Firefox, Edge ve Google Chrome Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Firefox, Edge ve Google Chrome bildirim kapatma işlemi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu sorunun cevabını merak edenler için rehber hazırladık.

Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Google Chrome bildirim kapatma işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda popüler web tarayıcıları üzerinden site bildirimlerini nasıl kapatabileceğinizi açıkladık. Hazırladığımız rehberde yer alan adımları sırası ile uygulayarak söz konusu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet kullanımı son zamanlarda kötü niyetli kişiler tarafından geliştirilen web sitelerden hiç olmadığı kadar kötü etkileniyor. Davetsiz bir konuk olarak beklenen pop-up reklamlar, otomatik olarak oynatılan videolar ve kullanıcıların yanlışlıkla onay verdiği bildirimler, işleri çok daha kötü hâle getiriyor.

Google Chrome Yabancı Siteleri Türkçeye Çevirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Chrome Yabancı Siteleri Türkçeye Çevirme Nasıl Yapılır?

Google Chrome yabancı siteleri Türkçeye çevirme işleminin çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Google'ın web tarayıcısı, yazılar kullanıcılar hangi dilde yazılmış olursa olsun, o web sayfasını baştan aşağı istenen dile çeviren bir özelliğe sahiptir.

Bildirim almak isteyip istemediğinizin sorulması, size başlangıçta bildirimlerin üzerinde kontrol sahibi olduğunuzu düşündürebilir ama kötü niyetli web sitesi geliştiricileri, ağına daha fazla kurban düşürmek için önünüze sürekli olarak zararlı bağlantılar çıkarabilir. Neyse ki bu bildirimlerden sonsuza kadar kurtulmak mümkün.

Site bildirimlerini kapatma işlemi, tarayıcıdan tarayıcıya biraz değişiklik gösteriyor. Bu nedenle popüler üç internet tarayıcısında daha önce izin verilen bildirim isteklerinin nasıl iptal edileceğini açıkladık. Bildirimlerden sonsuza kadar kurtulmak için yazımızı okumaya devam edin.

Google Chrome Bildirim Kapatma Adımları Neler?

  • Google Chrome'u açın.
  • Tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın.
  • "Ayarlar" seçeneğine tıklayıp ayarlara gidin.
  • Ayarlardan "Gizlilik ve Güvenlik" bölümüne girin.
  • "Site Ayarları" seçeneğine tıklayın.
  • "Bildirimler" bölümüne girin.
  • "İzin Verilen Siteler" kısmından istediğiniz web sitesini kaldırabilir, istediğiniz web sitesini ekleyebilirsiniz.
  • "Sitelerin bildirim göndermesine izin verme" seçeneğini etkinleştirirseniz bir daha bildirim almazsınız.

İnternet tarayıcısı denildiğinde akla ilk gelen yazılımlardan bir tanesi olan Chrome kullanıyorsanız ve site bildirimlerini kapatmak istiyorsanız uygulamanız gereken bazı adımlar mevcut. Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk önce popüler web tarayıcısını açın ve hemen ardından sağ üst köşede yer alan dikey üç nokta simgesine tıklayın.

Üç nokta simgesine tıkladığınız takdirde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden ayarlar menüsüne tıklayın. Ayarlar sayfasına eriştikten sonra "Gizlilik ve Güvenlik" bölümüne girin. Bu işlemin hemen ardından "Site Ayarları" seçeneğini seçin.

Açılan sayfa üzerinden "Bildirimler" kategorisini açın. Daha sonra "İzin Verilen Siteler" bölümünden istediğiniz internet sitesini kaldırabilir ve istediğiniz web sitesini ekleyebilirsiniz. "Sitelerin bildirim görmesine izin verme" seçeneğini aktif hale getirirseniz bir daha bildirim almazsınız.

Zengin özellikleri ve başarılı kullanıcı arayüzü ile dikkat çeken internet tarayıcısının mobil sürümünde de bildirimleri kontrol edebilmeniz mümkün. Akıllı telefon ya tablet üzerinden daha önce onay verdiğiniz bir siteyi kaldırmak istiyorsanız ilk olarak tarayıcının uygulamasını açın.

