Google Chrome'da Sadece Bir Sitenin Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Herhangi bir sitenin verilerini temizlemek için tüm sitelerin verilerinden vazgeçmek yerine sadece bir sitenin önbelleğini temizleyebilirsiniz. İşte detaylar!

Google Chrome tarayıcısı kullanılarak ziyaret edilen sitelerde girilen veriler (Kayıtlı form verileri, kayıtlı parolalar vb.) önbelleği doldurabiliyor. Dolayısıyla bazen önbellek temizliğine ihtiyaç duyulabiliyor. Önbellek temizliği, sitenin yükleme hızını veya sitede yer alan hataları düzeltmede çok büyük bir öneme sahiptir.

Ne yazık ki Chrome kullanıcılarının çoğunluğu herhangi bir sitenin verilerini temizlemek için tüm sitelerin verilerinden vazgeçiyor. Sadece bir sitenin verilerini sıfırlamak için tüm önbelleği temizlemek yerine yazımızda yer alan yöntemi kullanabilirsiniz.

Google Chrome’da Sadece Bir Sayfanın Önbelleği Nasıl Temizlenir?

  • Önbelleğini temizlemek istediğiniz sayfaya geldikten hemen sonra F12 tuşuna basarak geliştirici araçlarını açınız.
  • Karşınıza gelen bölümde “Application” bölümüne geliniz.
  • F12 tuşuna bastığınızda açılan pencere küçük ise “»” butonuna basarak menünün devamını görebilirsiniz.
  • “Application” bölümüne geldikten hemen sonra “Clear Storage” seçeneğine tıklayınız. Burada silinmesini istediğiniz verileri işaretledikten sonra “Clear Site Data” butonuna basınız.

Önbellek Temizlendiğinde Ne Olur?

Önbellek ve çerezler temizlendiğinde sitede kayıtlı olan verileriniz kaybolabilir. Sitede yer alan verilerin tekrar yüklenmesi gerekeceği için site her zamanki hızından biraz daha yavaş açılabilir. Hesabınıza giriş yaptığınız sitede çerez ve önbellek temizliği yaptıktan sonra bir daha hesabınıza giriş yapmak zorunda kalabilirsiniz.

En İyi Google Chrome Eklentileri
YAZILIM

En İyi Google Chrome Eklentileri

Google Chrome kullanıcısı olarak Chrome uygulama mağazasında bulunan 65 bin üzeri eklentilerden başınız mı dönüyor? Zaman kazandıracak yenilikler ararken zaman harcayıp büyük bir ikileme mi düşüyorsunuz? O halde izin verirseniz size yardım eli uzatmaya geldik.

Google Chrome Yabancı Siteleri Türkçeye Çevirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Chrome Yabancı Siteleri Türkçeye Çevirme Nasıl Yapılır?

Google Chrome yabancı siteleri Türkçeye çevirme işleminin çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Google'ın web tarayıcısı, yazılar kullanıcılar hangi dilde yazılmış olursa olsun, o web sayfasını baştan aşağı istenen dile çeviren bir özelliğe sahiptir.

YORUMLAR