Batman: Arkham Knight Sistem Gereksinimleri

Batman: Arkham Knight sistem gereksinimleri neler, fiyatı ne kadar, konusu nedir? Bu soruların yanıtını merak eden kullanıcılar için detaylı rehber hazırladık.

Batman: Arkham Knight Sistem Gereksinimleri

Batman: Arkham Knight sistem gereksinimleri neler? Minimum ve önerilen sistem gereksinimleri, başarılı Batman oyununun herhangi bir kasma ve donma problemi meydana gelmeden oynanabilmesine imkân tanır. Bu nedenle oyunu satın almadan önce gereksinimlerine bakmanız çok önemli.

Batman: Arkham Knight, efsane karakter Batman’in Gotham’da bir Noel arifesinde, Black Mask’ın Kara Şovalye’yi öldürmeleri için kiraladığı 8 suikastçıyı karşılamasını konu alınan bir aksiyon oyunu. O dönemlerde tam anlamıyla suçluların elinde olan Gotham’da Batman efsanesi ise yavaş yavaş yayılmaya başlıyor. Yıllar içerisinde filmlerini hayranlıkla izlediğimiz Batman karakteri, bu oyunda resmen devleşiyor.

Oyunun ilk çıkışı 2015 yılında olurken; oyun, aynı zamanda o sene 5 milyon birim satış rakamına ulaşarak 2015’in ve Arkham serisinin en hızlı satan oyunu oldu.

Batman: Arkham Knight tüm bunların yanında ‘En İyi Oyun’ ve ‘En İyi Aksiyon-Macera’ da dahil olmak üzere birçok ödüle de layık görüldü. 

Rocksteady Studios tarafından geliştirilen Batman: Arkham Knight'ın yayıncılığını Warner Bros. Interactive Entertainment’ın üstlendiği oyunu oynarken herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamanız için bilgisayarınızın bazı gereksinimleri karşılaması gerekir.

Bilgisayarınızda bulunan donanım bileşenleri, geliştirici ekip tarafından belirlenen sistem gereksinimlerini karşılıyorsa 'Batman: Arkham Knight konusu nedir?' ve 'Batman: Arkham Knight fiyatı ne kadar?' şeklinde bazı soruların yanıtını merak edebilirsiniz. Bu yazıda başarılı Batman yapımına ilişkin merak edilen soruları cevapladık.

Batman: Arkham Knight Sistem Gereksinimleri

Batman: Arkham Knight Sistem Gereksinimleri Neler?

Batman Arkham serisinin en başarılı oyunlarından bir tanesi olan yapımın, minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini merak ediyor olabilirsiniz. Peki, dünya çapında çok fazla sayıda oyuncu tarafından beğenilen video oyununun gereksinimleri neler?

Minimum sistem gereksinimleri, başarılı Batman oyununun düşük ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynanabilmesini mümkün hale getirir. Önerilen sistem gereksinimleri ise oyunu yüksek ayarlarda oynayabilmek için sisteminizin hangi PC parçalarına sahip olması gerektiğini gözler önüne serer.

Batman: Arkham Knight Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 / 8.1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-750 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
  • VRAM: 2 GB
  • RAM: 6 GB
  • Depolama Alanı: 45 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: Sürüm 11

Dünya çapında çok fazla sayıda oyuncu tarafından oldukça beğenilen video oyununu düşük ayarlarda oynayabilmek için bilgisayarınızda en az Windows 7 SP1 ya da Windows 8.1 (64-bit) işletim sisteminizin yüklü olması gerekiyor.

Oyunun minimum sistem gereksinimlerine göre bilgisayarınızda Intel Core i5-750 2.67 GHz veya AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz işlemcinin olması lazım. Ekran kartı tarafında Intel Core i5-750 2.67 GHz ya da AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz işlemcisine ihtiyaç duyuluyor.

Tüm dünyada oldukça büyük bir başarı elde eden yapımı bilgisayarınıza kurabilmek için 45 GB kullanılabilir alana ihtiyacınız var. Eğer depolama tarafında yeterli miktarda boş alan yoksa sisteminizde yer açmalısınız. Aksi takdirde oyunun kurulum süresi başarısızlık ile sonuçlanır.

Bilgisayarında yeterli miktarda boş alanı olmayan kullanıcıların sisteminde yer açması lazım. Bu noktada daha önce bitirdiğiniz fakat silmediğiniz oyunları kaldırabilirsiniz. Böylelikle sistem gereksinimlerinde yer alan 45 GB kullanılabilir alanı elde edebilirsiniz.

