Haber ve Podcast Takibi için Alternatif RSS Okuyucuları

En iyi 5 RSS okuyucusu:

RSS okuyucularının günümüzde popüler olduğunu söylemek pek mümkün olmamasına rağmen, haber ve podcast takipleri için hala güncelliğini koruyan siteler bulunuyor. Bu yeni RSS okuyucular sayesinde tekrardan haber okuma alışkanlığı kazanabileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz. İşte karşınızda alternatif olarak kullanabileceğiniz en yeni ve iyi RSS okuyucular:

RSS Nedir?

RSS haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan bir web sayfası bildirimcisi olarak tanımlanır. Yani RSS okuyucu siteler sayesinde haber sitelerinde dolaşmanıza gerek kalmaz, haber içerikleri direkt olarak anasayfanıza düşer.

Winds (Windows, MacOS, Linux, Web)

Podcast'ler ve haber akışları için farklı uygulamalarda gezinmek yerine Winds ile aboneliklerinizin tamamını tek bir çatıda birleştirebilirsiniz. Aynı zamanda okuyabileceğiniz ve dinleyebileceğiniz yeni şeyler keşfetmenize, hatta notlar ve vurgulamalar eklemenize olanak tanır. “Öne Çıkanlar” bölümünde ilgi alanlarınızdaki podcast'ler, bloglar ve web sitelerini barındıran çeşitli öneriler bulunur.

Bloglovin' (Web)

Bloglovin' RSS feed dünyasına yeni başlayanlar için gayet sade bir uygulama. Sadece takip etmek istediğiniz siteyi arayarak bile feed ekleyebilirsiniz. Ayrıca teknoloji, moda, yaşam tarzı, el sanatları, yiyecek ve içecek gibi konular için hazır feed'lerden yararlanabilir, yeni kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Panda (Web, Chrome)

 

Güçlü bir RSS okuyucu olmasının dışında Panda'nın en büyük özelliği diğer uygulamalarla entegre olabilmesi. Panda'nın Twitter, Pocket, Dribble ve Buffer gibi popüler uygulamalara bağlayabileceğiniz entegrasyonları vardır. Örneğin; Twitter feed'lerinizi açarsanız Twitter hesabınızı doğrudan Panda'dan kontrol edebilirsiniz.

Feediary (Web)

Şimdiye kadar kullandığınız hemen hemen tüm web sitelerinin veya çevrimiçi hizmetlerin sizi takip ettiğini göz önünde bulundurursak Feediary bu noktada ön plana çıkıyor. İçerisinde bulundurduğu Takibi Kapat özelliği ile yayınlarınızı okurken gizliliğiniz korunur. Ayrıca bu uygulamada hiçbir şekilde reklam olmadığını ve bu anlamda daha sade bir menüye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Enkel (Web)

Yalnızca metin desteklemesinden dolayı takiplerinizdeki videoları ve fotoğrafları göstermeyen Enkel'in kendine has bir tarzı bulunuyor. Aynı zamanda haberin tamamını göstermeyen Enkel'de haberlerin bir kısmını okuyabilir ve dilerseniz geri kalan kısmı için de orijinal siteyi ziyaret edebilirsiniz. Pek çok kullanıcıya göre olumsuz gibi görünen bu özellik sayesinde haberleri, blogları kısa kısa okuyup geçebilirsiniz.

Sosyal Medyayla Canınızı Sıkmayın, Otomatiğe Bağlayın!
YAZILIM

Sosyal Medyayla Canınızı Sıkmayın, Otomatiğe Bağlayın!

Hepimiz cebimizde, evimizde, iş yerimizdeki teknolojilerimizle 21’inci yüzyılın keyfini sürerken aslında sosyal medyaya ne kadar bağımlı olduğumuzu görmezden geliyoruz.

Sosyal Medyayı Daha Etkili Kullanabileceğiniz En İyi 42 Mobil Uygulama
SOSYAL MEDYA

Sosyal Medyayı Daha Etkili Kullanabileceğiniz En İyi 42 Mobil Uygulama

Standart bir kullanıcı için sosyal medya uygulamaları Facebook, Twitter, Instagram üçlüsünden ibaret iken işletmenin sosyal ağ kanallarını yönetmekle yöneticiler için fazlaca seçenek bulunuyor.

Twitter'da Veri Tasarrufu Nasıl Etkinleştirilir?
NASIL YAPILIR

Twitter'da Veri Tasarrufu Nasıl Etkinleştirilir?

Popüler sosyal medya platformu Twitter, bilgiye ulaşma konusunda hızlı ve pratik bir çözüm olarak yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor.

YORUMLAR