Web Sayfalarını PDF'e Dönüştürmek için 3 Kolay Yol

Bu rehberimizde web sayfalarını PDF'e dönüştürmek için kullanabileceğiniz 3 kolay yolu anlatıyoruz.

Web Sayfalarını PDF'e Dönüştürmek için 3 Kolay Yol

Web sayfalarındaki içerikleri çevrimdışı olarak okumak istiyorsanız ya da bir kenara not etmeniz gereken bilgileri saklamak istiyorsanız, web sayfalarını PDF’e dönüştürmek isteyebilirsiniz. Bizler de bu rehberimizde web sayfalarını PDF’e dönüştürmek için 3 kolay yolu sizlere anlatacağız.

1. Tarayıcıda Yazdır Sayfasını Kullanarak PDF’e Dönüştürme

Herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan, dilediğiniz web sayfasını PDF’e dönüştürebilmeniz mümkün.

Chrome, Firefox ya da başka bir tarayıcıda PDF olarak kaydetmek istediğiniz web sayfasını açtıktan sonra CTRL + P kısayolunu kullanarak Yazdır penceresini açıyoruz.

yazdır menüsü değiştir seçeneği

Sol tarafta açılan menüde Hedef bölümünün altında bulunan Değiştir butonuna tıklıyoruz.

yazdırma hedefleri

Hedef seçme penceresinin alt kısmında bulunan Yazdırma Hedefleri Listesinden PDF olarak Kaydet seçeneğine tıklıyoruz.

Tekrar bir önceki sayfaya döneceksiniz. Burada Yazdır menüsünde Kaydet butonuna tıklayarak ilgili web sayfasını PDF dosyası olarak kaydedebilirsiniz.

2. iOS cihazlarda Paylaş Özelliğini Kullanın

Web sayfalarını PDF olarak kaydetmek için ios işletim sistemli cihazlarınızı da kullanabilirsiniz. Öncelikle PDF olarak kaydetmek istediğiniz web sayfasını Safari tarayıcısında açmanız gerekiyor.

ios web sayfasindan pdf yarat

Sonrasında alt menüde yer alan Paylaş butonuna tıkladıktan sonra PDF Yarat butonuna tıklıyoruz. Önizleme olarak web sayfasının son halini görebilirsiniz. Sol üstteki Bitti butonuna tıklayarak nereye kaydetmek istediğinizi seçebilir ve PDF dosyasını dilediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

3. Çevrimiçi Araçları ve Uygulamaları Deneyin

Alternatif olarak kullanabileceğiniz uygulamalar ve çevrimiçi araçları kullanarak da web sayfalarını kolayca PDF’e dönüştürebilirsiniz.

Webpage to PDF

webpage to pdf

Web sayfasının bağlantısını ilgili kutuya yapıştırarak saniyeler içerisinde PDF’e dönüştürebileceğiniz bu araç ek özellikleri de beraberinde getiriyor. Bağlantı kutucuğunun yanında bulunan ok düğmesine tıklayarak düşük kaliteli, arka plansız veya JavaScript olmadan dönüştür seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Convert WEB to PDF

convert web to pdf

Android kullanıcıları için hazırlanan Convert WEB to PDF uygulamasıyla da web sayfalarını PDF’e dönüştürebilirsiniz. Uygulamada web sayfalarını PDF’e dönüştürmenin yanında, bu dosyaları görüntüleyebilmeniz de mümkün hale geliyor.

InstaWeb

instaweb

iOS kullanıcıları 2. Maddede anlattığımız adımları kullanarak bu işlemi gerçekleştirebiliyorlar. Ancak InstaWeb uygulamasını kullanarak da dönüştürme işlemini yapabilirsiniz. Uygulama üzerinde web sayfasının bağlantısını yapıştırdıktan sonra kısa süre içerisinde PDF olarak dosyanızı kaydedebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları
YAZILIM

En İyi ve Kullanışlı PDF'i Word Dosyasına Dönüştürme Programları

PDF'i Word'e çevirme işlemi sayesinde bir PDF dosyasını Word ya da DOC formatında görüntüleyebilirsiniz. Bu işlemin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli programlar yer alıyor.


Birden Fazla PDF Dosyası Nasıl Birleştirilir
NASIL YAPILIR

Birden Fazla PDF Dosyası Nasıl Birleştirilir

{mediaId=403936}Portfolyo hazırlıyor olabilir ya da dosya sayınızı azaltmak istiyor olabilirsiniz. Eğer ücretli programlara para vermek istemiyorsanız artık PDFBinder kullanarak PDF dosyalarınızı tek bir dosyada birleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR