Google Chrome Artık Windows XP ve Vista'yı Resmi Olarak Desteklemiyor

XP ve Vista kullanıcılarına kötü haber

Google Chrome Artık Windows XP ve Vista'yı Resmi Olarak Desteklemiyor

Hatırlayacağınız üzere dünyanın en yaygın olarak kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome daha yeni güncellenerek 50. versiyon numarasına ulaşmıştı. Google Chrome 50 ile birlikte kullanıcılara toplamda 20 farklı güvenlik güncelleştirmesi, daha güvenli ve daha gelişmiş bir internet gezintisi tecrübesi sunuluyordu. Fakat bunun yanında Windows XP ve Windows Vista kullanıcılarını üzecek bir gelişme de Google Chrome 50 ile karşımıza çıktı; o gelişme de Google Chrome'un artık bu işletim sistemlerini desteklemeyecek oluşu.

Windows XP ve Windows Vista'da Google Chrome Kullanmaya Devam Edebileceksiniz

Google Chrome, Windows XP'de ve Windows Vista'da bundan sonra tespit edilen güvenlik açıklarını kapatmayacak. Yani Windows XP ve Vista bilgisayarlarınızda Google Chrome tarayıcıyla hala gezinti yapabileceksiniz; fakat yeni ortaya çıkan güvenlik tehditleri karşısında Chrome tarayıcınız size koruma sunmayacak. Bu nedenle eğer siber saldırıların hedefi olmak istemiyorsanız yeni bir işletim sistemine geçiş yapmanız daha sağlıklı olacak.

Windows XP Efsanesi Halen Hayatta

Microsoft her ne kadar Windows 10'u yayınlamış olsa da dünyada halen ciddi bir kullanıcı kitlesi Windows XP'den vazgeçemiyor ve bu emektar işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Son yayınlanan istatistiklerde Windows XP dünya üzerindeki bilgisayarların yüzde onluk bir bölümünde halen kullanılmaktaydı. Google Chrome'un yanısıra birçok farklı güvenlik firması ve antivirüs yazılımı da bu eski işletim sistemine sunduğu desteği sonlandırmıştı. Bu durum da Windows XP'yi giderek güvenlik açısından daha riskli bir işletim sistemi yapmakta.

Google Chrome 50 Yayınlandı, Hemen İndirin!

Windows Vista'nın Ölüm Tarihi Verildi

YORUMLAR