Gençler Sosyal Ağların Kralı Olarak YouTube'u Seçti

Yapılan araştırmaya göre Y kuşağı Facebook ve YouTube'u kendilerine yakın ve popüler buluyorlar.

Gençler Sosyal Ağların Kralı Olarak YouTube'u Seçti

Yapılan bir araştırma YouTube’un genç kuşağın yeni popüler sosyal medyası olduğunu saptadı. Y kuşağı Facebook ve YouTube'u kendilerine yakın ve daha popüler buluyorlar. 

Facebook tüm sosyal medya platformları arasında en çok kullanıcıya sahip bir ağ olarak kabul edilse de, söz konusu kullanıcı demografisi 13-18 yaş arasına çekildiğinde YouTube bu konuda biraz daha öne çıkıyor.

YouTube’un ergenler arasında popüler olması tam 10 yılını aldı. Açıldığından 10 yıl sonra bu payeyi alan sosyal ağ Facebook’un hemen arkasından Y kuşağının popüler buluşma olmayı başardı.

Facebook ise daha olgun yaşlara hitap ediyor. 25-35 yaş arası kullanıcılar YouTube yerine Facebook’da olmayı daha çok tercih ediyorlar. Öte yandan Y kuşağı her iki sosyal ağı da birbiriyle bütünleştirebilecek içerikler kullanmayı ve platformları eşit ağırlıklı kullanmayı seçmişler.

Gençlerin sosyal ağ sıralaması Facebook, YouTube ve Instagram olarak belirleniyor. Bu da Y kuşağının görsel içerikli sosyal ağları tercih ettiğini işaret ediyor.  

YouTube Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

YouTube Kanal Gruplama Özelliği Kalkıyor

YouTube Üzerinden 360 Derece Şenliği Başladı

YORUMLAR