Eski iPhone'unuzda Düşük Işıkta Net Selfie'ler Çekin

Eski iPhone'unuzda düşük ışıkta net selfie'ler çekin.

Eski iPhone'unuzda Düşük Işıkta Net Selfie'ler Çekin

iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde bildiğiniz üzere flaş destekli 5 megapiksel FaceTime kamera bulunuyor. Kamerada kullanılan iki yeni teknoloji sayesinde ışığın oldukça az olduğu ortamlarda dahi capcanlı selfie’ler çekmek mümkün. Peki daha eski iPhone’larda bunu yapmak mümkün mü? Tam da bu iş için özel hazırlanan Take Selfies FREE ve Selfshot uygulamalarıyla aynı kalitede selfie fotoğraflar çekme şansına sahipsiniz.

iPhone 6s ve 6s Plus’ın yenilenen ön kamerası 5 megapiksel çözünürlüğünde ve karanlık, düşük ışık ortamlarda en iyi selfie’leri çekmemizi sağlayan flaş desteğine sahip. Bu telefonlardan birine sahipseniz eğlence mekanları veya evinizde gece yüzünüz rahatlıkla görülebilecek şekilde selfie’ler çekebilirsiniz. Peki ya daha eski bir iPhone’a sahipseniz… iPhone 5s, 5, 4s’inizle de iPhone 6s’in ön kamerasıyla çekilmiş hissiyatı veren selfie fotoğraflar çekmeniz mümkün. Bu tabii ki iPhone’un kendi kamera uygulamasıyla mümkün değil. App Store’dan ücretsiz indirebileceğiniz Take Selfies FREE ve Selfshot uygulamaları ile düşük ışık ortamlarda arkadaşlarınızı kıskandıracak selfie’ler çekebilirsiniz. Nasıl mı?

iPhone'unuzun Flaşını Kullanmadan:

iPhone 6s’in flaş destekli ön kamerasıyla çekilen fotoğrafları eski iPhone kullanıcılarının da çekebilmesi için özel hazırlanan bir uygulama olarak karşımıza çıkan Take Selfies FREE uygulamasının kullanımı son derece basit. Tek yapmanız gereken sağ üstte beliren zamanlayıcıya dokunmak ve 3 saniye içerisinde en iyi pozu vermek. 3 saniyeden sonra ekranınızda bir canlılık görüyorsunuz. Ancak bu iPhone 6s’deki gibi ön kameranın flaşdan destek alarak çekim yaptığı anlamına gelmiyor. Uygulama o anda en net selfie’yi yakalamanız için ekran parlaklığını maksimum düzeye çekiyor.

Bu noktada flaş destekli çekim olmadığından görüntünün net olmayacağını düşünebilirsiniz ancak kamera uygulamasıyla yaptığınız çekimi Take Selfies uygulamasıyla yaptığınız çekimle karşılaştırdığınızda arada ciddi bir farkın olduğunu görüyorsunuz. Aşağıda da göreceğiniz üzere iPhone’un kendi kamerasında yüzünüz çıkmazken, Take Selfies uygulamasında yüzünüzü görebiliyorsunuz. Alınan sonuç başarılı ancak tabii ki iPhne 6s’in flaş destekli ön kamerasıyla yapılmış çekimi tam tamına yakalamanız mümkün değil.

iPhone'unuzun Flaşını Kullanarak:

iPhone’unuzun flaşını kullanarak ta geceleri net selfie’ler çekmeniz mümkün. Eski iPhone’unuzun ön kamerasına flaş desteği kazandırmak için kullanabileceğiniz en iyi uygulama ise Selfshot.

Selfshot ta ücretsiz ve kullanımı gayet basit, pratik bir kamera uygulaması. Take Selfies’den farklı olarak çekim yaptığınız anda flaşı patlatıyor. 3, 5 ve 10 saniye süreli geri sayım seçeneği ve video, arka arkaya çekim gibi kullanabileceğinizi düşündüğüm iki mod sunuyor. Selfshot ile alınan sonucun da başarılı olduğunu söylemek mümkün. iPhone’un kendi kamera uygulamasıyla ve Selfshot ile çekilmiş fotoğraf arasındaki farkı görebilmeniz açısından örnek görsel paylaşıyorum:

Eski iPhone’unuzu jailbreak yapmadan iPhone 6s’in flaşlı ön kamerasıyla karanlık ortamlarda çekilmiş canlı selfie’lere kavuşabilirsiniz. Şu anda App Store’daki en etkili iki uygulama bunlar ancak zamanla benzer işi yapan selfie uygulamaları çoğalacaktır.

En İyi 5 Selfie Uygulaması

YORUMLAR