Daha sonra sağ üst köşede bulunan dikey üç nokta simgesine basın. Bu işlemin ardından açılan pencere üzerinden ayarlar menüsüne girin. Ayarlar sayfasında yer alan Temel Bilgiler bölümünde Bildirimler isimli bir menü göreceksiniz. Bildirimler menüsünün üzerine dokunun.

Açılan sayfa üzerinden daha önce onay verdiğiniz siteleri görüntüleyebilir, istediğiniz site bildirimini kolay bir şekilde iptal edebilirsiniz. Ayrıca "Show notifications" isimli seçeneği devre dışı bırakarak site bildirimlerini tek dokunuş ila tamamen kapatabilirsiniz.

Edge Bildirim Kapatma Adımları Neler?

  • Edge'i açın.
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın.
  • Ayarlara girin.
  • "Tanımlama bilgileri ve site izinleri" sekmesine tıklayın.
  • Bildirimler bölümüne gelin.
  • Burada bildirim isteğini onayladığınız siteleri görüntüleyebilir, engelleyebilir veyahut sadece bildirim onayını geri çekebilirsiniz.

Microsoft tarafından geliştirilen Edge isimli internet tarayıcısında internet siteleri tarafından gönderilen bildirimleri kapatmak istiyorsanız, birtakım adımları uygulamanız gerekiyor. Bu kapsamda ilk olarak bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açın.

Tarayıcıyı açtıktan sonra sağ üst köşede konumlanan üç nokta simgesinin üzerine tıklayın. Bu işlemin ardından bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden ayarlar menüsüne girin. Ayarlar sayfasının sol kısmında yer alan "Tanımlama bilgileri ve site izinleri" sekmesine tıklayın.

Söz konusu işlemi gerçekleştirdikten sonra Bildirimler bölümünü görüntüleyin. Açılan sayfa üzerinden bildirim isteğini onayladığınız web sitelerini görüntüleyebilir, engelleyebilir ya da yalnızca bildirim onayını kaldırabilirsiniz.

Firefox Bildirim Kapatma Adımları Neler?

  • Mozilla Firefox'u açın.
  • Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.
  • "Seçenekler" bölümüne girin.
  • Sol kısımdan "Gizlilik ve Güvenlik" sekmesini bulup üzerine basın.
  • "İzinler" bölümünü görene kadar aşağı inin.
  • Bu bölümde "Bildirimler" yazısının yanında bulunan "Ayarlar" butonuna tıklayın.
  • Burada izin verdiğiniz internet sitelerini görüntüleyebilir ya da bildirim onayını iptal edebilirsiniz.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Mozilla Firefox isimli internet tarayıcısında site bildirimlerini kapatma işlemi için tıpkı diğer tarayıcılardaki gibi bazı adımların uygulanması gerekiyor. Bu adımları uygulayarak çok hızlı ve pratik bir şekilde süreci tamamlayabilirsiniz.

Mozilla Firefox üzerinden site bildirimlerini kapatma işlemini gerçekleştirmek için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan internet tarayıcısını açın. Web tarayıcısını açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan üç çizgi butonuna basmanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde çeşitli kategorilerin yer aldığı bir pencere açılacak.

Açılan pencerede yer alan "Seçenekler" bölümünü görüntüleyin. Seçenekler sayfasının sol kısmında konumlanan "Gizlilik v e Güvenlik" sekmesini bulun ve üzerine tıklayın. Bu işlemin hemen ardından "İzinler" bölümünü görene kadar sayfayı aşağıya doğru kaydırın.

İzinler kategorisinde "Bildirimler" yazısının hemen yanında yer alan "Ayarlar" butonuna basın. Bu kısımda daha önce izin vermiş olduğunuz web sitelerine göz atabilir veya bildirim onayını iptal edebilirsiniz.

Bu yazıda üç popüler internet tarayıcısında site bildirimlerini nasıl kapatacağınızı açıkladık. Konuya ilişkin düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR