Sosyal Medya Pazarlamanızı Geliştirmeniz İçin 4 Altın Değerinde İpucu

Bu yazıda, sosyal medya pazarlamanızı geliştirmeniz için 4 altın değerinde ipucunu sizlerle paylaşacağız.

Sosyal medya pazarlamacıları, sosyal medya siteleri vasıtası ile insanların dikkatini çekmek, müşteri kazanmak için uğraşan kişilerdir. Günümüzde sosyal medyaya verilen öyle büyük bir değer var ki, sosyal medya pazarlamacılığı, hem günümüzün hem de geleceğin en büyük mesleklerinden biridir.

Sosyal medya pazarlamacıları, markaların ürünlerini ya da hizmetlerini satmak, marka tanıtımı yapmak, insanların tüm dikkatini markanın üzerine çekmek için sürekli yeni yöntemler denemektedir. Bu yazıda, sosyal medya pazarlamanızı geliştirmeniz için 4 altın değerinde ipucunu sizlerle paylaşacağız.

1. Zamanlama

Sosyal medyada bir gönderi yayımlamak için en iyi zamanı bilmeniz gerekiyor. Sosyal medya pazarlamacılığı yapan kişiler için planlama çok önemlidir. Gönderilerinizin istatistiklerini inceleyin, insanların en çok etkileşimde bulundukları zamanları not edin. Gönderi paylaşımlarınızı bu düzen çerçevesinde yapmaya gayret etmeniz gerektiğini unutmayın.

2. E-posta Listesi

E-posta hâlâ çok popüler. Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda e-postanın müşteriler için en çok tercih edilen yerlerden biri olduğu öğrenildi. Peki, bunun sosyal medya ile bunun ne gibi bir ilgisi olabilir?

E-posta bir pazarlama kampanyasında önemli bir varlık olabileceğinden daha fazla e-posta abonesi kazanmanız gerekir. İnternet sitenizde ya da Facebook’ta uygulamalar vasıtası ile bir kayıt formu oluşturun. Müşterilere bir e-posta aboneliğine dâhil olmaları için teşvik etmeye çalışın.

3. A / B Testleri

Bir şirket sahibi, sosyal medya kampanyasının hedef kitleye ulaşıp ulaşmadığını ya da müşterilerin neleri daha çok sevdiğini nasıl anlayabilir? Split testing olarak da bilinen bir A / B testi, bu noktada size en çok yardımcı olacak şeydir.

4. Doğru Platform

Tüm sosyal medya platformlarının farklı bir amacı vardır, her sosyal medya platformu başka bir amaca hizmet eder. Tahmin edebileceğiniz üzere, farklılıkları dolayısıyla farklı kitleleri vardır. Bunu bilmek, pazarlama çabalarınızın daha sorunsuz ilerlemesini sağlayabilir. Örneğin, Instagram ya da Pinterest’te bir hukuk bürosunu tanıtmak istemezsiniz.

Kitlenizin nasıl yanıt verebileceklerini öğrenmek için her platformu test edebilirsiniz. Kadınların Pinterest, Instagram ve Facebook’ta daha çok bulunma eğilimlerinin olduğunu ve erkeklerin daha çok Twitter’a yöneldiğini göreceksiniz.

YORUMLAR