Arkadaşlarınızla Netflix Party Yapmanın 7 Yolu

Netflix Party nedir, nasıl yapılır soruları, çok sayıda kişi tarafından en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Merak edilen soruları cevaplayacağız.

Netflix Party nedir, nasıl yapılır? Bu soruların yanıtı, popüler dijital yayın hizmetini kullanan kişilerin büyük bir kısmı tarafından oldukça merak ediliyor. Hazırladığımız yazıda çok sayıda Netflix kullanıcısının merak ettiği soruları yanıtlayacağız.

Uzun yıllar önce kullanıma sunulan Netflix isimli dijital yayın hizmetinin kütüphanesinde çok fazla sayıda dizi, film, belgesel, animasyon, anime ve televizyon programı bulunuyor. Popüler dijital yayın hizmeti üzerinden istediğiniz içeriği istediğiniz zaman kolayca izleyebilirsiniz.

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024
Sinema

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024

En iyi Netflix filmleri ve dizileri ile kullanıcıların gözdesi olan Netflix, film önerileri isteyen izleyicilerine uygulama ya da web sitesi içinde yardımcı olacak bir algoritması sunuyor.

İnsanların bir kısmı film ve dizileri tek başına izlemeyi tercih ederken bazı insanlar ise arkadaşları veya aileleriyle beraber bir şeyler izlemekten keyif alıyor. Her zaman arkadaşlarınız veya aileniz yanınızda olmayabilir. Peki, yanınızda olmayan arkadaşlarınız veya ailenizle birlikte bir şeyler izleyebilmeniz mümkün?

Netflix Party Nedir?

Netflix Party (yeni adıyla Teleparty), yanınızda olmayan arkadaşlarınızla ya da ailenizle birlikte bir şeyler izleyebilmenize olanak tanır. Bir Google Chrome uzantısı olarak sunulan hizmetin arkasında Netflix’in yer almadığını belirtmek gerekiyor. Yani uzantı, Netflix tarafından resmi olarak sunulmadı.

Çok kolay bir kullanıma sahip olan hizmet, kullanıcıların seçtiği içerikleri otomatik olarak diğer kişiler ile senkronize ediyor. Böylelikle uzakta olan ailenizle ya da arkadaşlarınızla beraber bir içeriği aynı anda izlemeye başlayabilirsiniz.

Duraklatma işlemini gerçekleştirdiğiniz takdirde içerik, tüm kullanıcılarda aynı anda duraklatılır. Başlatma işlemi uygulandığında ise içerik, yine aynı şekilde içerik aynı anda başlatılır. Böylelikle açılan bir içerik, tüm kullanıcılarda aynı anda sona erer.

Dünya genelinde çok popüler bir hizmet olan Teleparty’de diğer kullanıcılar ile gerçek zamanlı olarak sohbet etme imkânı da bulunuyor. Bu sayede film ya da dizide yer alan bir sahne hakkında düşüncelerinizi anlık olarak diğer kişiler ile paylaşabilirsiniz.

Netflix Party Nasıl Yapılır?

  • Teleparty
  • Watch2Gether
  • Kast
  • Gaze
  • Google Hangouts
  • Kik
  • Telegram veya WhatsApp

Yukarıda popüler dijital yayın hizmetinde yer alan içerikleri uzakta olan arkadaşlarınızla veya ailenizle izleyebilmenize olanak tanıyan platformlar bulunuyor. Listede yer alan platformların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Teleparty

Teleparty, yukarıda da belirttiğimiz üzere bir Chrome uzantısıdır. Popüler dijital yayın hizmetinde yer alan içerikleri uzaktaki insanlar ile birlikte izleyebilmenizi sağlayan uzantı, içeriği aynı anda tüm kullanıcılar ile senkronize eder.

Popüler Chrome uzantısında sohbet özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde içerik hakkındaki düşüncelerinizi gerçek zamanlı olarak paylaşabilirsiniz. Bu sayede düşüncenizi paylaşmak için mesajlaşma uygulaması kullanmanıza gerek kalmaz.

Söz konusu hizmeti kullanabilmek için ilk olarak web tarayıcınıza söz konusu uzantıyı eklemeniz gerekiyor. Bunun için Chrome Web Mağazası’nı ziyaret edin ve uzantının sayfasını görüntüleyin. Daha sonra "Chrome’a Ekle" butonuna basın. Bu adımı uygulamanız hâlinde indirme işlemi başlayacak.

İndirme tamamlandıktan sonra yükleme işlemi otomatik olarak gerçekleşecektir. Uzantı kurulduktan sonra adres çubuğuna "TP" simgesi eklenecektir. Bu simge görünmüyorsa adres çubuğunun sağ kısmında konumlanan yapboz simgesinin üzerine tıklayın ve hemen ardından TP simgesini araç çubuğuna sabitleyin.

Popüler dijital yayın hizmetini ziyaret edin ve hemen ardından üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra izlemek istediğiniz bir içeriği açın. Bu işlemin ardından adres çubuğunun yanında yer alan kırmızı renkli TP simgesinin üzerine tıklayın. Daha sonra partiyi başlatın.

Hizmet tarafından verilen bağlantıyı partinize katılmasını istediğiniz arkadaşlarınıza veya ailenize gönderin. Başkası tarafından oluşturulan bir partiye katılmak için sizinle paylaşılan bağlantıyı adres çubuğuna yapıştırmanız ve ardından Enter tuşuna basarak sayfayı görüntülemeniz gerekiyor.

