet botu olmakla birlikte güvenlik konusunda da ekstra donanıma sahip.

Microsoft'tan ABD İstihbarat Teşkilatlarına Özel Yapay Zeka

Bildiğiniz üzere OpenAI'ın yıllardır kullanılan sohbet botu ChatGPT ve benzeri yapay zeka modelleri, bulut sistemiyle çalıştıkları için veri sızıntısı ve bilgisayar korsancılığı gibi riskleri üst seviyede tutuyor.

CIA ve FBI gibi istihbarat teşkilatları içinse gizlilik ve güvenlik en önemli noktada olduğu için Microsoft, bu doğrultuda bir yapay zeka sohbet botu geliştirdi. Piyasaya sürülen yapay zeka sayesinde hassas verilerin sızdırılmasının önüne geçiliyor.

Microsoft'un stratejik görevler ve teknolojiden sorumlu baş teknoloji sorumlusu William Chappell, sohbet botunun geçtiğimiz perşembe günü 10.000 kişiye test edilmesi için kullanıma sunulduğunu ve şu anda bu kişiler tarafından test edildiğini aktardı.

Yeni Başlayanlar İçin: En İyi 15 ChatBot (Sohbet Robotu)
Yapay Zeka

Yeni Başlayanlar İçin: En İyi 15 ChatBot (Sohbet Robotu)

ChatBot, mesajlaşma uygulamalarından yararlanarak kullanıcı konuşmalarını doğal bir dille simüle eden yazılım türüdür.

Bu yapay zeka modelinin adının ne olduğu hala bilinmemekle birlikte sistemin nasıl kullanıcılacağı, sınırlama olup olmayacağı ve nasıl denetleyeceği gibi soruların cevabı da henüz bilinmiyor. İlerleyen günlerde daha fazla bilgi alabileceğiz gibi görünüyor.