Mac Kullanıcıları için 4 Microsoft Office Alternatifi

Mac için en iyi Microsoft Office benzeri programlar neler sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda en başarılı 4 Microsoft Office alternatifi derledik.

Mac kullanıcıları için en iyi Microsoft Office benzeri programlar neler? Günümüzde Microsoft Office alternatifi olarak kullanabileceğiniz pek çok program mevcut. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı 4 hizmet mevcut. Listemize göz atabliir ve beğendiğiniz bir hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows’u kullanmayı bırakmak ve bir Mac satın almak normal kullanıcılar için çok basit bir işlemdir ama Microsoft Office kullanıcısıysanız, bu işlem sandığınız kadar kolay olmayabilir zira Mac için Microsoft Office’i yeniden satın almak istemeyebilirsiniz.

Microsoft Word Şablonu İndirmek için En İyi Siteler
İNTERNET

Microsoft Word Şablonu İndirmek için En İyi Siteler

Word şablonu indirmenize olanak tanıyan çeşitli siteler yer alıyor. Bu hizmetler sayesinde beğendiğiniz bir şablonu indirebilir ve kullanabilirsiniz.

Geleneğe bağlı kalarak Microsoft Office kullanan bir ofiste çalışıyorsanız, dişinizi sıkmak zorunda kalabilirsiniz. Bunu geride bıraktıysanız ve halen Office belgelerini düzenlemeniz ve göndermeniz gerekiyorsa alternatiflere yönelmenizin vakti gelmiştir. Bu yazıda Mac kullanıcıları için en iyi Microsoft Office tarzı programlar derledik.

En İyi Microsoft Office Benzeri Programlar Listesi

  • Google Suite
  • LibreOffice
  • iWork Suite
  • Office Online

Yukarıda Mac kullanıcıları için en iyi Microsoft Office gibi programlar yer alıyor. Listede yer alan programların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Google Suite

Microsoft kullanmayı bırakmaya karar verdiyseniz, Google'ın hizmetlerini kullanabilirsiniz. Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar; Microsoft Word, Excel ve PowerPoint’in alternatifidir. Outlook’un Gmail’den başka ciddi bir alternatifi yoktur ve OneNote’u Mac’ten ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Google ürünleri birbiriyle senkronize bir şekilde çalışmaktadır. Google E-Tablolar için bir örnek verecek olursak, Gmail üzerinden aldığınız bir Exel dosyasını, tek dokunuş ile hızlı bir şekilde açabilirsiniz.

Google Dokümanlar, Microsoft Word’den bazı yönlerden daha güçlüdür. Kapsamlı bir eklenti galerisi, güzel şablonlar, yerleşik üstün araştırma araçları ve ön yükleme için Google arama yetenekleri bulunmaktadır.

Ayrıca, Google’ın bulut konusunda avantajı bulunuyor. Bir belgede aynı anda birden fazla kullanıcıyla iş birliği yapmak tam bir sevinç kaynağıdır. Bu her ne kadar ufak bir ayrıntı gibi görünse de verimlilik açısından harikalar yaratıyor.

Google'ın Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar hizmetlerini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Tek sorun, bunların hiçbiri için gerçek bir masaüstü uygulaması olmaması. Dolayısıyla bu hizmetlere erişebilmek için internet tarayıcısını kullanmanız gerekiyor.

2. LibreOffice

LibreOffice, Microsoft Office paketine en iyi açık kaynak alternatifi olarak kabul edilmektedir. Bu, pek çok platformda tamamen ücretsiz ve kullanılabilir olduğu anlamına gelmektedir. Mac için en iyi Office alternatiflerinden bir tanesidir.

Microsoft Office kullanıcı arayüzüne alışkınsanız, LibreOffice’e alışmanız uzun sürmeyecektir. Google’ın uygulamalarından farklı olarak, LibreOffice paketi tüm profesyonel özelliklere sahip çevrim dışı masaüstü uygulamalarıyla birlikte geliyor.

LibreOffice aslında Microsoft Office'in fiili alternatifi olan OpenOffice'ten doğdu ancak OpenOffice son zamanlarda anlamlı bir güncelleme görmedi ve yönetim, projeyi kaldırmayı düşünüyor. Bu yüzden OpenOffice yerine LibreOffice isimli hizmeti tercih edebilirsiniz.

Hizmeti ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Programı başlattıktan sonra hangi hizmeti kullanacağınızı seçebilirsiniz. Belgeyi oluşturduktan bir süre sonra farklı bir hizmet kullanmak isterseniz "Dosya" sekmesi üzerinden açmak istediğiniz hizmete tıklayabilirsiniz.

3. iWork Suite

Uzun yıllar önce kullanıma sunulan iWork Suite’te bulunan Pages, Numbers ve Keynote uygulamaları, Word, Excel ve Powerpoint’e alternatiftir. Örneğin Pages, Mac için en iyi Word alternatifidir.

Bunlar Mac merkezli uygulamalar olduğundan, kullanıcı arayüzü oldukça farklıdır. Popüler hizmette Microsoft Office paketi kadar çok seçeneğiniz bulunmuyor. Özelleştirme seçenekleri sınırlı olsa da kullanılabilir olan her şey oldukça iyi durumdadır.

İWork Suite, belgeleri Microsoft Office formatlarında içe ve dışa aktarmanıza izin verir (yine de varsayılan iWork formatına kaydedecektir). Mac'e özgü bir yazı tipi kullanmadığınız sürece, Office belgeleriyle içe ve dışa aktarma büyük bir sorun olmayacaktır.

4. Office Online

Office Online, Microsoft Office ücretli olduğundan ötürü alternatif arayan kullanıcılar için harika bir seçenektir çünkü Office Online, temel olarak Mac için Office’e ücretsiz erişebilmenizi sağlar.

Office Online, Microsoft’un herhangi bir tarayıcıda çalışan ücretsiz ve temel özelliklere sahip Microsoft Office hizmetidir. Oldukça başarılı bir arayüze sahip olan hizmete ulaşabilmek için bir internet tarayıcısı kullanmanız gerekiyor.

İnternet tarayıcısı aracılığı ile Office Online isimli hizmetin web sitesini ziyaret ettikten sonra Outlook hesabınız ile giriş yapmalısınız. Üyelik bilgileriniz ile oturum açtıktan sonra hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz. Çok kolay kullanımı ile dikkat çeken hizmet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden yazı yazabilirsiniz.

Özellik bakımından sınırlı olsa da belge düzenlemenin temelleri, elektronik tablo formülleri ve sunum seçeneklerinin tümü ele alınmaktadır. Microsoft Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'a erişebilirsiniz.

Bu yazıda Mac kullanıcıları için Microsoft Office tarzı programları bir arada topladık. Listede yer alan programlardan bir tanesini seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR