Firefox Portable

Firefox Portable

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 83,441
  • DOSYA BOYUTU 40.67 MB
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici PortableApps.com (John T. Haller) ve Mozilla

Web tarayıcınızı cebe atma zamanı geldi diyor ve yer imlerinizi, site parolalarınızı sürekli yanınızda bulundurmak istiyorsanız taşınabilir Firefox'unuz sizi bekliyor.

Günümüzün hızla ucuzlayan teknolojilerinden birisi de taşınabilir bellekler. Bu donanımların fiyatları düşerken kapasiteleri de hızla artıyor. Bu durumun sonucunda bu belleklerle yapılabilecekler de hızla çoğalıyor. Bunların başında taşınabilir yazılımlar geliyor. Bu teknoloji sayesinde her türden yazılımısürekli cebinizde taşıyabiliyorsunuz.

İşte bu konuda artık yanınızda bulundurabileceğiniz bir programda Firefox. Yükleme gerektirmeden istediğiniz zaman usb belleğinizi taktığınız bilgisayar üzerinden internetin keyfine varabilmenize olanak sağlayan bu program sayesinde yer imlerinizi, sık ziyaret ettiğiniz siteleri ve kullanıcı bilgilerinizi sürekli yanınızda bulundurabileceksiniz.

Her türden veriniz artık cebinizde. Tıpkı kurulabilir sürümde olduğu gibi ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak dağıtılan taşınabilir Firefox'u USB belleğinizden ayırmayacaksınız.

Not: Program belleğinize kurulduğunda 37 MB'dan daha fazla yer kaplıyor.

Önemli! Taşınabilir Firefox üretici tarafından sadece İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca olarak indirilebiliyor. Biz size İngilizce'yi sunuyoruz. Fakat bilgisayarınızda kullandığınız Firefox gibi Portable Firefox'uda Türkçe yapabilirsiniz. İşte bunun yolu;

Usb belleğinize Firefox Portable'ı açtıktan sonra programı bellek üzerinden çalıştırın. Locale Switcher eklentisini tarayıcıya kurun. Daha sonra tr.xpi Türkçe dil dosyasını indirin ve tarayıcı üzerinden Dosya->Aç bölümünden dil dosyasını seçip yükleyin. Daha sonra usb belleğinizin üzerine yazılmasını bekleyin ve tarayıcınızı kapatıp yeniden başlatın. Fakat tarayıcının tamamen kapanıp açıldığına emin olun.