2007 Stok Yönetim  & Oto Servis

2007 Stok Yönetim & Oto Servis

kullanıcı
  • Lisans DENEME SÜRÜMÜ
  • TOPLAM İNDİRME 6,143
  • DOSYA BOYUTU 1.9 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Erkoz Yazılım

Bu programla detaylı bir stok listesi oluşturacak, hem satış yapıp ayni zamanda oto servis işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Tüm bu işlemlerle ilgili raporlara analizlere ulaşabileceksiniz.

Üretici firmanın açıklaması: Bu programla detaylı bir stok listesi oluşturacak, hem satış yapıp ayni zamanda oto servis işlemlerinizde kullanabilirsiniz. Tüm bu işlemlerle ilgili raporlara analizlere ulaşabileceksiniz.

Programın başlıca özellikleri:

1.Stoklarınızı Barkodlu sisteme göre girebiliyorsunuz.
2.Birim-Türü-Grubu-Marka şeklinde stoklarınızı katagorize edebiliyorsunuz.
3.Stoklarınızın hangi rafta ve hangi sırada olduklarını belirterek, kolay bulunmasını sağlıyorsunuz.
4.Minimum stok miktarı girerek, belirtilen seviyenin altına düşen ürünleri görüp alım yapabiliyorsunuz.
5.Stok girişi yapılan her ürün için 3 değişik para birimi seçebiliyorsunuz. (YTL-Dolar-Euro) Satış yaparken ve serviste kullanırken ürünü belirtilen döviz cinsine göre, günlük kur üzerinden işlem yapılmasını sağlayabiliyorsunuz.
6.Her ürün için ayrı KDV miktarı girebilir, Satış ve servis işlemlerinde dilerseniz kdv dahil, dilersenizde kdv eklenmeden işlem yapabilirsiniz.
7.Stok listenizdeki her ürün için, toplam giren, çıkan ve kalan miktarlarını görebileceksiniz.
8.Stok oluştururken, hangi malı hangi tarihte kimden aldığınızı işleyerek, mal aldığınız kişilere olan ödemelerinizi farklı ödeme türlerine göre düzenleyebilir, borçlarınızı takip edebilirsiniz.
9.Mal alışlarınızdan oluşan borçlarınızı Nakit olarak YTL, Dolar, Euro olarak ödeyebilir. Tamamını bir seferde ödeyebilir yada parça parça faklı tarihlerde ödeyebilirsiniz. Kime ne kadar borçlu olduğunuzu ve hangi tarihlerde, hangi para cinsinden, ne kadar ödeme yaptığınızı görebilirsiniz.
10.Yada borçlarınızı Çek, Senet ve Kredi Kartı ile ödeyebilirsiniz. Bu tür ödemelerde ileri bir tarih seçebilirsiniz.
11.Günü gelen çek-senet borçlarınız olduğunda program tarafından bilgilendirilirsiniz. Tüm çek ve senet borçlarınızı görebildiğiniz gibi, ödemiş olduklarınız, tahsil edilenleride ayrı olarak görebilirsiniz.
12.Ödemiş olduğunuz borçlarınızı Kasada günlük olarak görebilir, ayrıca aylık toplam alışlarınızıda görebileceksiniz.
13.Kimden, hangi tarihte, hangi malı, ne kadar, kaç paraya aldığınızı görebilirsiniz.
14.Ayrıca stok listenizdeki hangi malın, hangi tarihte, hangi müşteriye, kaç paraya, kaç adet satıldığınıda görebileceksiniz.
15.Stok listenizdeki ürünlerin binlerce olması durumunda, kolay bulunması için Barkod koduna göre arayabilir, Türüne, Grubuna, Marka sına göre süzme yaparak, aradığınız ürüne çok kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz.
16.Stok listenizdeki ürünleri hem satış malı olarak kullanabilecek, hemde servis işlemlerinizde yedek parça olarak kullanabileceksiniz. Bu iki türdede ürünler kendi para birimine göre (YTL-Dolar-Euro) olarak işlem görecek. İşlem sonunda o günkü döviz kuruna göre YTL ye çevrilerek hesaplamalara dahil edilecektir.
17.Yapılan işlemin sonundaki (Satış tutarı yada servis borcu) müşterinize tahakkuk eden borcu, müşteri cari kartlarına işleyecek, müşterilerin borçlarını ödemeleri için, Nakit ve Vadeli seçenek sunabileceksiniz.
18.Müşteriler borçlarını Nakit olarak YTL, Dolar,Euro olarak  peşin yada vadeli ödeyebilecekler. Vadeli işlemlerde vade farkını borç tutarına istenilen oranda ekleyebileceksiniz.
19.Ayrıca müşterileriniz borçlarını Çek, Senet, Kredikartı olarak ödeyebilir. Sizde bu hesapları takip edebilirsiniz.
