Audacity

Audacity

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 692,772
  • DOSYA BOYUTU 33.5 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Audacity Developer Team

Audacity başarılı bir çok kanallı ses düzenleme ve kaydetme yazılımıdır

Audacity türünün en başarılı örnekleri arasında yer alan ve tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir çok kanallı ses düzenleme ve ses kaydetme yazılımıdır. 

Audacity ücretsiz olmasına rağmen oldukça zengin ve gelişmiş özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Audacity kullanarak bilgisayarınızda depoladığınız ses dosyalarını işleyebilir veya farklı kaynaklardan ses kaydederek üzerlerinde düzenleme yapabilirsiniz. Yazılım çok kanallı olarak ses dosyalarını işlemenize imkan tanıyor ve farklı ses dosyalarını tek bir ses dosyasında birleştirme imkanı veriyor. Yazılım aynı ses dosyasının hem sağ hem de sol kanalını ayrı ayrı düzenlemenize de imkan tanımakta.

Audacity kullanarak düzenlediğiniz ses dosyaları üzerinde ses kesme işlemini gerçekleştirebilmektesiniz. Bu sayede dosyalardaki istenmeyen bölümlerden kurtulabiliyorsunuz. Program ile ses dosyaları üzerindeki belli bölümleri seçebilir ve kopyalayarak farklı kanallara yapıştırabilirsiniz. Farklı kanallara kopyalayıp yapıştıracağınız seslerle ses karıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Audacity ile kayıtların oynatma hızınıdeğiştirebilmektesiniz. Ayrıca ses tonu da program kullanılarak değiştirilebilmekte. 

Audacity ses kaydetme için kullanıcılara farklı seçenekler sunuyor. Program ile mikrofonunuzdan canlı kayıtlar yapabileceğiniz gibi bilgisayarınızdan çıkan sesleri de kaydedebilirsiniz. Ayrıca eski kasetlerdeki, analog kayıtlardaki veya minidisklerde yer alan sesleri Audacity kullanarak dijital formata dönüştürebilmektesiniz. Audacity ile kaydedeceğiniz veya dijital formata dönüştüreceğiniz sesleri diğer ses dosyalarında olduğu gibi çok kanallı olarak işleyebilir, üzerlerinde kopyalama, yapıştırma, kesme ve montajlama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Audacity eğer uygun donanıma sahipseniz 16 kanaldan aynı anda kayıt almanıza imkan tanır.

Audacity kullanarak ses dosyalarınıza farklı ses efekti seçeneklerinden birini ekleyebilirsiniz. Program yankı, phaser efekti, Wahwah gibi yaygın kullanılan ses efektlerinin yanında sesi netleştiren parazit, cızırtı, vızıltı giderici seçeneklere de sahip. Bunun yanında bass güçlendrime, ses normalizasyonu ve ekolayzır ayarları kullanıcı tarafından tercihlere göre yapılandırılabiliyor. Program ses dosyalarının tonunu ses dosyasının temposunu bozmadan değiştirebiliyor. Audacity ile düzenlediğiniz ses dosyalarını 16 Bit, 24 Bit, 32 Bit örnekleme değerleriyle, 96 KHz'e kadar kaydedebilirsiniz.

Audacity WAV, AIFF, OGG ve MP3 ses formatlarını desteklemektedir. Plug-In desteğine sahip program uyguladığınız işlemler için sınırsız geri alma seçeneği de sunuyor. Türkçe arayüze sahip program bu özelliğiyle artı puan kazanmakta ve kolay bir kullanım sunmakta.

Bu program en iyi ücretsiz Windows programları listesinde yer almaktadır.