Threads Neden Yasaklandı? Ne Zaman Kapanıyor?

X'in rakibi Threads Türkiye'de artık kullanılamayacak. Peki, mevcut hesaplara ne olacak? Threads neden ve ne zaman kapatılıyor? İşte, detaylar!

META’nın X’e yani eski adıyla Twitter’a rakip olarak geliştirdiği son yılın popüler sosyal medya uygulaması Threads, Rekabet Kurumu kararıyla Türkiye’de yasaklanıyor.

İlk çıktığı gün kullanıcıları telefon ekranlarına kilitleyen bu uygulamanın neden Türkiye’de yasaklandığı merak ediliyor. Threads neden kapatılıyor? Ne zaman kapatılacak? Bu konular sosyal medyada çokça konuşuluyor.

Biz de bu içeriğimizde Threads’in kapatılma nedenini ve bu sürece ilişkin bilmeniz gereken detayları bir araya getirdik.

En İyi X (Twitter) Benzeri Uygulamalar
SOSYAL MEDYA

En İyi X (Twitter) Benzeri Uygulamalar

Popüler sosyal medya platformunda yaşanan gelişmeler sonucunda çoğu kişi, X (Twitter) benzeri uygulamalar aramaya başladı. Peki, X yerine kullanılabilecek hizmetler neler? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir liste hazırladık.

Threads Neden Kapatılıyor?

18 Mart tarihinde yapılan açıklamalara göre Rekabet Kurumu Türkiye’de Threads’in faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bunun için yakın bir geleceğe gün verildi. Uygulamanın kapatılma nedenlerine ilişkin Meta tarafından bir açıklama geldi. 

Bu açıklamada uyulması gereken tüm hukuki şartlara uyduğunu belirtti. Çıkan karara itiraz edeceğini paylaşan META, en kısa zamanda Threads’i tekrar Türkiye’deki kullanıcıları ile buluşturmak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Threads’in kapatılmasının altında yatan nedenlere baktığımızda aslında konunun veri paylaşımıyla ilgili olduğunu görüyoruz. Rekabet Kurulu’nun veri paylaşımlarına ilişkin geçici bir tedbir olarak aldığı bu karar sonrasında mevcut hesaplara ne olacağı da merak konusu oldu. Gelin, bu konuyla ilgili detaylara göz atalım.

Threads Kapatılınca Mevcut Hesaplar Ne Olacak?

Türkiye’de uygulamayı kısa bir süre sonra tekrar kullanılabilir hale getirmeyi hedefleyen META, mevcut Threads hesaplarının akıbeti hakkında da açıklamalar yaptı. Kullanıcılar, dilerse şimdiden mevcut hesaplarını kapatabilir veya dondurabilir. Uygulamanın Türkiye’ye dönmesi ile dondurulan hesapların tekrar görünür hale geleceği bilgisi de paylaşıldı.

Aynı zamanda Instagram ve Facebook kullanıcılarının bu durumdan etkilenmeyeceği, META’nın sadece Threads adlı uygulamasına ilişkin bir kısıtlama getirildiğinin de altı çizildi.

Threads Ne Zaman Kapanıyor?

Threads’in Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırmasına sayılı günler kaldı. 29 Nisan 2024 itibariyle bu uygulamada aktif paylaşım yapılamayacak. Türkiye’den giriş sağlanamayacağı için başkalarının Threads hesabını takip etme imkânınız da olmayacak.

Hesabınızı dondurduğunuz taktirde ‘bilgilerini indir’ seçeneği ile istediğiniz zaman önceden kaydedilmiş bilgilerinizi indirebileceksiniz.

Threads Video İndirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Threads Video İndirme Nasıl Yapılır?

Çok kısa süre içerisinde oldukça popüler hâle gelen Threads, video indirme işleminin doğrudan yapılabilmesine imkân tanımıyor.

Siz bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Threads sizce tekrar Türkiye’ye döner mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!

YORUMLAR