Kullanıcılar Neden Android Tercih Ediyor? İşte Bilmeniz Gereken 3 Önemli Sebep

Dünya üzerinde 1 milyar kişi Android kullanıyor, bu kullanıcı sayısının yoğunluğunun 3 önemli sebebi var.

Kullanıcılar Neden Android Tercih Ediyor? İşte Bilmeniz Gereken 3 Önemli Sebep

Dünya üzerinde 1 milyar kişi Android kullanıyor. Bu rakamın bu kadar kocaman olmasına şaşırmayın çünkü yine dünya üzerinde 400’den fazla üreticiden dağıtılan 4 binden fazla Android işletim sistemi kullanan cihaz var. Yani akıllı cihazların sürüm güncellemeleri bundan biraz uzun sürüyor. Bu yoğun arz elbette yüksek talep yaratıyor ve Android cihazlar kolaylıkla pazara hakim olabiliyorlar.

Akıllı telefonlar içinde durum genel perspektiften farklı değil. Android telefonları pazara hızla yayan firmaların başında Samsung ve HTC geliyor. Bunun yanı sıra Sony, LG gibi uzak doğulu firmalar da bulunuyor. Çinli üreticilerin de oldukça pazara hakim olduğunu görmek mümkün. Huawei, Xiaomi, OnePlus gibi markalar da Android akıllı telefonlar üretiyor ve seçenekleri artıyorlar.

Elini sallasan Android’e çarpıyor

Kullanıcıların Android seçmelerindeki en önemli özelliklerinden biri, eğer bir Android akıllı telefonları varsa yanına almayı düşündükleri ek cihazı da Android olarak seçmeleri. Bu bir tablet, saat ya da benzeri başka bir ürün olabiliyor. Kullanmaya alıştıkları sistemden vazgeçmiyorlar.

Ekonomik ve bol seçenek okyanusu

Android cihazların fiyat yelpazeleri her bütçeye hitap edebiliyor. Bu özellik elbette sistemin hızla yayılmasında büyük bir etken. Bir akıllı telefon kullanıcısının bugün 500 TL’den 3.000 TL’ye kadar Android cihaz alma şansı var. Bu kadar seçenek varken doğal olarak başka işletim seçmek ikinci planda kalabiliyor.

Kişiselleştirmek işte bütün mesele bu

Android işletim sistemleri özellikle akıllı telefonlarda kullanıcılarına sundukları cicili bicili tasarımlarıyla “şeker gibi” sistem ön adlarıyla da popüler oldu. Her kullanıcı kendine has bir Android akıllı telefon yaratabiliyor. Üstelik uygulama seçenek havuzu da akılara durgunluk verecek kadar çeşitli ve geniş. Bu da kullanıcıları oldukça cezbediyor.

Android Hakkında Aklınızı Başınızdan Alacak 5 Gerçek

Android İşletim Sistemi Hakkında Hiç Duymadığınız 28 İlginç Gerçek

Akıllı Telefon Markalarının Pazar Payı Açıklandı, Rekabet Ortaya Çıktı

YORUMLAR