Samsung Akıllı Telefonlarda Dosyalarınızı Herkesten Nasıl Gizlersiniz?

Samsung telefonda dosya gizleme işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Peki, dosyaları gizlemek için hangi adımlar uygulanmalıdır?

Samsung telefonda dosya gizleme nasıl yapılır? Bu yazıda Samsung marka akıllı telefonlarda yer alan dosyaları nasıl gizleyebileceğinizi görsellerle detaylı bir şekilde açıklayacağız. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırasıyla uygulayarak cihazınızda yer alan dosyaları pratik bir şekilde gizleyebilirsiniz.

Dosya Paylaşımı İçin Kullanabileceğiniz En İyi 10 Uygulama
YAZILIM

Dosya Paylaşımı İçin Kullanabileceğiniz En İyi 10 Uygulama

Dosya paylaşımı için en iyi uygulama hangisi? Bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden dosya paylaşabilmeyi mümkün hale getiren çeşitli programlar yer alıyor.

Başkalarının görmesini istemediğiniz dosyalarınızı ve resimlerinizi gizleyebilmeniz için Samsung S5 ile birlikte gelen Özel Mod özelliğini kullanabilirsiniz. Kolay bir şekilde kullanabileceğiniz bu özelliğe dair cevapları, bu makalede bulabilirsiniz.

Samsung Telefonda Dosya Gizleme Adımları Neler?

  • Ayarları açın.
  • Kişiselleştirme kategorisine girin.
  • Özel Mod bölümünü görüntüleyin.
  • "Özel mod erişim türü" yazısına dokunun.
  • Şifre belirleyin.
  • Özel modu aktif hale getirin.
  • Gizlemek istediğiniz bir dosyanın üzerine basılı tutun.
  • Seçenekler menüsü üzerinden "Özel'e taşı" seçeneğini seçin.
  • Bildirimler sekmesinden modu açıp kapatabilirsiniz.

Samsung marka akıllı telefonunuzda yer alan dosyaları çok kolay ve pratik bir şekilde gizleyebilirsiniz. Bunun için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. İşlemi tamamladığınız takdirde dosyalarınız gizlenecektir. Bu işlem için Samsung cihazlarda yer alan Özel mod kullanılabilir. Peki, bu mod nasıl aktif hale getirilir?

Söz konusu işlem için ilk olarak akıllı telefonunuzun ayarlar sayfasını görüntüleyin. Ayarlar sayfasında yer alan Kişiselleştirme kategorisini açın. Daha sonra Özel Mod bölümüne erişin. Açılan sayfada konumlanan "Özel mod erişim türü" yazısına dokunarak bir şifre belirleyin.

Şifre belirleme işleminin ardından Özel modu aktif hale getirin. Gizlemek istediğiniz bir dosyanın üzerine basılı tutun. Bunu yaptıktan hemen sonra seçenekler menüsü üzerinden "Özel'e taşı" seçeneğini seçin. Bildirimler sekmesi üzerinden söz konusu modu aktif hale getirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu adımları uygularken sorun yaşayan kişiler için görsellerle anlattık.

Resimler Samsung E5 cihazından alınmıştır ancak sizlerde de benzer menüler altında olacaktır. Bu nedenle benzer yolları izleyerek kolaylıkla dosyalarınızı gizleyebilirsiniz. Öncelikle Ayarlar>Kişiselleştirme>Özel Mod yolunu izleyerek ayarlara ulaşalım.

Ayarlara ulaştığınızda, karşınıza aşşağıdakine benzer bir ekran gelecek. Bu ekranda özel mod ile birlikte gizleyebileceğiniz dosyaların ufak bir listesini görebilirsiniz. Bu ayarlara ilk defa giriyorsanız ilk olarak özel moda giriş için bir giriş yöntemi eklemelisiniz. Bunun için ilk ayardan kendinize bir şifre türü belirleyin.

Şifre belirledikten sonra dilerseniz "Otomatik devre dışı bırak" seçeneğini özel modu açık unutmamanız için işaretleyebilirsiniz.

Özel mod ayarlarını yaptıktan sonra özel modu devre dışı bırakın. Bundan sonra özel moda eklediğiniz her dosyayı biraz önce belirlediğiniz şifreyi girerek ulaşabileceksiniz. Bu nedenle bu şifreyi unutmayın.

Özel moda eklemek istediğiniz dosyaların üzerine basılı tuttuktan sonra teker teker seçin ve sağ üstteki seçenekler menüsünden "Özel'e taşı" sekmesini seçin. Bu işlemi yaptıktan sonra dosyalarınız ortadan kaybolacak, sadece özel mod açıldığında görünür hale gelecektir.

Bildirimler sekmesinden Özel Mod'u seçip şifrenizi girerek istediğiniz zaman aktif edebilir ya da istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulayarak dosyalarınızı güvende tutabilirsiniz. Bu şekilde gizlenen dosyalar klasik dosya gizlemeden farklı olarak telefon usb ile bilgisayara takıldığında da görülmez.

Eğer dosyaları bilgisayardan da görmek isterseniz telefonu bilgisayara takmadan önce özel modu etkinleştirebilir ve daha sonra bilgisayara bağlantı yaparak dosyalara ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR