Eşyalarınızı Takaslamanın En İyi Yolu: Barty

Kenarda köşede kalan ikinci el eşyalarınızı değerlendirmenin bir yolunu arıyorsanız kişiler arası takas platformu Barty ile tanışmanızın tam zamanı.

barty eşya takas uygulaması

Hepimizin evi bir zamanlar büyük bir istekle aldığı ancak artık kullanmadığı pek çok ikinci el eşya ile dolu. Peki kullanmadığınız bu eşyaları, ihtiyacınız olan başka ürünlerle değiştirmeye ne dersiniz? Eğer bu fikir size mantıklı geldiyse kişiler arası takas platformu Barty kullanıcılara tam olarak bunu sunuyor.

Barty uygulamasını denemek ve hemen takasa başlamak için bu adrese tıklayarak, uygulamayı indirin!

Kısa bir şekilde Barty, ikinci el eşyaların değerinde ve hızlı bir şekilde el değiştirmesine olanak sunan kişiler arası nakitsiz takas platformudur. Kurulduğu dönemde yalnızca kitaplara odaklanan uygulama, şu anda on sekiz farklı kategoride tüm ürünlerin takaslanabileceği bir platform haline geldi.

Barty Nedir ve Nasıl Çalışır?

Barty, geliştirilen makine öğrenimi temelli algoritma ve uygulama içi sanal kur olan Barty Puan ile birlikte sisteme yüklenen ürünlerin değerlemesini anlık olarak yaparak kullanıcılara çapraz takas imkanı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, platforma yükledikleri ikinci el eşyalarda değer belirleme, marj kaybı ya da uzun süren alıcı bulamama gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıyor.

barty takas uygulaması

Peki Barty'i nasıl kullanabilirsiniz?

- Öncelikle sayfanın başında yer alan indirme linkini kullanarak uygulamayı iOS ya da Android cihazınıza indirebilirsiniz.

- Uygulamayı yükledikten sonra platforma kaydolmanız gerekiyor. Ayrıca sistem, yeni kayıtlarda kullanıcılara 60 Barty Puan hediye ediyor.

- Hemen alt tarafta yer alan 'Ürün Ekle' simgesine tıklayarak kullanmadığınız ya da takaslamak istediğiniz eşyayı Barty'e yükleyebilirsiniz.

- Yüklediğiniz ürün, platformda kullanılan algoritma tarafından değerlenir. Kullanıcı ister önerilen değeri isterse de kendi istediği değeri kullanabilir.

- Yüklenilen eşyalar Barty Pazarı içerisinde sergilenir ve diğer kullanıcılar eşyaya teklif gönderir.

- Eğer diğer kullanıcılar tarafından gönderilen teklifi kabul ederseniz anlaşmalı kargo ile birlikte ürünü alıcıya gönderirsiniz.

- Teslim edilen eşyanın ardından anlaşılan Barty Puan değeri, satıcının cüzdanına aktarılır.

- Kullanıcılar bu puanlarla platformda yer alan diğer eşyaları alabilirler.

Kullanmadığınız Eşyaları Takaslayın: Kişiler Arası Takas Platformu Barty -1

Barty Puan Nedir?

Barty'de yapılan alışverişlerde nakit değil, Barty Puan kullanılır. Barty Puan'lar akıllı değerleme algoritmasından da yardım alarak ikinci el eşyaların ortalama değerini belirlemeye yardımcı olur ve böylece takaslar, herhangi bir değer kaybı yaşamadan gerçekleşmiş olur.

Eğer satın almak istediğiniz ürün için Barty Puan'ınız yetmiyorsa uygulama içerisinden avantajlı şartlarla Barty Puan satın alabilir ve alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Barty'nin Heyecan Verici Geçmişi

 Barty -eski adı Bartme-, geçtiğimiz senenin sonunda kitap kategorisinde hizmet vermeye başlayan ve artık on sekiz farklı kategoride binlerce ürünün takasına imkan sunan bir platformdur. Bugün itibarıyla 11 bin aktif kullanıcıya sahip olan platformda 2 bin 500 üzerinde takasa aracı oldu.

Platformun güncel vizyonu ise döngüsel ekonomide ürünlerin yeniden kullanımını destekleyen c2c - costumer to costumer - ikinci el eşya pazarında küresel nakitsiz alışveriş platformu olmak.

Barty Yeni Kategorilerle Güncellendi

İkinci el her eşyanın değerinde ve hızlı bir şekilde el değiştirilebileceği bir platform oluşturmak amacıyla 2019 yılı Kasım ayında kurulan kişiler arası nakitsiz alışveriş platformu Barty, 5 milyon TL değerleme ile aldığı 1 milyon TL'lik yatırım sonrasında çalışmalarına hız verdi. Yatırım ile 3 kat büyüyerek kullanıcı sayısını 30 bin seviyesine çıkaran Barty'de kısa sürede her kategoride takas tamamlandı. İlk olarak kitap kategorisi ile hayata geçen Barty'de artık oyundan telefona, bilgisayardan ofis kırtasiye malzemelerine, müzik aletlerinden spor aletlerine 18 ana kategori, 4.900 alt kategoride binlerce 2. el ürün takas edilmeyi bekliyor.

Barty'yi ilk günden beri dönüşüm ekonomisinin bir unsuru olarak tasarladıklarını ifade eden Barty'nin Kurucusu Semih Kılıçgedik, “Döngüsel ekonomide ürünlerin yeniden kullanımını destekleyen C2C 2. el eşya pazarında küresel nakitsiz alışveriş platformu olmak vizyonu ile çıktığımız yolda dönüşüm ekonomisinin en önemli elementinin ürünleri yeniden kullanmak ve kullanım ömürlerini uzatmak olduğuna inanıyoruz. İnsanlara atıl duran ürünlerini ekonomiye kazandıracak, bilinçli tüketimi destekleyerek çevreye zararı azaltmayı amaçlayan kullanıcı dostu bir uygulama sunmak istiyoruz.” dedi. Bu amaç ve hedef doğrultusunda kuruluş yolculuklarına kitap kategorisiyle başladıklarını ifade eden Kılıçgedik, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak pandemi süreci bize bu alana olan ilgiyi ve potansiyeli daha net gösterdi. 2020 yılı Eylül ayı itibariyle Barty'yi sadece kitapların takas edildiği bir platform olmakla sınırlı kalmayıp elektronikten hobiye, oyundan müzik eşyalarına; spor aletlerinden bebek ürünlerine 18 farklı kategoride hizmet verecek yeni deneyime taşıdık.” Kategori sayısındaki artış ile birlikte aktif kullanıcı sayılarının da hızlı bir şekilde yükselişe geçtiğine işaret eden Kılıçgedik, Barty'nin yeni dünyasında en çok ilgi gören ürünlerin ise oyun ve oyun konsolları, telefon ve telefon aksesuarları, bilgisayar, kitap ve ofis/ kırtasiye malzemeleri olduğunu ve kullanıcılardan gelen yoğun talep doğrultusunda bu kategorileri öne çıkardıklarını belirtti. Kılıçgedik ayrıca, her eşyanın değerinde el değiştirmesini sağlarken 2. el ve takas pazarlarında nakitsiz alışveriş ile oyunun kurallarını değiştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR