2024 Yılının En İyi Yarış Oyunları (PC)

PC'de araba yarışı konusunda çok seçenek olduğundan dolayı karar vermek pek kolay değildir. Peki, PC için 2024 yılının en iyi yarış oyunları neler?

Bilgisayar platformu için geliştirilen çok sayıda yarış oyunu bulunuyor. İster Dirt Rally 2.0 oyununda çamurlu pistlerde mücadele edebilir ister Forza Horizon 5'te açık dünya yarış oyununun tadını çıkarabilisiniz. Peki, PC üzerinden oynanabilecek en iyi yarış oyunları hangileri?

PC platformunda yer alan yarış oyunlarının bir kısmı grafiğe odaklanırken bir kısmı ise oynanışa odaklanıyor. Bunun yanı sıra bazı yarış oyunlarında basit oynanış sistemi yer alırken bazılarında gerçekçi oynanış sistemi bulunuyor. Bu rehberde en iyi yarış oyunu önerileri listesi hazırladık.

PC İçin 2024 Yılının En İyi Yarış Oyunları Listesi

  • Forza Horizon 5
  • Dirt Rally 2.0
  • Project Cars 2
  • Shift 2 Unleashed
  • TrackMania 2: Canyon
  • F1 23
  • Assetto Corsa
  • MotoGP23
  • iRacing
  • CARX DRİFT RACİNG ONLİNE
  • GRID Legends
  • Need for Speed Heat
  • Forza Motorsport

Direksiyon Seti ile Oynanan Oyunlar - 2024
OYUN

Direksiyon Seti ile Oynanan Oyunlar - 2024

Direksiyon seti ile oynanan oyunlar, klavye aracılığıyla oynanan yapımlara kıyasla daha gerçekçi bir deneyim sunuyor. Gerçekçi deneyimin yanı sıra uzun süre boyunca eğlenceli zaman geçirilmesine de yardım ediyor.

PC üzerinden oynanan yarış oyunu tavsiyeleri listesindeki yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Forza Horizon 5

En çok satan, en çok bilinen ve en çok oynanan yarış oyunlarından biri olan Forza Horizon 5, PC’de oynayabileceğiniz en iyi yapımlardandır. Gerçekten ayırt edilmesi zor olan grafikleri, geniş araç seçeneği ve tatmin edici oynanışı ile her yarışseverin muhakkak oynaması gereken Forza Horizon 5 listemizdeki ilk oyun oldu.

Dirt Rally 2.0

Codemasters tarafından geliştirilen Dirt Rally 2.0, 26 Şubat 2019 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkışını gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yanından ikonik ralli pistlerinin yer aldığı Dirt Rally 2.0, çok başarılı grafiklere ve oynanış sistemine sahip.

En iyi yarış oyunları arasında yer alan Dirt Rally 2.0'da 50'den fazla arazi aracı yer alıyor. Oyuncular Dirt Rally 2.0'da araçlarını sürüş tarzlarına ve çevresel özelliklere uyacak biçimde düzenleyebilme olanağına sahip.

Project Cars 2

Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen yarış oyunu Project Cars 2, 22 Eylül 2017 yılında PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına çıkışını gerçekleştirdi. Project Cars 2, tıpkı Shift 2 Unleashed gibi gerçekçi yapısı ile dikkat çekiyor.

Project Cars 2, sahip olduğu dinamik mevsim, gerçekçi ve sezgisel sürüş ile keyifli yarış deneyimi sunuyor. Çeşitli oyun modlarına sahip olan gerçekçi yarış oyunu atmosferi çok başarılı bir şekilde yansıtıyor. 24 saatlik döngünün yer aldığı video oyununda 180'den fazla lisanslı araba bulunuyor. 

Shift 2 Unleashed

Yarış oyunu denildiğinde akla ilk gelen seri olan Need for Speed'in Shift 2 Unleashed oyunu gerçekçilik konusunda en iyi yarış oyunları arasında yer alıyor. Çok başarılı ses efektlerine ve müziklere sahip olan Shift 2 Unleashed'de gece yarışları bulunuyor.

Gerçekçi yapısı ile dikkat çeken Shift 2 Unleashed, simülasyon tarzında yarış oyunu seven oyunculara hitap ediyor. Oyunda 120'den fazla lisanslı araba ve 35'in üzerinde pist bulunuyor.

TrackMania 2: Canyon

Nadeo tarafından geliştirilen popüler yarış oyunu TrackMania 2: Canyon, kişiselleştirme seçenekleri ile dikkat çekiyor. Oyuncular, oyunda yer alan parkur editörünü kullanarak kendi pistlerini oluşturabilir ve diğer oyuncuların oluşturdukları parkurlarda yarışabilirsiniz.

Oyunda aracın rengini değiştirebilme ve etiket yapıştırma gibi seçenekler mevcut. TrackMania 2: Canyon, sahip olduğu eğlenceli yapısı ile oyuncular tarafından oldukça beğenildi.

F1 23

Günümüzde artık yarıştan bahsedip F1’i anmadan geçmek doğru olmaz. Yükselen F1 trendi oyunlara da yansıdı. F1 sevenlerin başından kalkamayacağı bu oyun bir yarışseverin rüyalarını süsleyecek cinsten bir yapım.

F1 23 ile birlikte kendinizi gerçekten Formula pistindeymiş gibi hissedeceksiniz. Ses ve atmosfer olarak çok başarılı olan F1 23 kesinlikle muhteşem bir yarış oyunu

Assetto Corsa

Arcade bir yarış oyunundan ziyade çok daha simülasyona yakın bir tecrübe sunmayı amaçlayan Assetto Corsa piyasadaki en iyi otomobil simülasyonlarından bir tanesidir. VR desteği de bulunan bu oyun yarışı biraz daha ciddiye alanların ve tecrübeli oyuncuların ilgisini çekebilecek bir yapım.

MotoGP 23

Motosiklet yarışı da yarış oyunlarının olmazsa olmazıdır. Her zamankinden daha iyi gözüken MotoGP 23 motosiklet sevdalılarının ve özellikle de çevrimiçi yarış oyununlarından hoşlananların bakması gereken bir yapım. Pek çok detayın bulunduğu bu oyunda kulaklarınız motor sesi ile bayram edecek.

iRacing

Pek çok motorspora ilgi duyuyorsanız ve simülasyon tecrübesi arıyorsanız iRacing sizin için en iyi seçenek olacaktır. Çevrimiçi odaklı bir yarış simülasyonu olan iRacing aylık ödeme ile giriş yapabileceğiniz bir oyun. Pek çok kullanıcıya göre piyasanın kendi türündeki en iyisi. Bu nedenle pek çok oyuncu bu oyuna aylık para veriyor.

CARX DRİFT RACİNG ONLİNE

Drift odaklı bir yarış oyunu olan CARX DRİFT RACİNG ONLİNE yanlama sevdalılarının yıllardır hayalini kurduğu oyun. Pek çok ince ayarlama ve modifiye de yapabildiğiniz bu oyunda en iyi drifter olmaya çalışın. Çevrimiçi modu sayesinde arkadaşlarınız ile birlikte drift atın ve en yüksek skoru elde etmeye çalışın.

GRID Legends

Codemasters tarafından geliştirilen GRID Legends 2022 yılında satışa sunuldu. Başarılı şekilde tasarlanmış pistlerin yer aldığı yapımda çeşitli arabalar bulunuyor. Kaliteli grafikleriyle dikkat çeken oyunun yayıncılığını Electronic Arts üstlendi.

Need for Speed Heat

Uzun süre boyunca keyifli vakit geçirilmesine yardım eden Need for Speed Heat'in yayıncılığını Electronic Arts üstlendi. Ghost Games tarafından geliştirilen oyun 2019 yılında piyasaya sürüldü. 72 Metacritic puanına sahip yapımda sokak yarışları yapılabiliyor.

Forza Motorsport

2023 yılında piyasaya sürülen Forza Motorsport'un yayıncılığını Xbox Game Studios üstlendi. Turn 10 tarafından geliştirilen yarış simülasyonu oyununda çeşitli otomobiller ve pistler yer alıyor. Çok kaliteli grafiklere sahip olan yapımda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Forza Motorsport Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?
OYUN

Forza Motorsport Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?

Forza Motorsport sistem gereksinimleri, yayıncılığını Xbox Game Studios'un üstlendiği yeni yarış oyununu oynamak isteyen kişiler için önemlidir çünkü PC, oyunun gereksinimlerini karşılamıyorsa kasma sorunu meydana gelir.

Bu rehberde PC üzerinden oynanabilecek en iyi yarış oyunları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı yarış oyunu hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR