iPhone Kullanıcıları İçin Yüksek Mobil Veri Kullanımını Azaltacak 6 İpucu

iPhone kullanıcıları için yüksek mobil veri kullanımını azaltacak 6 ipucu paylaşıyoruz.

iPhone Kullanıcıları İçin Yüksek Mobil Veri Kullanımını Azaltacak 6 İpucu

Operatörlerin sundukları mobil internet paketleri her ne kadar sınırsız etiketini taşısa da belli bir noktadan sonra kullanılmayacak seviyeye geldiklerinden kullanımımızı dikkatlice yapmazsak paketimizi ayın yarısına gelmeden rahatlıkla bitirebiliyoruz. Tabii ki 4GB’ın üzerinde tarifeler de mevcut ancak bu paketler fazla pahalı. Bu noktada iPhone’unuzda yüksek mobil veri kullanımınızı azaltacak ipuçlarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

iPhone’unuzda yapacağınız basit ayarlamalarla mobil internet paketinizi daha az tüketmeniz mümkün. Henüz ayın ilk haftalarındayken internet paketinizin sonlarına yaklaşıyorsanız birkaç noktada kısıtlamalara giderek kullanım sürenizi artırma şansına sahipsiniz. Tabii ki 4GB üzeri paketinizin varsa düşünmeden sosyal ağlarda gezinme, webde gezinme, video izleme ve iCloud üzerinden dosyalarınızı eşitleme işleri için düşünmenize gerek yok ancak 4GB altı paketiniz varsa düşünmek durumda kalıyorsunuz. Daha da uzatmadan mobil veri tüketimini azaltmak adına iPhone’unuzda bakmanız gereken noktalara geçmek istiyorum:

iCloud için Hücresel Veri Kullanımını Kapatın:

Apple’ın bulut depolama servisi iCloud, cihazlar arası dosya ve veri aktarımını sağlarken mobil verinizden harcama yapar. Örneğin; iPhone’unuzda doküman üzerinde çalışırken yaptığınız düzenleme ve değişiklikler eş zamanlı olarak diğer cihazlarınızla senkronize edilirken mobil veri tüketimi gerçekleşir. WiFi ağına bağlı olmadığınız vakit iCloud’ın mobil verinizden tüketmesini engellemek için Ayarlar – iCloud – iCloud Drive menüsü altında “Hücresel Veri Kullan” seçeneğini kapatmanız gerekiyor.

Hücresel Bağlantı Üzerinden Otomatik İndirmeleri Devre Dışı Bırakın:

App Store üzerinden satın aldığınız müzik ve uygulamalar için güncelleme geldiği vakit “güncelle” sayfasına gitmeden güncellemenin otomatik olarak alınmasını, iTunes’dan aldığınız şarkıların otomatik olarak cihazlarınıza indirilmesini sağlamak için kullandığınız Otomatik İndirmeler seçeneği de veri tüketimini ciddi oranda etkiliyor. Otomatik indirmeleri iptal etmek için Ayarlar – Uygulama ve iTunes Mağazaları menüsü altında aşağı indiğinizde göreceğiniz “Hücresel Veri Kullan” seçeneğini kapatmalısınız.

Wi-Fi Yardımı Kapatın:

iOS 9 ile birlikte gelen yenilikler arasında olan Wi-Fi Yardımı (Wi-Fi Assist), kablosuz internet bağlantınızın zayıf olduğu anlarda otomatik olarak hücresel bağlantıyı başka bir deyişle 3G’yi açarak o anda yaptığınız işin yarıda kesilmesini engelleyen güzel bi sistem olsa da bu özellik aktif olduğunda mobil veri kullanımı artıyor. Wi-Fi yardımı kapatmak için Ayarlar – Hücresel menüsü altında en altlarda bulunan Wi-Fi Yardımı seçeneğini kapalı konuma getirmelisiniz.

Mobil Veriyi Tüketen Uygulamaları Bulun ve Kapatın:

Veri tüketimini azaltmak adına bakabileceğiniz noktalardan biri de Ayarlar – Hücresel altında listelenen hücresel bağlantınızı sömürme yetkisine sahip iPhone’unuzda yüklü oyun ve uygulamalar. Buradan her oyun ve uygulamanın mobil verinizden ne kadar harcadığını görebiliyorsunuz. Listeye bir göz atmanızda, yükleyip hiç kullanmadığınız uygulama ve oyunların erişimini kapatmanızda fayda var.

Arka Planda Uygulama Yenilemeyi Kapatın:

Uygulamaların arka planda yenilenmesi özelliği uygulamaya girdiğinizde içeriğin yenilenmesini beklemeden son değişiklikleri görmek adına güzel bir özellik olsa da internet bağlantısına ihtiyaç duyduğunda Wi-Fi ağına bağlı olmadığınız vakit mobil veri tüketimi oluyor. Arka planda uygulama yenilenmesini kapatmak için Ayarlar – Genel – Arka Planda Uygulama Yenilemesi seçeneğine dokunmanız kafi.

Yüksek Kalitede Müzik Akışını Durdurun:

iPhone’unuzda müzik dinlemeyi seviyorsanız oynatma ayarlarına bakmanızda fayda var. Hücresel bağlantı açık olduğu vakit yüksek kalitede müzik dinleme seçeneği aktifte müziğinizi dinlediğiniz süre boyunca mobil veriniz olması gerekenden iki kat hızlı tükenecektir. Ayarlar – Müzik menüsü altında oynatma seçeneklerinden Hücreselde Yüksek Kalite’yi kapatabilirsiniz. Ayrıca buradaki Hücresel Veri Kullan’ı da kapatmanızda fayda olacaktır. Apple Music, Spotify gibi popüler müzik servisleri çevrimdışı dinleme fırsatı da sunduğundan bu seçeneğin açık bırakılması anlamsız olacaktır.

iPhone'unuzun Pil Ömrünü Hangi Uygulamalar Azaltıyor, Öğrenin!

YORUMLAR