Linux'u Ne Kadar Tanıyorsunuz?

Linux'a dair bilgilerinizi sınamak ve özgür yazılım dünyasının bilinmeyenlerine göz atmak istiyorsanız yazımız ve testimiz tam size göre!

Çoğumuzun İlk Göz Ağrısı Linux 25 Yaşında

Lisans ücreti bulunmayan, virüslerden etkilenmeyen ve düşük kapasiteli sistemlerde dahi çalışabilen Linux, açık kaynaklı ve özgür bir işletim sistemi olarak çoğumuzun aşina olduğu sistemlerden biri. Linux'a dair bilgilerinizi sınamak ve özgür yazılım dünyasının bilinmeyenlerine göz atmak istiyorsanız yazımız ve testimiz tam size göre!

Bilindiği üzere son kullanıcıya hitap eden Windows ve MacOS gibi işletim sistemleri, kaynak kodları açık olmayan ve de aynı zamanda görece pahalı lisans bedelleriyle sunulmakta. Diğer bir ifadeyle bu sistemleri kullanmak için para ödemek zorunda olduğunuz gibi kaynak kodlarının açık olmamasından ötürü sisteminize tam manasıyla hakim olamamaktasınız. Bu yüzdendir ki yıllar boyunca "Windows yüklü bilgisayarlar CIA'ye casus veri yolluyor!" türünde klişeler hep kulağımıza gelmiştir.

"İnsanlığa ait olan" ve açık kaynak kodlu olması nedeniyle kullanıcıların bütününe müdahale edebildiği Linux, ücretsiz olarak edinilebilmekte. GNU GRUB sayesinde Windows ve diğer işletim sistemleriyle beraber kullanılabilen Linux, Windows zararlılarından etkilenmediği için antivirüs yazılımlarına da ihtiyaç duymuyor.

Testimize katılarak Linux'a dair bilgilerinizi sınayabilirsiniz.

Akıllı Telefonlar İçin Ubuntu Geliyor
MOBİL

Akıllı Telefonlar İçin Ubuntu Geliyor

CES 2013 yani Tüketici Elektroniği Fuarı’nın başlamasına çok az zaman kaldı ve Canonical şirketinin yaptığı açıklama fuarda çıkacak yeni ürünleri bekleyenleri oldukça heyecanlandırdı.

Bilmeniz Gereken Temel Linux Komutları
YAZILIM

Bilmeniz Gereken Temel Linux Komutları

Bilmeniz Gereken Temel Linux Komutları - Eğer bilgisayarınızda Linux yüklü ise, daha keyifli bir deneyim için bilmeniz gereken bazı temel kodlar bulunuyor.

SQL Server'dan Linux Atağı
YAZILIM

SQL Server'dan Linux Atağı

90'lı yıllara uzanan Microsoft'un ünlü SQL Server'ı bir ilk olarak Linux'a doğru yolunu aldı. Microsoft'un yayınladığı resmi açıklamaya göre özellikle kurumsal alanda SQL Server, Linux kullanıcıları için 2017 yılında çıkışını yapacak.

YORUMLAR