Aslında Lara Croft'un Yüreklerimizi Yakan Bir Tasarım Hatası Olduğunu Biliyor muydunuz?

Tomb Raider Lara Croft'a bu kadar hayran olmamızın altında bir tasarım hatasının yattığını biliyor muydunuz?

Aslında Lara Croft'un Yüreklerimizi Yakan Bir Tasarım Hatası Olduğunu Biliyor muydunuz?

Bugün Lara Croft’u popüler yapan en önemli sebeplerden biri bir tasarım hatası sonucu ortaya çıkmış. Lara Croft’un “subliminal” göğüs mesajları vererek oyun dünyasının kraliçesi olmasının ilginç bir hikayesi var aslında.

Evet, Tomb Raider oynamamızın en önemli sebeplerinden biri belki de Lara Croft’un göğüsleri. 1996’da ilk tasarlandığında poligon sayısı bakımından zayıf bir tasarıma sahip olan (bugüne göre) Lara Croft’un göğüslerinin ölçüleri, aslında bilerek ve istenerek bu şekilde tasarlanmamış. 1996’dan bu yana 11 konsol, birçok PC ve mobil oyuna hatta iki adet de son derece “sıradan” Hollywood filmine konu olan Lara, bu popülerliğini daha çok ideal fiziğine borçlu. Erkek egemen oyun dünyasının önemli bir açığını kapatan bu vücut ölçüleri sayesinde zirveye yerleşti ve oyun dünyasında bir kilometre taşı olmayı başardı.

Lara Croft: Bir hatadan ibaret dayanılmaz güzellik

Indiana Jones serisinden esinlenerek tasarlanan Tomb Raider serisinin kadın kahramanı Lara Croft’un özellikle göğüsleri tamamen bir tasarım hatası olarak bu denli öne çıkıyor. Karakterin o zamanki tasarımcısı Toby Gard Lara’nın göğüs ölçülerinde "elinin kaydığını" itiraf ediyor. Toby Gard ilk önce Lara’nın göğüs bölgesinde bir yanlışlık yaptığını fark etmiş, ancak bu hatasını düzeltmeye çalışırken kahramanın göğüs ölçülerini yüzde 50 küçülteceğine yüzde 150 büyütmüş. Düzeltmeye vakti kalmayınca da oyunu bu şekilde teslim etmek zorunda kalmış.

Bu durum fark edildiğinde yapımcılar, bunu düzeltme zahmetine girmemişler ki o zaman Tomb Raider oyunu Core Design tarafından tasarlanmıştı.

Lara Croft’u yeniden tasarlamaya kimsenin eli varmadı

Bu durum süre gelen serilerde devam ettiği gibi başrolünü Angelina Jolie’nin oynadığı sinema filmlerinde de devam etmiş. İlk tasarlandığında 540 poligon ile çizilen ve göğüslerinde hata yapılan Croft, aynı hatanın mükemmelleştirilerek 15 bin poligonluk bir “afet” olarak oyun hayatımızı etkilemeye devam ediyor.

Tomb Raider 1996 yılında bu hatsıyla beraber söz verdiği tarihte çıktığında hiç kimse oyun kahramanın göğüs ölçülerinden şikayet etmedi.  Elbette o yıllarda düşük poligonlara bile “aman Allahım ne güzel olmuş” diyen bir algımız vardı. Bir kadın vücudu hakkında olumsuz yorum yapacak şansımız olamazdı ki, çünkü Lara Croft bir ilkti.

İşte ünlü oyun ikonu Lara böyle ortaya çıktı. Biz onu hatalarıyla sevdik. Bunu yapımcılar da anlamış olmalı. 

Rise of The Tomb Raider'ın Aksiyon Dolu Videosu Yayınlandı

Rise of the Tomb Raider: Lara Croft vs Vahşi Yaşam

Rise of the Tomb Raider Xbox Koleksiyon Paketi Hayranlarının Aklını Alacak

YORUMLAR