Dikkat! Bu Site iPhone'unuzun Çökmesine Neden Oluyor

crashsafari.com alan adıyla yayında olan bir site internet tarayıcılarının durmasına ve hata vermesine neden oluyor.

Dikkat! Bu Site iPhone'unuzun Çökmesine Neden Oluyor

İnternet üzerinden paylaşılan bir site özellikle İPhone cihazların çökmesine ve telefonun yeniden başlatılmasına neden oluyor.

"crashsafari.com" adlı bir domain adresi üzerine kurulan site internet tarayıcılarının çökmesine neden oluyor. Domain adından da anlaşılacağı gibi sitenin özellikle Safari internet tarayıcı için geliştirildiği biliniyor ancak diğer tüm tarayıcılar da siteden olumsuz şekilde etkileniyor. Özellikle mobil cihazlar üzerinden siteye erişim sağlayan İOS kullanıcıları kötü sonuçlarla karşılaşabiliyor.

Sitenin kaynak kodları incelendiğinde sitenin sonsuz bir dizi oluşturduğu görülüyor ve bu sonsuz dizi, tarayıcının durmasına neden oluyor. Eğer mobil cihazlar üzerindeyseniz, sonuçları ise biraz sıkıntılı olabiliyor. Domain 2015 Nisan ayı içerisinde satın alınmış fakat sitenin ne zamandır etkin olduğu bilinmiyor. Kendi bilgisayarımız üzerinden siteye erişim sağlamaya çalıştığımızda Opera tarayıcının kilitlendiğini ve işlemci kullanımının saniyeler içerisinde yüzde 90 seviyelerine kadar çıktığını gördük. Ram kullanımı ise yüzde 50 (8 GB'lık sistem için) civarlarındaydı. Bu ufak testten de anlaşılacağı gibi bu siteye erişim sağlağınızda akıllı telefonlarınız kısa süre içerisinde ısınma sorunu yaşayabilir.

Bu tür bağlantıları açarken dikkatli olmalı ve bir tür güvenlik önlemi kullanmalısınız. Eğer güvenlik önleminiz bulunmuyorsa sizin için seçtiğimiz programları aşağıdan indirebilirsiniz.

NOT: Haber, bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen ilgili siteyi açmayı denemeyin!

Chrome Çok Yakında İnternet Sayfalarını Daha Hızlı Açmaya Başlayacak

Bakan'dan Evlere Ücretsiz İnternet Müjdesi

YORUMLAR