Fiberliyoruz Reklamına RÖK'ten Durdurma Kararı Çıktı!

Türk Telekom çatısı altında buluşan Avea ve TTNet'te ile birlikte 'Fiberliyoruz' adlı reklam çalışmasını yayınlayan Türk Telekom reklamı RÖK engeline takıldı.

Fiberliyoruz Reklamına RÖK'ten Durdurma Kararı Çıktı!

Günlerdir televizyonlarda ve internette gördüğümüz 'Fiberliyoruz' isimli Türk Telekom reklamı RÖK (Reklam Özdenetim Kurulu) tarafından durduruldu. Hadise'den tutun Galatasaray'lı futbolcu Sneijder'e kadar pek çok popüler kişinin yer aldığı reklamın engellenme sebebi ise olmayan şeylerin varmış gibi gösterilmesi diyebiliriz.

Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom çatısı altına giren Avea ve TTNet'ten sonra güçlü bir birleşme algısı oluşturmak ve daha fazla müşteri kazanmak isteyen Türk Telekom'un fiberliyoruz adlı reklamını mutlaka görmüşünüzdür. Bir süre yayınlandıktan sonra RÖK tarafından yaptırım uygulamanan bu reklamda, tüketicileri yanıltabilecek şekilde hareket edildiğine karar verildi.

Reklamda söz konusu olan fiber internetin sadece Türk Telekom tarafından sağlandığı algısı da yaratıldığı için RÖK bu reklamı durdurma kararı aldı. Türk Telekom'dan reklam videosunu değiştirerek uygun hale getirmesini isteyen RÖK, gerekli değişiklikler yapıldığı taktirde reklama yeniden yayınlama izni verebilir. Fakat şu an için bir süreliğine fiberliyoruz reklamını başta televizyon olmak üzere diğer mecralarda da göremeyeceğiz.

RÖK'ün fiberliyoruz reklamını durdurma kararı almasındaki nedenler ise aşağıdaki gibidir:

  • Rakiplerin fiber internet konusunda yeterisiz olduğu ve sadece Türk Telekom abonelerinin fiber internet kullanımı sağlayabilir şeklinde oluşturulan algının yanıltıcı olması.
  • 4.5 G'ye geçiş yapılmamasına rağmen varmış gibi gösterilmesi.
  • Hem fiber internetin hem de 4.5G'nin şu an için mümküno lmayan kullanım şekillerine reklamda yer verilmesi.

Durumun özetini yapacak olursak; Türk Telekom'un yüksek bütçe ile hazırlamış olduğu ve aslında gayet güzel olan reklam rekabet kurallarına aykırı olduğundan ve tüketiciler üzerinde yanlış algılar yaratabileceğinden dolayı şimdilik RÖK tarafından durduruldu. Bakalım Türk Telekom reklam üzerinde gerekli revizeleri yaparak reklamı tekrar yayına alacak mı?

Sizce Türk Telekom'un reklamı yayından kaldırılmalı mıydı? Siz Türk Telekom yerinde olsaydınız reklamı istenilen şekilde düzenleyerek yeniden yayınlar mıydınız?

Türk Telekom'un Fiberliyoruz reklamını aşağıda izleyebilirsiniz.

YORUMLAR