İş Hayatınızda Tembel, Çalışkan, Yaratıcı ya da Tam Bir İşkolik misiniz?

Nasıl bir çalışan profili çiziyorsunuz? Acaba gelecek vaat ediyor musunuz? Kendinizi test edin, öğrenin.

İş Hayatınızda Tembel, Çalışkan, Yaratıcı ya da Tam Bir İşkolik misiniz?

Hepimiz çalışmak ve hayatımızı kazanmak zorundayız. Bazen bu durum son derece sıkıcı bir hal alıp bizi hayatımızdan bezdirebiliyor. Yine de karakterimiz ve hayata bakış açımızın iş hayatımızı da etkilediğini unutmamak gerekiyor. Peki, siz nasıl bir çalışan profili çiziyorsunuz? Acaba gelecek vaat ediyor musunuz?

Bunu öğrenmek için basit ama doğru soruları sormak gerekiyor. İş yerinde takdir toplamak kolay değil. Birçok iş arkadaşınızla aslında rekabet ediyorsunuz. Bu yarışın galibi olmak ise tamamen sizin elinizde. İş hayatınızdaki genel davranışlarınızla, bireysel yaşantı tarzınız aslında gizliden gizliye örtüşüyor. Bu noktada basit ama önemli farklar yaratan bazı alışkanlıkları sorgulayarak nasıl bir çalışan profili çizdiğinizi saptamanız da mümkün.

4 çeşit çalışan profili var

Genelleme yapacak olursak bir iş yerinde çalışanların performanslarını değerlendirilirken çalışkan, işkolik, tembel ve yaratıcı olarak sınıflandırmak mümkün olabiliyor. Bu sınıflandırma tamamen çalışma disiplini ile ilgili karakteriyle değil. Çalışanın karakteri performans değerlendirmelerini pek etkilemiyor.

İşte basit ama etkili bir çalışan performansı tanımlama testi:

Hangisi Önce Geliyor, Kariyer mi Yoksa Hayat Tecrübesi mi?

Bir Satır Kod Yazmadan Teknoloji Üzerine Kariyer Yapmanın 5 Yolu

Türkiye ve Dünya'da Çalışmak İçin Can Attığımız Teknoloji Şirketleri

YORUMLAR