Dün Gece Yaşanan Sosyal Medya Yasağının Nedeni Belli Oldu

Hatırlanacağı üzere dün gece geç saatlerde ülkemizdeki internet kullanıcıları internetteki yavaşlamadan şikayetçi olmuşlardı.

Dün Gece Yaşanan Sosyal Medya Yasağının Nedeni Belli Oldu

Hatırlanacağı üzere dün gece geç saatlerde ülkemizdeki internet kullanıcıları internetteki yavaşlamadan şikayetçi olmuşlardı. Bir süre sonra Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube gibi sosyal medya servislerine erişim tamamen durmuştu ve 4 saat boyunca bu sitelere normal yöntemlerle girilememişti. Fakat VPN gibi alternatif yöntemler aracılığıyla sosyal medya servislerine problemsiz bir şekilde girilebiliyordu. Bu durum da akıllara internet yasağı uygulanıp uygulanmadığı sorusunu getirmişti.

Erişim yasağının üzerinden bir süre geçince bu durumun nedeni belli oldu. Sosyal medya servislerinin erişime kapatılmasının arkasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırında yürütmekte olduğu Fırat Kalkanı Operasyonu yatıyordu. Bu operasyon yürütülürken ortaya çıkan sosyal medya dezenformasyonunu ve gerçeği yansıtmayan haberleri engelleyebilmek adına sosyal medyaya erişimin kapatılması kararı alınmış.

Kısa bir süre devam eden sosyal medya yasağı sırasında dezenformasyon yaptığı iddia edilen kaynakların yetkililer tarafından tespit edildği bildiriliyor. Ülkemizde daha önceden de sosyal medya yasakları uygulanmış, bu yasaklar çok daha uzun süreli olarak devam etmişti.

Engelli Sitelere Giriş Programları

YORUMLAR