Dropbox ile Kullanabileceğiniz Muhteşem Özellikler

Dropbox, en çok kullanılan bulut servislerinden biri olarak günlük kullanıcılar arasında oldukça popüler.

Dropbox ile Kullanabileceğiniz Muhteşem Özellikler

Dropbox, bulut depolama servisleri akla geldiğinde Google Drive veya OneDrive mantığında çalışan bir altyapı sunuyor. Dropbox, alanındaki gelişmelere ve iyileştirmelere paralel olarak kendini en hızlı yenileyen servilerden biri. Diğer yandan, Dropbox en çok kullanılan bulut servislerinden biri olarak günlük kullanıcılar arasında en tercih edilen servis dersek hiç de abartmış olmayız.

Dropbox, akıllı telefonlardan ve tabletlerden kullanıldığında önemini daha çok hissettiriyor. Mobil üzerinden kullanıldığında başlangıçtaki 2GB’lik boş alana ek olarak 500 MB’lik 'Camera Uploads' adında bir alan daha ekleniyor. Bu da kullanıcılar için son derece avantajlı bir durum oluşturuyor. Ancak Dropbox'un bazı bilinmeyen özellikleri kullanıcılara daha fazla hareket imkanı sağlayabiliyor.

Anında dosya temizleme

Dropbox’tan sildiğiniz dosyalar PC’de ya da web arayüzünde tamamen yok olmuyorlar. Bir kenara atılıp 30 gün kadar silinmek için bekleyenler kuyruğuna dahil ediliyorlar. Yani Dropbox sizin vazgeçtiğiniz dosyaları kendi ekosisteminde bir süre daha muhafaza ediyor. Bu özellik ücretsiz Dropbox kullanıcıları için 30, Pro hesap sahiplerinde ise 365 gün devam ediyor. Bu özellik size anlamsız geliyorsa her zaman “tamamen sil” seçeneğini kullanarak geçmiş dosyalarınızı maziye gömebiliyorsunuz. Ancak bunun geriye dönüşü olmayacağını hatırlatalım.

İndirme hızınızı siz belirleyin

Çoğu zaman dalgalı internet hızı paket gönderimlerini etkiler. Maximum ve minimum süratlerde yaşanan bu durumu aşabilmek adına Dropbox’da indirme ce yükleme hızlarını ayarlamanız mümkün olabiliyor. Dropbox’da Network sekmesinin bu noktada çok kullanışlı olduğunu anlamak ise hiç de uzun sürmüyor. Bu sekme hem indirme hem de yükleme hızınızı ayarlayabileceğiniz hem de internet hızınızın tamamen Dropbox’a yönelmesini önleyerek tüm hizmetleri aksatmayacağınız bir özellik olarak kullanılabiliyor.

Dosyaları paylaşın üzerinde tartışın

Her dosyayı takım arkadaşlarınızla ya da yakınlarınızla paylaşarak anında görüntülemek Dropbox’da da mümkün. Ayrıca anında yapacağınız etiketlemelerle listenizdeki farklı kişileri dosyalara davet etmek mümkün. Bunun için sadece @mehmet gibi standart web etiketleme imlasını kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yazacağınız yorumları da bu kişilerin görmesini sağlayabiliyorsunuz. Kısaca takım halinde birkaç doküman üzerinde aynı anda çalışabilmeniz mümkün olabiliyor.

 

Kısa kısa bazı temel Dropbox özellikleri

Dropbox'a ne kadar ücret ödeyeceğiz?

Ücretsiz olarak 2 GB bulut dosya depolama alanı sunuluyor. Bu alana ek olarak davet edeceğiniz arkadaşlarınızın her biri için 500 MB ek depolama alanı kazanarak toplam ücretsiz depolama alanınızı arttırabilirsiniz. Ücretli olarak Dropbox kullanmak isteyen kullanıcılar ise 1 TB'lık bulut dosya depolama alanı için aylık 9.99 Dolar ödüyor.

Dropbox'a ne kadar dosya yüklenebiliyor?

Dropbox ile masaüstü ve mobil versiyonları üzerinden yükleme yaparken herhangi bir limitiniz bulunmuyor. Elbette sahip olduğunuz alanı aşmadığınız sürece dilediğiniz büyüklükteki dosyaları yükleyebiliyorsunuz. Web sitesi üzerinden yapılan yüklemeler ise 10 GB ile sınırlı. Ayrıca yükleyeceğiniz dosyalar bilgisayarınız ile eşleşeceğinden bilgisayarınızda yeterli boş depolama alanı olması gerekiyor.

Dropbox hangi dosyaları açıyor?

Dropbox ile açabileceğiniz dosya ve dökümanlar programın kullandığınız versiyonuna göre değişebiliyor. Ayrıca Dropbox ile herhangi bir dosyayı açabilmeniz için bu dosyaların Dropbox üzerinde online olarak depolanması gerekiyor. Masaüstü versiyonunda açabileceğiniz dosyaların Dropbox ile uyumlu olması da önemli bir detay tabii. Mobil platformda ise Android ve iOS versiyonlar arasında da farklılıklar bulunuyor. Fakat mobil cihazlarınız üzerinde dosya görüntüleme yada yapılan değişiklikleri kaydetme gibi özelliklerden yararlanabilmeniz için, kullandığınız programın Dropbox ile entegre edilmiş olması gerekiyor.

Android kullanıcıları Dropbox ile dosya açabilmek ve görüntüleyebilmek için Dropbox ile uyumlu olan uygulamaları kullanmak zorundalar.

iOS kullanıcıları iseJPG, TIFF ve GIF, MP3, AIFF, M4A, WAV, MOV, MP4, M4V gibi medya dosyaları ve DOC, DOCX, PPT, PPTX, XLS, XLSX, Adobe PDF gibi ofis dokümanları görüntülemek mümkün olabiliyor.

Yukarıda da gördüğünüz üzere iPhone ve iPad sahibi olan Dropbox kullanıcıları Android mobil cihaz sahiplerine göre biraz daha avantajlı fakat, Dropbox'ın entegre edildiği Android uygulama sayısının da oldukça fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hangi Bulut Depolama Sistemi Daha Avantajlı, Karşılaştırdık

Kendinize Ait Bulut Depolama Alanınız İçin Yaratıcı Bir Çözüm: Transporter

En İyi Bulut Dosya Depolama Servisleri

YORUMLAR