20.Günü gelen alacaklarınız program tarafından size bildirilecek, Tüm bu işlemlerde kasaya yansıtılacak, günlük işlemler listesi alabilecek ve aylık toplamlarınıza ulaşabileceksiniz.
21.Satış yaptığınız müşterilerin cari kartlarına ulaşacak, isme göre arama yapabilecek, toplam borç tutarını, ödeme miktarını, kalan borcunu, yapılan ödeme sayısını görebileceksiniz.
22.Satış faturası çıkartabilecek, satışlarda ve servis işlemlerinde borç tutarına iskonta uygulayabileceksiniz.
23.Satış sayfasında ilgili müşteri için yeni bir satış işlemi başlattığınızda, daha önceden hangi tarihlerde satış yapılmış görebilecek ve eski satış listesine kolayca ulaşabileceksiniz.
24.Yeni bir servis işlemi başlattığınızda, araç sahibini müşteri listenizden sececek, yoksa yeni müşteri tanımlaması yapacaksınız.
25.Önceden servis işlemi yapılan bir müşteriye, yeni bir servis işlemi başlattığınızda, ilgili müşterinin üzerinde görülen araçlar listelenecek, servis açılacak araba listeden seçildiğinde aracın bilgileri ( Plaka-Motor no- Şasi no- Marka-Model-Renk ) otomatik olarak gelecektir. Önceden işlem yapılmayan farklı bir araç için servis işlemi başlatılacaksa bu bilgiler elle girilecektir.
26.Servis sayfasında kullanılacak olan yedek parçalar stok listesinden seçilecek yada Barkod numarası okutularak otomatik olarak alınacaktır.
27.Kullanılan parçanın fiyatı stok listesine Dolar olarak girildiyse servis sayfasınada dolar olarak yansıyacak fakat günlük döviz kuruna göre otomatik olarak YTL ye çevrilerek hesaplanacaktır. Her ürün için ayrı ayrı KDV eklenmesini yada çıkartılmasını sağlayabileceksiniz. İşlem tutarına iskonta uygulanabilecek.
28.Servise gelen araç için fiyat teklif belgesi hazırlatabilecek, her servis işlemi için durum değerlendirmesi yapacaksınız. (
FİYAT TEKLİFİ HAZIRLA-İADE EDİLDİ-ONAY BEKLİYOR-PARÇA BEKLİYOR-SERVİSTE-TAMAMLANDI-TESLİM EDİLDİ) şeklinde.
29.Bu sayede serviste yapılan işlemleri katagorize ederek istenilen servis kartına rahat ulaşacaksınız ve farklı analizler alacaksınız.
30.Servis işlemi için fatura ve fiyat teklif belgesi hazırlayabileceksiniz.
31.Stok miktarı, satış miktarından yada servis işleminde kullanılacak yedek parça olarak belirtilen adetten küçükse işlem yapılmasına müsade edilmeyecek, stok miktarının verilen adet miktarından düşük olduğu hakkında uyarılacaksınız. Bu şekilde stoklarınızda var olmayan bir ürünü satmanız engellenmiş olacak.
32.Servis kayıtlarını Plakaya, motor numarasına, şasi numarasına, müşteri adına, araç markasına ve aracın kayıtlı olduğu firma ismine göre yapabileceksiniz.
33.Bir müşteriye birden fazla araç kaydı yaparak servis işlemi başlatabileceksiniz. Müşterilere açılmış olan tüm servis kayıtları, müşteri koduna göre listeleneceğinden, müşterinin hangi aracına, hangi tarihte işlem yapıldığı listesine ulaşarak istenilen araç servis kartını rahatlıkla açabileceksiniz.
34.Servis işlemi tamamlanıp, teslim edilmeyi bekleyen araçların listesine ulaşacaksınız. Teslim edilirken, teslim eden, teslim alan, teslim tarihi bilgileri girilecek, başka bir sayfadada teslim edilen araçların listesine ulaşacaksınız.
35.Servise gelip, kayıt açılıp, işlemine devam edilmeyen araçların listesine ulaşacak, gereksiz kayıtların silinmesini sağlayabileceksiniz.
36.Servis işlemine başlanılan araçlara sorumlu atayacak, bu şekilde hangi teknisyenin hangi araçlara baktığını ve toplam ne kadarlık iş yaptığını görebileceksiniz.
37.Satış ve servis dışındaki Gelir ve Giderlerinizi düzenleyebilecek, kayıtlarını tutabileceksiniz. ( Örnegin.Aylık dükkan kiralarınızı, elektrik su faturalarını vb ) işleyerek aylık günlük gelir giderleri görebileceksiniz.
38.Çalışan elemanlarınızın maaşlarını işleyecek, ay içersindeki verilen avansları kaydederek, ay sonunda ne maaş alması gerektiğinin bilgisine ulaşabileceksiniz.