Yeni Asus Anakartlı Sistemlere Windows 7 Kuramama Problemi ve Çözümü

Asus anakartlı sistemlere Windows 7 kuramama sorunu için uygulayabileceğiniz bir çözüm mevcut. İşte sorunu düzeltebilmeniz için uygulamanız gereken adımlar!

Asus anakartlı sistemlere Windows 7 kuramama sorunu nasıl düzeltilir? Bu sorunun çözümü için uygulayabileceğiniz bir çözüm yöntemi mevcut. Hazırladığımız rehberde söz konusu nasıl düzeltebileceğinizi açıkladık. Yazımıza göz atabilir ve sorunu nasıl çözebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Eğer yeni bir sistem topladıysanız ve bilgisayarınıza Windows 7 işletim sistemini kurarak hemen bilgisayarınızı kullanmaya ya da oyun oynamaya başlamayı hedefliyorsanız kimi zaman hevesiniz kursağınızda kalabiliyor.

Bilindiği üzere Intel geçtiğimiz sene yeni nesil Skylake işlemci ailesini piyasaya çıkarttı ve sistem toplayaranlara yüksek performanslı işlemci çözümlerini seçenek olarak sundu. Intel işlemcilerin her yeni nesliyle birlikte yeni nesil bir yonga seti yapısı da karşımıza çıkıyor ve anakart altyapıları da değişiyor. Bu nedenle eski işletim sistemlerinin bu duruma ayak uydurması zorlaşıyor.

Eğer yeni nesil Skylake işlemcilerle uyumlu Asus marka anakartlardan birini satın aldıysanız benzer bir problem yaşayabilmeniz muhtemel. Asus anakartınızla uyumlu donanım sürücülerini barındırmayan orijinal Windows 7 kurulum medyalarıyla bilgisayarınıza Windows 7 yüklemeye çalıştığınızda kurulumun başlangıç aşamalarında "Gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik" hatasıyla karşılaşıyorsunuz ve kuruluma devam edemiyorsunuz.

Peki bu problem bilgisayarınıza Windows 7'yi yükleyemeyeceğiniz anlamına mı geliyor? Tabi ki hayır. Bu problemi ortadan kaldırmak için Asus anakarta sahip sisteminize özel sürücüleri içeren modifiye edilmiş bir Windows 7 kurulum medyası oluşturmanız gerekiyor.

Neyse ki Asus kullanıcıları çok uğraştırmamak adına bu Windows 7 kurulum USB'sini veya DVD'sini yaratmanıza aracı olan bir yazılımı kullanıcılara ücretsiz olarak sunuyor. Bu yazımızda da Asus EZ Installer adlı bu programı kullanarak Asus sürücüleriyle modifiye edilmiş Windows 7 kurulum medyanızı nasıl yaratabileceğinizi anlatacağız.

Asus Anakartlı PC'lere Windows 7 Kuramama Sorunu Nasıl Çözülür?

  • Asus EZ Installer'ı indirin.
  • "xHCIWin7InstSln.exe" adlı dosyayı çalıştırın.
  • "Windows 7 OS disc to USB storage device" seçeneğini seçin
  • "I agree" seçeneğini seçin.
  • "Next" butonuna basın.
  • USB belleğini seçin.
  • Tekrar "Next" butonuna tıklayın.

Asus EZ Installer ile bir kurulum medyası oluşturabilmek için optik sürücüye sahip bir bilgisayara, bir Windows 7 kurulum DVD'sine ve minimum 8 GB kapasiteye sahip bir USB belleğe ya da sabit diskiniz üzerinde yaratacağınız ISO kalıp dosyasının sığabileceği 3 GB civarında boş depolama alanına ihtiyaç duymaktayız.

İlk iş olarak Asus EZ Installer programını bu bağlantıyı kullanarak bilgisayarınıza indirin:

Asus EZ Installer yazılımını içeren arşiv dosyasını indirdikten sonra bu arşiv dosyasını Winrar benzeri bir arşiv yöneticisiyle açın, Winrar'ı indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Arşiv dosyası açılınca bu arşiv içerisindeki "xHCIWin7InstSln.exe" adlı uygulamayı üzerine çift tıklayarak çalıştırın:

Bu uygulamayı çalıştırınca Asus EZ Installer programı başlayacak. Program ile dilerseniz Asus Windows 7 Kurulum USB'si, dilerseniz Asus Windows 7 Kurulum ISO kalıbı oluşturabilirsiniz.

Bu ISO kalıbını 3. parti bir DVD yazdırma programıyla Asus Windows 7 kurulum DVD'sine de dönüştürebilirsiniz. CDBurnerXP DVD yazdırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir program:

Asus EZ Installer çalıştıktan sonra bir Windows kurulum USB'si oluşturmak için ilk önce programın ana ekranında "Windows 7 OS disc to USB storage device" seçeneğini seçin: 

Seçimi yaparak "Next" tuşuna tıklayın. Bir sonraki pencerede karşımıza kullanıcı sözleşmesi çıkacak. İlk önce orijinal Windows 7 kurulum DVD'nizi DVD sürücünüze takın ve "I agree" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyerek yine "Next" tuşuna tıklayın:

Orijinal Windows 7 kurulum DVD'si bilgisayarınız tarafından görülünce Asus EZ Installer'da karşımıza çıkan ekranda DVD'nin adını görebileceğiz ve "Next" tuşuna tıklayabileceğiz. Yeni anakartınızla uyumlu Windows 7 kurulum USB'si olacak USB belleği bilgisayarınıza takın ve "Next"e tıklayın:

Bir sonraki pencerede yeni anakartımızla uyumlu Windows 7 kurulum USB'si olarak kullanacağımız USB belleği seçeceğiz. Bu belleğin adını ortadaki adres bölümünde görebileceksiniz. Eğer bilgisayarınız henüz belleği görmediyse adres çubuğunun yanındaki yenileme tuşunu kullanabilirsiniz.

Not: Yeni sisteminizle uyumlu Windows 7 kurulum USB'sine dönüştüreceğiniz USB bellek içindeki veriler silinecektir. Bu nedenle bu bellek içerisindeki dosyaları yedeklemenizi öneririz.

Seçimi yaptıktan sonra "Next"e tıklayın. Sıradaki işlem biraz zaman alacaktır. İşlem bitince USB diskinizi yeni Windows 7 kurulum medyanız olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows 7 Kurulumu için ISO Kalıbı Hazırlama Adımları Neler?

Windows 7 Kurulum DVD'si oluşturmak için kullanacağınız bir DVD yaratabilmek için ilk önce Asus EZ Installer ile bir ISO kalıbı oluşturmanız gerekiyor. Bu iş için Asus EZ Installer'ın ana ekranındayken  "Windows 7 OS disc to ISO file" seçeneğini seçin, orijinal Windows 7 kurulum DVD'sini bilgisayarınıza takın ve "Next" tuşuna tıklayın:

Bir sonraki pencerede karşımıza kullanıcı sözleşmesi çıkacak. "I agree" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyerek "Next" tuşuna tıklayın:

Sıradaki pencerede orijinal Windows 7 kurulum DVD'si takılıysa adres çubuğunda ismini göreceğiz ve "Next" tuşuna tıklayabileceğiz:

Yeni pencerede oluşturacağımız ISO kalıbının bilgisayarımız üzerinde nereye kaydedileceğini belirleyeceğiz. "Browse" tuşuna tıklayarak dosya gezginini açın, ISO kalıbınızı kaydedeceğiniz klasörü belirleyin ve "Next" tuşuna tıklayın:

ISO kalıbını oluşturma işlemi biraz zaman alacaktır. İşlem bitince yarattığınız kalıp dosyasını yukarıda bahsettiğimiz gibi CDBurnerXP programını kullanarak bir DVD'ye yazdırabilir ve bu DVD'yi Asus anakartlı bilgisayarınıza Windows 7 yüklemek için kullanabilirsiniz.

Windows PC’de APK Dosyası Açma
YAZILIM

Windows PC’de APK Dosyası Açma

Windows işletim sistemine sahip olan PC’de APK dosyası açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

YORUMLAR