Kullanılabilir alanın yanı sıra DirectX 11’in de olması gerekiyor. Bunlara ek olarak en az 6 GB RAM ve en az 2 GB VRAM’e ihtiyaç duyuluyor.

Batman: Arkham Knight Sistem Gereksinimleri

Batman: Arkham Knight Minimum Sistem Gereksinimleri Neler?

  • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 / 8.1 (64-bit Operating System Required)
  • İşlemci: Intel Core i5-750, 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB minimum hafıza) / AMD Radeon HD 7870 (2 GB minimum hafıza)
  • DirectX: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 45 GB kullanılabilir alan

Batman: Arkham Knight Önerilen Sistem Gereksinimleri Neler?

  • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 / 8.1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770 3.4 GHz / AMD FX-8350 4.0 GHz
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 / AMD Radeon HD 7950
  • VRAM: 3 GB
  • RAM: 8 GB
  • Depolama Alanı: 55 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: Sürüm 11

Batman: Arkham Knight Sistem Gereksinimleri

Önerilen sistem gereksinimlerine göre bilgisayarınızda en az Windows 7 SP1 veya Windows 8.1 (64-bit) işletim sisteminin yüklü olması gerekiyor. Oyuncular tarafından çok sevilen yapımı yüksek ayarlarda oynayabilmek için bilgisayarınızda en az 8 GB RAM yer almalı.

Ekran kartı tarafında NVIDIA GeForce GTX 760 ya da AMD Radeon HD 7950 isteniyor. VRAM’in ise en az 3 GB olması gerekiyor. Oyunun önerilen sistem gereksinimlerine göre Intel Core i7-3770 3.4 GHz veya AMD FX-8350 4.0 GHz işlemciye ihtiyaç duyuluyor.

Depolama alanı tarafında bilgisayarda 55 GB kullanılabilir alanın olması gerekiyor. Aksi takdirde oyunu sisteminize kuramazsınız. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere bilgisayarınızda yer alan oyunları kaldırarak boş alan miktarını arttırabilirsiniz.

Bilgisayarınızda bulunan donanım bileşenleri, önerilen sistem gereksinimlerini karşılıyorsa başarılı Batman oyununu yüksek ayarlarda herhangi bir kasma ve donma sorunu olmadan oynayabilir ve uzun saatler boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Batman: Arkham Knight Konusu Nedir?

23 Mayıs 2015 tarihinde satışa sunulan Batman: Arkham Knight isimli oyun, 2011 yılının ekim ayında çıkışını gerçekleştiren Batman: Arkham City’nin devamı niteliğinde. Arkam City’de meydana gelen olayların 9 ay sonrasını konu alan Arkam Knight’ta Scarecrow Gotham City’yi ele geçirmeye çalışır.

DC Comics’in en sevilen süper kahramanlarından bir tanesi olan Batman’i kontrol ettiğiniz oyunda suçlularla mücadele ediyorsunuz. Oldukça başarılı bir oynanış sistemine sahip olan oyun, 2015 yılının ekim ayında 5 milyon adet sattı. Böylece yapım, Batman Arkham serisinin en hızlı satan oyunu olarak büyük bir başarının altına imza attı.

Birçok ödüle layık görülen video oyununda çok başarılı bir hikâye yer alıyor. Açık dünya teması ile dikkatleri üzerinde toplayan yapımda Batmobile isimli araç da kullanılabiliyor. Batmobile, Arkam serisinde ilk kez Batman Arkham Knight’da kullanılabilir olarak sunuldu.

Batman: Arkham Knight Fiyatı Ne Kadar?

  • Batman: Arkham Knight PC (Steam) Fiyatı: 59 TL
  • Batman: Arkham Knight PlayStation Fiyatı: 179 TL
  • Batman: Arkham Knight Xbox Fiyatı: 90 TL

Yıllar önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen günümüzde hâlâ popülerliğini devam ettiren yapımın PC sürümü Steam isimli dijital oyun mağazasında 59 TL fiyat etiketine sahip. Oyunun PlayStation versiyonu 179 TL fiyata, Xbox sürümü ise 90 TL’ye satılıyor.

Bu yazıda Batman Arkham serisinin başarılı video oyununa dair merak edilen soruları yanıtladık. Konuya dair düşünelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR