Elektrikli Fiat E-Scudo Özellikleri ve Fiyatı

Fiat'ın tam elektrikli hafif ticari aracı E-Scudo Türkiye'de yola çıktı. İşte, markanın yeni elektrikli aracının özellikleri ve fiyatı!

Yenilenen tasarımıyla Fiat E-Scudo Maxi gövde tipindeki elektrikli araçlar arasında yer alıyor. Küçük çaplı taşımacılık işlerinde kullanılan aracın yüksek kargo alanı, modüler kargo seçseneği ve elektrikli motoru dikkat çeken özellikleri arasında sıralanıyor.

Peki, yeni Fiat E-Scudo’nun sahip olduğu diğer özellikler neler? Satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar!

Fiat Fiyat Listesi - 2024
Otomobil

Fiat Fiyat Listesi - 2024

Fiat fiyat listesi, İtalya merkezli otomobil üreticisi tarafından piyasaya sürülen araba modelini satın almak isteyen kişiler tarafından oldukça merak ediliyor.

Elektrikli Fiat E-Scudo Özellikleri

  • 5.3 metre uzunluğuna sahip olan araçta 2.8 m boyunda ve 1.4 metre yüksekliğinde bir kargo alanı bulunuyor.
  • Yükleme alanının hacmi 6.1 metreküp olarak belirtiliyor. Bu alana aynı anda 3 adet Europalet yüklenebiliyor.
  • Ek olarak aracın ‘Modüler Kargo’ (Magic Cargo) seçeneği de mevcut.
  • Elektrikli motorun gücü 100 kW ve maksimum tork değeri 260 Nm olarak belirtiliyor. Batarya kapasitesi ise 75 kWh.
  • Şehir içinde menzili 420 km’ye ulaşıyor.
  • Taşıma kapasitesi 1 tona yakın.
  • 11 kW AC ve 100 kW DC şarj seçenekleri bulunuyor. DC şarjı tercih etmeniz durumunda %80 dolum için gerekli olan süre 45 dakika olarak ölçülmüş. 
  • 11 kW AC şarjda ise tam dolum için 7,5 saatlik bir süre gerekiyor.
  • Normal, Power ve Eco olmak üzere üç farklı sürüş modu mevcut.

E-Doblo ile birlikte yıldızı parlayan %100 otomatik hafif ticari araç E-Scudo’nun genel teknik özellikleri bu şekilde. Ek olarak aracın tüketici dostu teknolojilerle donatıldığını da belirtmek gerekiyor.

Normal sürümleri ülkemizde çokça sevilen Doblo ve Scudo’nun tamamen elektrikli versiyonlarına gösterilen ilgi oldukça fazla. Hem şehir içi taşımacılıkta hem de filo çözümlerinde aktif olarak tercih edebileceğiniz bir seçenek olduğunun altını çizmekte fayda var.

Fiat’ın bu girişimini 2024 yılında da sürdürmesi ve elektrikli araç kategorisine yeni seçenekler eklemesi bekleniyor. Doblo ve Scudo’nun ardından diğer sevilen Fiat araba modellerinde de %100 elektrikli seçeneklerin sunulacağı düşünülüyor.

Elektrikli Fiat E-Doblo Özellikleri ve Fiyatı
Otomobil

Elektrikli Fiat E-Doblo Özellikleri ve Fiyatı

Fiat’ın 2022 yılının ilk yarısında tanıttığı 2023 model elektrikli e-Doblo otomobili satışa sunuldu. Türkiye’nin en popüler hafif ticari aracı olarak tanıdığımız, kimilerinin ‘enişte aracı’ olarak adlandırdığı Doblo bu sefer elektrikli versiyonu ile gündeme damgasını vurmayı başarıyor.

Elektrikli Fiat E-Scudo Fiyatı

Aracın satış fiyatı şu an için 1.749.900 TL olarak belirtiliyor. 2024 yılında gelen zamlarla nasıl bir yükselişe maruz kalacağını birlikte göreceğiz. 

Siz bu aracı beğendiniz mi? Fiat’ın ürün gamına dahil ettiği yeni elektrikli araçların devamı gelecek mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR