Delivery Hero, Yemeksepeti.com'u Satın Aldı

Delivery Hero, Yemeksepetini 589 milyon dolara satın aldı. Haberimizi okumak için tıklayın.

Delivery Hero, Yemeksepeti.com'u Satın Aldı

Türkiye'nin en büyük online yemek sipariş platformu olan Yemeksepeti.com, dünyanın önemli şirketlerinden Delivery Hero tarafından satın alındı. 2015 yılının ilk aylarından itibaren başlayan söylentiler de bugün itibariyle gerçeklik kazanmış oldu. Bünyesine kattığı Yemesepeti gibi birçok ülkede yemek siparişi üzerine faaliyet gösteren Delivery Hero, hisselerin tamamına 589 milyon dolar ödedi.

Berlin merkezli Delivery Hero, Yemeksepeti.com'un tamamını satın almasıyla aktif olduğu ülke sayısını 32'ye çıkardı. Aylık 10 milyon sipariş hacmi ve 100 bin'den fazla restoranı içinde barındırmasıyla bilinen şirket, Yemeksepeti'nin aktif olduğu 8 ülkeyi de içine dahil etmiş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Yemeksepeti kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, 'bugüne kadar birçok teklif aldıklarını ama en doğru tercihin Delivery Hero olduğunu' söyledi.

Nevzat Aydın'ın Yemeksepeti CEO'luğuna devam edeceği ve Delivery Hero yönetiminde yer alacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Aylık 3 milyon siparişe aracılık eden Yemeksepeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün, Umman, Lübnan, Suudi Arabistan ve Yunanistan'da faaliyet gösteriyor. 

Display Turkey 2015, 6 Mayıs Günü İstanbul'da Gerçekleşecek

Çeşitli Firmalardan Gelen Reklam Smslerini Tek Tıkla Engelleyin

YORUMLAR