WhatsApp'ta İstenmeyen Kişileri Silme

WhatsApp'ta istenmeyen kişileri silme nasıl gerçekleştirilir? İşte Android ve iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda yapılması gereken işlemler!

WhatsApp, istenmeyen kişileri silme işlemi için bir seçenek sunar. Bu seçenek sayesinde kişi listenizde yer alan kullanıcıları oldukça pratik ve hızlı bir şekilde silebilirsiniz. Bu yazıda hem iPhone hem de Android cihazlarda WhatsApp’ta istenmeyen kişileri nasıl silebileceğinizi öğreneceksiniz.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan WhatsApp, kişi listenizi oluşturmak için varsayılan olarak akıllı telefonunuzun rehberini kullanmaktadır. WhatsApp’tan birini silerseniz o kişi akıllı telefonunuzun rehberinden de silinir.

Bir Telefonda 2 WhatsApp Hesabı Kullanma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Bir Telefonda 2 WhatsApp Hesabı Kullanma Nasıl Yapılır?

Bir telefonda 2 WhatsApp hesabı nasıl kullanılır? Aynı telefonda iki hesabı yönetmek, iki farklı hesaba gelen mesajları görüntülemek, iki farklı hesaptan farklı kişilere yazmak istiyorsanız bu yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.

Bu işlemi hem WhatsApp‘ı kullanarak hem de doğrudan akıllı telefonunuzun rehberini kullanarak gerçekleştirmek mümkündür. WhatsApp’ta istenmeyen kişileri nasıl sileceğiniz konusunda bir fikriniz yok ise bu makale size bunun tam olarak nasıl yapılacağını adım adım anlatmaktadır.

WhatsApp’ta istenmeyen kişileri silmek Android ve iPhone cihazlarda ufak tefek farklılıklar gösterebilmektedir. Peki, anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan kişileri silme işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Android’de WhatsApp İstenmeyen Kişileri Silme Nasıl Yapılır?

  • Akıllı telefonunuzda yüklü olan WhatsApp uygulamasını açın.
  • Açılan sayfanın sağ alt köşesinde bulunan yeşil renkli butona dokunun.
  • Kişi listesi üzerinden silmek istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine dokunun.
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.
  • "Kişiyi Görüntüle" seçeneğini seçin.
  • Yeniden üç noktaya dokunun.
  • "Adres defterinde görüntüle" seçeneğini seçin.
  • Tekrar üç noktaya dokunun.
  • "Kişiyi sil" seçeneğini seçin.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuz üzerinden istemediğiniz kişileri silme işlemi için ilk olarak popüler anlık mesajlaşma uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulama ekranının sağ alt köşesinde yer alan yeşil renge sahip butona dokunun. Bu buton, sizi WhatsApp kişi listenize yönlendirecektir.

Kişi listesi üzerinden silmek istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine dokunun. Sağ üst köşede yer alan üç noktanın üzerine basın. Açılan menüden "Kişiyi Görüntüle" seçeneğine dokunun. Sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun. "Adres defterinde görüntüle" yazısına dokunun. Bu bölümde ise tekrardan üç noktaya dokunun ve "Kişiyi sil" yazısına dokunun.

WhatsApp Kişileri Silme Yöntemleri Neler? (iOS)

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Ekranın sağ üst kısmında bulunan "Kişi Listesi" butonuna dokunun.
  • Silmek istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine dokunun.
  • "Düzenle" yazısına dokunun.
  • "Kişiyi sil" seçeneğini seçin.

iPhone üzerinden istemediğiniz kişileri silmek için ilk olarak WhatsApp uygulamasını açın. Sağ üst bölümde yer alan kişi listesi butonuna dokunun. WhatsApp’ta silmek istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine dokunun.

Kişinin üzerine dokunduğunuzda önünüze WhatsApp kişi listenizden silmek istediğiniz kişi ile olan sohbetiniz gelecektir. Sohbetin başında yer alan kişinin ismine dokunun. Açılan bölümün sağ üst köşesinde yer alan “Düzenle” yazısının üzerine dokunun.

Açılan sayfanın en altında “Kişiyi sil” seçeneği yer alacaktır. Bu seçeneğe dokunarak kişiyi hem WhatsApp kişi listenizden hem de akıllı telefonunuzun rehberinden silebilirsiniz.

YORUMLAR