Chrome'da Sayfa Ön Yükleme Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google Chrome'da size zaman kazandıran bu işlem aynı zamanda daha az veri kullanımını destekliyor. İşte, Google Chrome sayfa ön yükleme özelliği ve kullanımı!

Google Chrome’da sık kullandığınız sayfaların diğerlerinden daha hızlı açıldığını fark ettiniz mi? Eğer fark etmediyseniz ‘sayfa ön yükleme özelliği’ tarayıcınızda açık olmayabilir. 

Bu durumun farkındaysanız da bu hızlı yüklemenin sebebinin sayfa ön yükleme ayarı olduğunu belirtmiş olalım. Peki, Chrome’da sayfa ön yükleme nedir? Nasıl kullanılır? İşte, bu tarayıcnın ön yükleme özelliği ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar!

Google Chrome'da Dosya İndirme Hızı Nasıl Ayarlanır?
NASIL YAPILIR

Google Chrome'da Dosya İndirme Hızı Nasıl Ayarlanır?

İnternet tarayıcılarında dosyaları indirebilmek ve zararlı içeriklere karşı tarayabilmek için temel bir indirme yöneticisi sunuluyor.

Chrome'da Sayfa Ön Yükleme Nedir?

Google Chrome’da bazı websitelerine ilişkin veriler cihazda depolanır. Bu veriler sayesinde aynı siteye bir daha girdiğinizde sitenin açılma süresi oldukça kısalabilir.

Sayfa ön yükleme özelliği Chrome’da varsayılan ayar olarak açıktır. Ancak internet bağlantınızın türü, cihazınızın kullanılabilir hafızası, değiştirdiğiniz ayarlar gibi birçok kriter bu özelliği kullanmanıza engel olabilir.

Sayfa ön yüklemenin avantajlarına baktığımızda ise az önce belirttiğimiz durumlarda zaman tasarrufu elde etmenizi sağlar. Tarama deneyiminizi önceki seçimleriniz doğrultusunda kişiselleştirir.

Bu özellik sayesinde bazı internet sitelerine her giriş yaptığınızda yeniden yükleme işleminin gerçekleşmesine gerek kalmaz.

Peki, Chrome sayfa ön yükleme özelliğinden nasıl yararlanabilirsiniz? Hem masaüstü cihazlarda hem de mobilde bu ayarı kapatıp açmak için izlemeniz gereken adımları sıralıyoruz.

Chrome'da Sayfa Ön Yükleme Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarda Chrome’un sayfa ön yükleme özelliği ile ilgili kontrollere erişmek için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

  • Google Chrome’u açıp sağ üst kısımda yer alan üç nokta şeklindeki menüye tıklayın.
  • Buradan ‘Ayarlar’ sekmesine girin.
  • Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
  • Çerezler ve diğer site verileri bölümünde ‘önbelleğe alma’ başlığını göreceksiniz.
  • Sitelerin önceden yüklenmesini önle seçeneğini aktif hale getirirseniz ön yükleme yapılmayacak şekilde ayarı değiştirebilirsiniz.
  • Mevcut ayarda ön yükleme aktif olmalıdır.

Google Chrome İçin En İyi VPN Eklentileri
YAZILIM

Google Chrome İçin En İyi VPN Eklentileri

Google Chrome için en iyi VPN eklentileri neler? Bu yazıda kullanıcıların internette anonim bir şekilde gezinmesini sağlayan en başarılı VPN eklentilerini bir arada topladık.

Mobilde Chrome ön yüklemeyi kullanabilmek için yapmanız gerekenler ise şu şekilde:

  • Chrome’u açıp Ayarlar menüsüne geçin.
  • Masaüstü cihazlarda olduğu gibi mobilde de ‘gizlilik ve güvenlik’ menüsüne girin.
  • Veri Tasarrufu başlığının altında bulunan ‘önceden yükleme’ seçeneğini aktif/ pasif hale getirerek bu özelliği açıp kapatabilirsiniz.

Bu işlemleri yaparken aklınızda bulundurmanız gereken bazı detaylar ise şunlar:

  • Kablosuz ağ bağlantısı kullanıyorsanız ve bu ayarda bir değişiklik yapmıyorsanız Google Chrome kendiliğinden ön yükleme yapıyor demektir.
  • Veri tasarrufu moduna geçtiğinizde bu özellik kullanılamayabilir.
  • Cihazınızda yeterli depolama alanı olmadığında da ön yükleme özelliği aktif olarak kullanılamaz hale gelebilir.

YORUMLAR