EBA Nedir, Nasıl Kullanılır?

EBA nedir, hesap oluşturma nasıl yapılır? Hazırladığımız bu rehberde dijital eğitim hizmetine ilişkin çoğu kişinin merak ettiği soruları cevaplayacağız.

EBA nedir, hesap oluşturma nasıl yapılır? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda Türkiye'nin dijital eğitim platformuna dair merak edilen pek çok soruyu yanıtladık. Hazırladığımız rehber sayesinde söz konusu platforma dair kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitime olan etkisi oldukça devasa boyutta. "Öğretmenlerin yerini robotlar alır mı?" sorusu her ne kadar şu an için fantastik bir söylem olsa da mekandan bağımsız sınıf ortamlarının sayısı her geçen gün artıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınnın bu bağlamdaki uygulaması EBA hakkındaki bilgileri sizler için yazımızda derledik. Hazırladığımız yazıda platformun ne olduğunu ve ne işe yaradığını açıkladık. Rehberde ayrıca popüler hizmet için nasıl hesap oluşturulacağını da anlattık.

EBA Nedir, Ne İşe Yarıyor?

Eğitim Bilişim Ağı kelimelerinin ilk harflerinden türeyen EBA, Milli Eğitim Bakanlığının bir projesi. İlk olarak 2012 yılında kullanıma sunulan dijital eğitim hizmeti, kısa süre içerisinde çok popüler hale geldi.

EBA kendini "öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak..." şeklinde tanımlıyor. Çeşitli interaktif içerikleri barındıran EBA sistemini ilk ve orta derecedeki okulların öğrencileri kullanabiliyor.

Zaman ve mekandan bağımsız informatif eğitimin önemini her geçen gün artırdığı günümüzde uzaktan eğitim teknolojileri de gelişimini sürüdürüyor. Devlet tabanlı bir girişim olan EBA ile öğrenciler artık dersi sadece okulda görmüyor.

Popüler dijital eğitim platformu EBA'da ders videoları, pdf kitaplar, derslerle alakalı oyun ve interaktif uygulamarı mevcut. EBA, bu sayede eğitimdeki zaman ve mekan sınırları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

EBA Hesap Oluşturma Adımları Neler?

  • "Öğrenci" butonuna tıklayın.
  • "EBA Hesabı Oluştur" seçeneğini seçin.
  • "Şifre Oluşturmaya Devam Et" butonuna basın.
  • Güvenlik kodunu yazın.
  • T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasını girin.
  • Nüfus cüzdanı seri no veya cilt no yazın.
  • "Giriş Yap" butonuna tıklayın.

İçerikleri görebilmek için giriş yapılması isteniyor. Giriş yapılabilmesi için EBA şifresine ihtiyaç var. Açıköğretim Lisesi öğrencileri mevcut şifreleriyle giriş yapabiliyor. Diğer öğrencilere ise öğretmenleri şifre ataması yapabiliyor. Öğretmenler ise sisteme MEBSİS üzerinden şifre oluşturarak girebiliyor.

Dijital eğitim platformunu kullanabilmek için hesap oluşturmanız gerekiyor. Bunun için bazı adımları sırası ile uygulamalısınız. Bu kapsamda ilk olarak EBA'nın resmi internet sitesini ziyaret edin.

Öğrenciyseniz açtığınız internet sayfasında yer alan "Öğrenci" butonuna basın. Daha sonra "EBA Hesabı Oluştur" seçeneğini seçin. Bu işlemin ardından "Daha önce EBA şifresi oluşturmadıysan, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş bilgilerini kullanarak yalnızca 1 defa EBA hesabı şifreni oluşturabilirsin" ifadesinin yer aldığı bir uyarı pencere çıkacak.

Açılan pencerede yer alan "Şifre Oluşturmaya Devam Et" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde yeni bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, öğrenci numarasını yazın ve nüfus cüzdanı seri no veya cilt noyu girin.

EBA Neler Sunuyor?

Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'da video dersler, haber, görseller, kitap, dergi ve pek çok döküman bulunuyor. Bunların yanında öğrenciler için eğitici oyunlar da mevcut. Platformu kullanabilmek için öncelikle hesap oluşturmanız gerekiyor.

Kayıt olma işlemini gerçekleştirmek için yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Hesap oluşturduktan sonra hizmete giriş yapabilir ve sunulan içeriklere erişebilirsiniz. Dijital içerik hizmeti, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde oldukça kolay bir kullanıma sahip. Bu sayede kullanım sırasında bir zorluk yaşamazsınız.

YORUMLAR