2. Watch2Gether

Watch2Gether, uzakta olan kişiler ile bir şeyler izleyebilmenize imkân tanıyan bir hizmettir. Netflix, söz konusu hizmet ile uyumlu değil ancak firmanın bu konu ile ilgili olarak geçici bir çözümü mevcut.

Beta W2gSync olarak isimlendirilen özellik sayesinde açtığınız özel odanın bağlantı kısmına Netflix bağlantısını yapıştırabilirsiniz. Oynatılmaya başlayan içerik, odada bulunan tüm kullanıcılar tarafından görüntülenir. İçeriği sadece odayı kuran kişinin yönetebildiğini belirtelim.

Söz konusu özelliği kullanabilmek için Watch2Gether uzantısını Google Chrome ya da Mozilla Firefox isimli web tarayıcısına eklemeniz gerekiyor. Bunun için uzantı mağazasını ziyaret edip söz konusu uzantıyı indirin. İndirme tamamlandıktan sonra yükleme gerçekleşecektir.

Oluşturduğunuz oda üzerinden arkadaşlarınızla veya ailenizle sohbet edebilirsiniz. Bu sayede iletişim kurmak için farklı bir hizmet kurmak zorunda değilsiniz. Oluşturduğunuz odaya diğer kullanıcıların katılabilmesi için sayfanın sağ üst köşesinde konumlanan bağlantıyı paylaşmanız gerekiyor.

3. Kast

Kast, arkadaşlarınız ile aynı anda bir şeyler izlemek için kullanabileceğiniz hizmetler arasında yer alıyor. Netflix dahil olmak üzere pek çok popüler platformu destekleyen Kast isimli hizmet, en fazla 20 kişinin ekranını ya da kamerasını paylaşabilmesine olanak tanıyor.

Söz konusu hizmet sayesinde 100 kişi bir odada Netflix içeriklerini izleyebilir. Premium sürüme de sahip olan Kast Web Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcılarında sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Hizmetin masaüstümü sürümü ve mobil uygulamaları da bulunuyor.

Web sürümünde tıpkı masaüstü uygulamasında olduğu gibi ne tür bir videonun paylaşılacağı konusunda iki farklı seçenek mevcut. Bu seçenekler arasında ekran ve kamera bulunuyor. Örneğin "Ekranınızı Paylaşın" butonuna basmanız hâlinde ister tüm ekranınızı ister bir uygulama penceresini isterseniz bir tarayıcı sekmesini seçebilirsiniz.

Böylece Netflix içeriklerini arkadaşlarınız ile birlikte herhangi bir problem ile karşı karşıya kalmadan izleyebilirsiniz.

4. Gaze

Arkadaşlarınız ile birlikte Netflix içeriklerini izleyebilmenize olanak tanıyan bir hizmet daha mevcut. Gaze sayesinde uzakta yer alan kişiler ile birlikte film ya da dizi izleyebilirsiniz. Hizmette maalesef senkronizasyon özelliği mevcut değil. Bu sebepten ötürü içeriği herkesin aynı anda başlatması gerekiyor.

Başarılı bir arayüze sahip olan Gaze isimli hizmetin kullanımı da oldukça basittir. Hizmette yer alan metin ve görüntülü sohbet özelliklerini kullanabilirsiniz.

5. Google Hangouts

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Google Hangouts ile uzakta bulunan arkadaşlarınız ile dizi veya film izleyebilirsiniz. Başarılı görüntülü sohbet uygulamasını kullanabilmek için yalnızca Google hesabınıza ihtiyacınız var. Gmail e-posta adresi ve şifresi ile uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

Bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden kullanabileceğiniz uygulama, aynı anda 10 kişiye kadar görüntülü görüşmeyi destekliyor. Görüntülü görüşmeyi bir partiye dönüştürebilirsiniz. Parti kapsamında ekranınızı diğer kişiler ile paylaşabilir ve bir Netflix içeriğini izleyebilirsiniz.

6. Kik

Yıllardır popülerliğini devam ettirmeyi başaran Kik de parti yapabilmenize imkân tanıyan hizmetler arasında yer alıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması olan Kik üzerinden arkadaşlarınız ile beraber bir içerik izleyebilirsiniz.

Dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen uygulamada çok sayıda özellik bulunuyor. Bu özellikler, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor. Uzun yıllar önce kullanıma sunulan uygulama üzerinden parti yapmanın yanı sıra emoji, GIF ve fotoğraf da gönderebilirsiniz.

7. Telegram veya WhatsApp

Dijital yayın platformu denildiğinde akla ilk gelen isim olan Netflix üzerinden uzaktaki kişiler ile dizi veya filmi birlikte izleyebilmek için kullanabileceğiniz iki farklı uygulama daha mevcut. Söz konusu aktivite için Telegram veya WhatsApp Messenger isimli anlık mesajlaşma uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Günümüzde WhatsApp Messenger hemen hemen herkes tarafından kullanılan bir hizmettir. Telegram’ın da popülerliği özellikle son yıllarda önemli ölçüde arttı. Arkadaşlarınızın kullanımına bağlı olarak iki uygulamadan bir tanesini tercih edebilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun olarak kullanılan dijital yayın platformunda yer alan içerikleri uzaktaki kişiler ile beraber nasıl izleyebileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR