Sizi Öne Çıkaracak Instagram Uygulamaları

Popüler sosyal medya hizmetinde yer alan profilinizin ön plana çıkmasını mümkün hale getirebilecek Instagram uygulamaları listesi hazırladık. İşte detaylar!

Bazı Instagram uygulamaları sayesinde görüntü tabanlı sosyal medya platformunda yer alan profilinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Bu sayede profilinizi analiz edebilir, paylaşımlarınızın daha çok etkileşim almasını mümkün hale getirebilir ve hatta Instagram hesabınızı takip eden kişilerin sayısının artmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram’da takip ettiğiniz kişilerin nasıl bu kadar başarılı olduğunu hiç merak ettiğiniz oldu mu? Bu kişiler, fotoğraflarının en iyi şekilde odaklanılmasını sağlar. Seçtikleri konu ile ilgili kullanıcıların arayacağı türden ve abartısız etiketleri sayesinde yüzlerce beğeni kazanırlar ve bu kişilerin fotoğraflarında Instagram uygulamasının kullanıcılara sağladığı efektlerden farklı efektlerin kullanıldığı gözlemlenir.

Gerçek şu ki, fotoğraflarınızı paylaşırken yalnızca Instagram’ın kullanıcılara sağladığı imkânları değerlendiriyorsanız, büyük hayranlık ile takip ettiğiniz kişilerin sahip olduğu özelliklerin birçoğundan mahrumsunuzdur.

Instagram SS Bildirimi Gitmeden Ekran Görüntüsü Almanın Yolları
SOSYAL MEDYA

Instagram SS Bildirimi Gitmeden Ekran Görüntüsü Almanın Yolları

Instagram SS bildirimi karşı tarafa gitmeden ekran görüntüsü nasıl alınır? Bu sorunun yanıtını merak eden sosyal medya kullanıcıları için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

Fotoğraf düzenleme uygulamalarının bu kadar çok olması, hangi uygulamayı kullanacağınızı seçmenizde zorluklara neden olabilir. Bu nedenle, Instagram için seçtiğimiz favori uygulamalarımızın içinden on tane uygulamayı sizler için bir araya topladık. Bu uygulamalar sayesinde tıpkı diğer kullanıcılar gibi profesyonel fotoğraf düzenlemeleri, analizler ve paylaşım zamanlamaları yapabilirsiniz.

Öne Çıkmanızı Sağlayacak Instagram Uygulamaları

  • Command for Instagram
  • Snapseed
  • UNUM
  • Pixlr
  • Squaready
  • Tagify
  • Repost
  • Foodie
  • IFTTT
  • Canva

Yukarıda popüler sosyal medya platformunda yer alan profilin ön plana çıkmasını sağlayacak uygulamalar yer alıyor. Listede bulunan uygulamaların ayrıntılarına aşağıdan bakabilirsiniz.

1. Command for Instagram

Instagram profilinizi nasıl değerlendireceğinizden emin değilseniz, bu uygulama varacağınız ilk durak olmalı. Hesabınıza erişim izni verdiğinizde, paylaşımlarınızı hızlı bir şekilde analiz eder ve gelecekte paylaşacağınız gönderileri planlayabilmenize yardımcı olur. Command for Instagram isimli uygulama ayrıca etiket önerileri sunar ve daha pek çok işlemi gerçekleştirir.

2. Snapseed

Instagram’da fotoğraf paylaşan hemen hemen herkes ek bir fotoğraf düzenleme uygulaması kullanıyor. Uygulama mağazalarında ilgi çeken bir sürü fotoğraf düzenleme uygulaması var. Bu uygulamaları incelemeye ayıracağınız zaman varsa, içlerinden hangisinin ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacağını görmek için onları teker teker deneyebilirsiniz.

Snapseed, kullanıcıların profesyonel fotoğraf deneyimini en pratik biçime getirebilen sayılı uygulamalar arasında yer alıyor. Google tarafından geliştirilen Snapseed’i diğer fotoğraf düzenleme uygulamalarından ayıran en önemli özellik, değiştirilen değerleri belirli bir alan için yapabiliyor olmanız.

3. UNUM

Paylaşımlarınızı zamanlamanız, etkili bir Instagram kullanıcısı olmanız için atılan doğru adımlardan bir tanesi. UNUM ile fotoğraflarınızı hem zamanlayabilir hem de fotoğraflarınızı paylaşmadan önce fotoğrafınızın diğer fotoğraflarınızın yanında nasıl görüneceğine dair önizlemeyi görüntüleyebilirsiniz.

