Matematik Problemlerini Çözen Yapay Zekâ: Julius AI Nedir? Nasıl Kullanılır?

Veri analizini kolaylaştıran ve en zorlu matematik problemlerini saniyeler içinde çözen yapay zekâ aracını tanıyın. Juluis AI ve özellikleri hakkında detaylar!

Matematikte zorlananlar artık en karmaşık işlemleri bile tek seferde kolayca yapabilecek. Nasıl mı? Julius AI ile! Matematik problemlerini saniyeler içinde çözüp sonuca ulaşmanıza yardımcı olacak AI uygulaması aslında bir veri analiz aracı olarak biliniyor.

Karmaşık dataların görselleştirilmesi için kullanılan bu uygulama günlük hayatta da matematik, grafik ve istatistik konusunda zorlananların imdadına koşuyor.

Peki, Julius AI nedir? Nasıl kullanılır? İşte detaylar!

Yerli Yapay Zekâ Aracı Main GPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Yerli Yapay Zekâ Aracı Main GPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olarak faaliyet gösteren HAVELSAN ilk yerli yapay zekâ sohbet botunu geliştiriyor.

Julius AI Nedir? 

Kullanışlı bir ara yüze sahip olan bu uygulama Excel, Google E-tablo, CSV gibi farklı formatlardaki bilgileri analiz etmenize ve bu analizleri görsele dönüştürmenize yardımcı oluyor. 

Uygulamanın ücretsiz sürümünde aylık 15 adet mesaj kotası bulunuyor. Hem profesyonel hem de amatör kullanıma uygun olarak tasarlanan araçta veri güvenliğine de önem veriliyor.

Sistem içinde bir adet sohbet robotu bulunuyor. Canlı destek almak için bu bottan faydalanabileceğiniz gibi uygulamanın kendisine ait Discord topluluğuna da katılabilirsiniz. 

Girdiğiniz verileri çizelge, grafik ve animasyon haline getirebilen uygulamadan öncelikli olarak veri ve satış analistleri, pazarlamacılar ve araştırmacılar yararlanıyor. Ayrıca işverenler için de kurumsal çözümlerde interaktif bir deneyim sunan efektif bir uygulama.

Peki, bunun matematikle ne ilgisi var? Derseniz, karşınıza çıkan matematik problemini uygulamaya taratıp yüklediğinizde diğer verilerin analizinde olduğu gibi tarattığınız sorunun da yanıtı detaylı biçimde anlatılıyor. Hem sonuca ulaşmış hem de çözüm yolunu incelemiş oluyorsunuz.

Julius AI Nasıl Kullanılır?

Yapay zekâ aracının sitesi olan Julius.ai’ye tarayıcıdan giriş yaptıktan sonra uygulamayı indirebileceğiniz seçenekler çıkıyor. iOS ve Android App seçeneklerinden işletim sisteminize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Tarayıcıdan ilerlemek isterseniz prompt girişi yaparak bir başlangıç yapabileceğiniz gibi dilerseniz ‘docs’ seçeneğine tıklayarak doküman üzerinden de işlem yapabilirsiniz.

Chat kısmına geldiğinizde doğrudan uygulamaya soru sorabileceğiniz gibi sorunun yer aldığı görseli dosya olarak ekleyip işlemleri başlatabilirsiniz.

Dosyayı ekledikten sonra sizden bir komut girmeniz istenecek. Karmaşık bir matematik probleminin yer aldığı dosyayı ekledikten sonra ‘solve this problem’ yazın.

Görseldeki soruyu otomatik olarak algılayan uygulama size hem yanıtı hem de nedenleri ile birlikte çözümü ve bu problemi çözerken sahip olmanız gereken bilgileri sıralıyor.

Kolay Görünen Birbirinden Zor Matematik Soruları
İNTERNET

Kolay Görünen Birbirinden Zor Matematik Soruları

Eğitim hayatı boyunca herkes çeşitli matematik soruları ile karşılaşmıştır. Bazı sorular, çok sayıda kişi tarafından ilk başta yanlış cevaplanıyor çünkü her ne kadar kolay gibi görünse de aslında epey zor bir yapıya sahiptir.

Çözüm bittikten sonra alt kısımda yer alan ‘visualize’ seçeneğine bastığınızda bu problemdeki veriler önce Python aracılığıyla kodlara çevrilip ardından görsel bir grafiğe dönüştürülüyor.

Çeşitli verileri analiz edip görselleştirmek için son derece interaktif ve kullanışlı bir uygulama olan bu araca istediğiniz bir problemi yükleyip çözümünü saniyeler içinde öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR