Google Keep ile Zihnimizi Birkaç Adımda Nasıl Özgürleştirebiliriz?

Google Keep hayatımızı kolaylaştıracak birçok “numarayla” oldukça işe yarar bir eklenti-uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Google Keep ile Zihnimizi Birkaç Adımda Nasıl Özgürleştirebiliriz?

Google Keep bir hatırlatıcı uygulama olarak tarif edilebilir. Zihnimizde tutamayacağımız pek çok detayı bu uygulamaya not alarak değerlendirmemiz ve vakti geldiğinde hatırlamamız mümkün. Eskiden markete giderken annemizin elimize tutuşturduğu "alışveriş listesinin" bir üst modeli olarak görebiliriz. Ancak yine de bu kadar hafife almamak gerek. Çünkü Google Keep hayatımızı kolaylaştıracak birçok "numarayla" oldukça işe yarar bir eklenti-uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Google Keep bir Chrome eklentisi olarak PC ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılabileceği gibi, doğal olarak mobil cihazlarımızda da uygulama olarak kullanılabiliyor.

Google Keep nasıl kullanılır?

Eğer bilgisayar üzerinden Google Keep kullanacaksanız Chrome eklentisi olarak edinebiliyorsunuz.

Ancak “ben mobil telefonum olmadan yapamam” diyenler için iOS ve Android uygulamaları da mevcut.

"Benim hafıza süperdir her şeyi hatırlarım" demek yerine Google Keep kullanmak son derece faydalı. Bu uygulama ile her türlü plan, program ve gündelik iş takibini yapmak mümkün. Peki, bu uygulamayı nasıl etkili kullanabiliriz bir göz atalım.

Google Dokümanlar ile entegrasyon

Google Dokümanlarla entegre olabilen Google Keep iş takibinde efektif olarak kullanılabiliyor. Notlarınızı başka Google servisi kullanıcılarıyla rahatla paylaşabiliyor ve modifiye edebiliyorsunuz. 

 

Görsel ve sesli listeler ekleyin

Google Keep üzerinde eğer acelemiz varsa notumuzu sesli olarak kayıt edebiliyoruz. Bu yöntem son derece vakit kazandıran bir durum olduğu için sık olarak tercih edilebilir. Bunu yapmak için ana ekrandaki mikrofon ikonuna bastıktan sonra Google'ın ses tanıma sistemi ile sesli mesajımızı yazıya aktarabileceğimiz gibi, daha sonra ses kaydı olarak dinleme şansımız var. 

 

Eğer varolan notumuza resim eklemek istiyorsak notun içerisindeki fotoğraf makinesi ikonuna basmamız yeterli oluyor. Ancak sıfırdan fotoğraflı not tutmak istiyorsak, ana sayfadaki fotoğraf makinesine tıklamak yeterli oluyor. Notun geri kalanına yine standart olarak devam etmek de mümkün.

Google Keep ile rahatsız edilmemek de mümkün

Aslında dikkat ederseniz teknoloji sürekli olarak dikkatimizi dağıtacak bildirimlerden oluşan bir dünya. Google Keep bu kakofoni içerisinde bizi çok rahatsız etmek istemiyor. Aldığımız notlarla ilgili bildirimleri ya da paylaştığımız dokümanların bizi ne zaman bildirimlerle uyarması gerektiğini ayarlamak da mümkün. Google Keep bildirimlerini minimal hale getirmek bizim açımızdan da son derece kullanışlı olabiliyor. 

Akıllı alışveriş listesi oluşturabilirsiniz

Marketten alacaklarımızı genellikle hep unutır eve eksik malzemeyle döneriz. Konuma dayalı hatırlatıcı kullanan Google Keep  markete gittiğimizde alışveriş listemizi otomatik olarak görüntülüyor. Yapılacaklar listenizdeki bir işi mi bitirmemiz gerektiğinde konuma göre ayarlı not bildirimleri son derece kullanışlı oluyor.

Google Keep Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Keep Tanıtım Videosu

YORUMLAR