Birden Fazla Word Belgesi Nasıl Birleştirilir?

Birden fazla Word belgesini birleştirme için bazı adımların uygulanması gerekir. Bu yazıda birden fazla Word belgesi nasıl birleştirilir sorusunu cevapladık.

Birden fazla Word belgesini birleştirme işlemi için gerçekleştirilmesi gereken adımlar neler? Çeşitli Word belgelerini tek bir belgede toplamak istediğinizde kopyala-yapıştır yapmak yerine farklı bir yol izlemek isteyebilirsiniz. Bu rehberimizde birden fazla Word belgesi nasıl birleştirilir sorusunu yanıtladık.

ABD merkezli Microsoft tarafından sunulan Word, kelime işlemci programıdır. Günümüzde dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan Word, çok fazla sayıda kişi tarafından ödev yapma, tez hazırlama gibi işlemler için kullanılıyor.

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları
YAZILIM

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları

PDF'i Word'e çevirme işlemi sayesinde bir PDF dosyasını Word ya da DOC formatında görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli programlar yer alıyor.

Herhangi bir nedenden ötürü bilgisayarınızda yer alan birden fazla belgeyi tek belgede toplamak isteyebilirsiniz. Bu işlemi yalnızca birkaç adımı uygulayarak çok kolay ve hızlı bir şekilde tamamlayabilmeniz mümkün.

Belgelerinizi nesne olarak ekleme yöntemi sayesinde birden fazla Word belgesinde bulunan içerikleri birleştirebilirsiniz. Hazırladığımız rehberde bu yöntemin nasıl uygulanacağınızı oldukça ayrıntılı bir şekilde açıkladık. Bu adımları sırası ile uygulayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Birden Fazla Word Belgesini Birleştirme Adımları Neler?

  • Word programını açın.
  • Ekle sekmesine girin.
  • Metin bölümündeki "Dosyadan Metin" seçeneğini seçin.
  • Birleştirmek istediğiniz Word belgelerini seçin.

Yukarıda çeşitli Word belgelerini tek belgede toplamanıza olanak tanıyan adımları sıraladık. Bu adımları nasıl uygulayacağınıza aşağıdan göz atabilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk olarak Word programına girin. Programı açtıktan sonra yeni veya mevcut bir Word belgesi açın. Bu belge, diğer belgeleri tek bir dosyada birleştireceğimiz ana belge olacak.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan programı açtıktan sonra üst kısımda çeşitli sekmeler göreceksiniz. Sekmeler içerisinden Ekle sekmesine girmeniz gerekiyor.

Ekle sekmesine girdikten sonra Metin bölümünde yer alan "Dosyadan Metin" seçeneğini seçin. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden birleştirmek istediğiniz belgeleri seçmelisiniz. Seçim işleminin ardından belgeler birleşecektir. Aşağıda bu adımları görsellerle daha detaylı bir şekilde anlattık.

Sonrasında araç çubuğundan Ekle butonuna tıklıyoruz ve Metin bölümünde yer alan Nesne butonunun yanındaki açılır menüden Dosyadan Metin seçeneğine tıklıyoruz. (Eğer butonu göremiyorsanız, Microsoft Word’ü tam ekran yapmayı deneyin.)

Açılan pencereden, birleştirmek istediğiniz Word belgesini seçebilirsiniz. Eğer ekleyeceğiniz başka belgeler varsa, herhangi bir sınır olmadan bu adımları tekrar tekrar uygulayabilirsiniz.

Birleştirmek istediğiniz dosyaların sırasını önceden ayarlayarak, birleştirme işlemini daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Bu yazıda Word belgelerini tek belgede birleştirme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi açıkladık. Yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulayarak bilgisayarınızda yer alan Word belgelerini birleştirebilirsiniz. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR