Tarayıcılardaki PDF Görüntüleyici Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında yerleşik bir PDF görüntüleyicisi bulunuyor. Web sitelerinde yer alan bir PDF dosyasına giden bağlantıya tıkladığınızda, bu görüntüleyici devreye girerek yeni sekmede açılıyor. PDF dosyalarının bu şekilde a

Tarayıcılardaki PDF Görüntüleyici Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında yerleşik bir PDF görüntüleyicisi bulunuyor. Web sitelerinde yer alan bir PDF dosyasına giden bağlantıya tıkladığınızda, bu görüntüleyici devreye girerek yeni sekmede açılıyor. PDF dosyalarının bu şekilde açılmasını istemiyor ve direkt olarak indirilmesini istiyorsanız, makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

Chrome ve Firefox tarayıcılarındaki PDF görüntüleyicisi, her zaman işlevsel bir kullanım sunmayabiliyor. Yüzlerce sayfanın bulunduğu bir PDF dosyasını tarayıcıda açtığınızda, yavaşlık sorunlarıyla karşılaşabiliyoruz. Bu dosyaları bilgisayarımıza indirdikten sonra açtığımızda, tarayıcıya göre daha hızlı bir şekilde kullanabiliyoruz. Eğer siz de bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız, hemen anlatıma geçelim.

Google Chrome

Chrome tarayıcısını açtıktan sonra adres çubuğuna chrome://plugins/ yazın ve Enter’a basın.

Açılan eklentiler listesinde PDF görüntüleyicisini bulmak için CTRL + F fonksiyonunu kullanabilir, ya da kendiniz listeye göz atabilirsiniz. Bu listede devre dışı bırakacağımız bölümün adı: Chrome PDF Viewer.


 

Mozilla Firefox

Firefox’ta da yukarıdakine benzer işlemler uygulayacağız. Tarayıcının adres çubuğuna about:config yazıp, Enter tuşuna basıyoruz.

Arama bölümünü kullanarak pdfjs.disabled tercihini arıyoruz ve Değer bölümünü True olarak ayarlıyoruz. Bu işlemi de tamamlamış bulunuyoruz. Bulunduğunuz sayfayı kapatabilirsiniz. PDF dosyaları artık direkt olarak indirilecektir.


Chrome’da ve Firefox’ta PDF Görüntüleyici’yi devre dışı bırakınca ne olacak?

Bu özelliği devre dışı bıraktığınızda, PDF dosyalarının yer aldığı bağlantılara tıkladığınızda yeni sekmede görüntülenmeyecek ve bunun yerine otomatik olarak indirme işlemi başlayacak. İndirme işlemi tamamlanınca çeşitli PDF görüntüleme uygulamalarıyla açabilirsiniz.


GTA 5 Tarayıcıda ve Mobil Cihazlarda Nasıl Oynanır

Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!

YORUMLAR