UNUM, Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirildi. Kullanıcılarına 30 günlük ücretsiz deneme imkânı veren Hootsuite, profesyonel sosyal medya yönetimi için daha uygun olabilecek ücretli bir alternatif.

4. Pixlr

Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken Pixlr üzerinden fotoğraflar üzerinde çeşitli düzenleme işlemlerini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kolaj oluşturabilme imkânı da sunan uygulamada fotoğraflara yazı ekleyebilir, filtre uygulayabilir ve daha birçok işlemi yapabilirsiniz.

Web sürümünün yanı sıra Android ve iOS uygulamalarına da sahip olan Pixlr’ı ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama, çok basit bir kullanıma sahip olduğundan ötürü düzenleme işlemini pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

5. Squaready

Mükemmel bir biçimde düzenlediğinizi düşündüğünüz fotoğraflarınızı Instagram’a yüklerken sık sık hayal kırıklıklarına uğrar mısınız? Instagram, artık kare olmayan fotoğrafları paylaşmanıza izin veriyor ancak fotoğraflarınızın üzerinde yeniden boyutlandırma yapıyor.

Neyse ki bunun için ücretsiz bir uygulama var. Squaready, fotoğraflarınızın çevresine beyaz boşluk ekler. Böylece hem Instagram istediği kare fotoğrafı elde eder hem de siz mükemmel çerçevenizden ödün vermemiş olursunuz.

6. Tagify

Instagram’da popülerleşmeniz ve fotoğraflarınızın daha çok beğeniye ulaşması için internette binlerce kaynağa ulaştınız fakat hemen hepsinde verilen tavsiye şuydu: Etiketleri doğru, yerinde ve kullanıcı odaklı kullanın.

Başarılı bir uygulama olan Tagify, fotoğraflarınız ve viddeolarınız için kullanılabilecek en iyi etiketleri sunar. Gönderinizin türünü seçtikten sonra uygulama çeşitli etiketler gösterir. Bu etiketleri çok hızlı ve pratik bir şekilde paylaşımınıza ekleyebilirsiniz. Tagify'de yer alan etiket türleri arasında sanat, tatil, doğa, eğlence, moda ve daha fazlası mevcut.

7. Repost

Oldukça başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Repost, Instagram’da denk geldiğiniz, hoşuna giden herhangi bir fotoğrafı ya da videoyu yeniden paylaşmanıza imkân verir. Tumblr’da da olduğu gibi Repost, fotoğraflarınızı yalnızca yeniden paylaşmanıza değil, kimin paylaştığını da göstermenize yarar.

8. Foodie

Instagram, fotoğrafları ile ünlüdür. Yemek fotoğraflarını paylaşmayı sevenlerdenseniz Foodie, yemeklerinizin güzelliğini sergilemek için ideal bir seçim olacaktır. Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirilen Foodie ile yemek fotoğraflarınızı harika bir hale getirene kadar filtre uygulayabilir, düzenleme araçlarından faydalanabilirsiniz.

9. IFTTT

Çok işlevli IFTTT ile birçok servisi birbirine bağlayabilirsiniz. IFTTT sayesinde Instagram ile ilgili olarak yapabilecekleriniz işlemlerin sayısı sonsuzdur. Yapabileceklerinizden bazıları şunlar:

  • Belirli bir etiket kullanıldığında Instagram fotoğraflarını Facebook, Twitter ve benzeri platformlara gönderebilirsiniz.
  • Instagram videolarını -mesela yemek videolarını- otomatik olarak Google Drive’a kaydedebilirsiniz.
  • Android telefonlarınızın arka planını en son Instagram paylaşımınıza göre değiştirebilirsiniz.
  • En son Instagram paylaşımlarınızı -mesela yemek videolarını- doğrudan belirli kişilere gönderebilirsiniz.

10. Canva

Canva, görüntü tabanlı sosyal medya platformunda paylaşmak için görseller tasarlayabilmenize olanak tanır. Web sürümünün yanı sıra Android ve iOS uygulamalarına da sahip olan Canva’da çok sayıda düzenleme aracı ve şablon bulunuyor. Bunlar sayesinde profesyonel görünüme sahip görseller tasarlayabilirsiniz. Tasarladığınız görselleri ise Instagram üzerinden paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR