Dev Facebook Orta Halli Bir İşçiden Daha Az Vergi Ödüyor

Facebook beyan ettiği gelirin ardından ortalama bir işçiden daha az vergi ödeyince tartışma başladı.

Dev Facebook Orta Halli Bir İşçiden Daha Az Vergi Ödüyor

Facebook’un İngiltere’de ödediği vergi manşetlere taşındı. İngiltere ofisinde çalışanlara yaklaşık toplam 903 bin TL (210 bin İngiliz Sterlini) maaş ödeyen Facebook bakın ne kadar vergi vermiş.

Facebook’un geçtiğimiz dönem İngiltere’de ödediği vergi tartışma konusu oldu. Dev sosyal medya kuruluşu Facebook İngiltere’de bir işçinin ödediği vergi kadar vergi ödemiş. Çalışanlarına ikramiyelerle birlikte yılda 210 bin İngiliz Sterlini maaş ödeyen Facebook Cirosunu 34.5 milyon Sterlin olarak göstermiş, ancak Facebook bu gelirin 28.5 milyonunu da zarar olarak kaydetmiş. Bu zarar göz önüne alındığında Facebook’un ödediği vergi 4 bin 327 sterlin olarak işleme alınmış. Facebook’un ödediği vergiyi TL karşılığı olarak yaklaşık 19 bin lira olarak hesaplayabiliriz.

İngiltere’de yıllık 26 bin 500 İngiliz Sterlini maaş alan orta sınıf bir işçi bu gelirinin 5 bin 413 Sterlinini sigorta ve vergi olarak hükümete geri ödüyor. İngiltere vergi yasası ve vergi oranları Avrupa’nın en yüksek oranları olarak biliniyor. Facebook beyan ettiği gelirin ardından 4 bin 327 Sterlin vergi ödeyince doğal olarak gazetelerin web sitelerinin manşetlerinde yer aldı. 

Facebook Beğenmedim Butonları Test Yayınına Başladı

Facebook Kullanıcılarını Takip Etmek İçin Garip Bir Yöntem Daha İcat Etti

YORUMLAR