Google Dökümanlar'a Sesle Yazma Özelliği Getirildi

Google Dökümanlar'a sesle yazma özelliği getirildi. Buna göre konuşarak dökümanlara yazı yazdırılabilecek.

Google Dökümanlar'a Sesle Yazma Özelliği Getirildi

Google, Google Dökümanlar'ı aktif olarak kullananları sevindirecek bir yeniliği getirdi. Bundan sonra konuşarak Google Dökümanlar'a yazı yazdırılabilecek.

Google'ın bu yeniliği sürekli olarak yazı yazan kişileri oldukça sevindirecek. 2015 Eylül ayında tanıtılan özellik dün itibariyle tüm kullanıcılara açık hale geldi. Buna göre artık klavye kullanmadan sesli komutlar yardımıyla Google Dökümanlar'a yazı yazılabilecek. Sesli komut ile yazı yazma özelliği Google Drive üzerinde kayıtlı bütün dökümanlar için geçerli durumda. Metin düzenlemesi de sesli komutlar yardımıyla yapılabiliyor.

Google'ın bu yeniliği ile klavyesiz hakimiyet sağlaması en dikkat çekici özellik olarak ön plana çıkıyor. Google Dökümanlar menüsünde yer alan "Araçlar" panelinden "Sesle Yazma" özelliğini aktif hale getirdikten sonra konuşulanlar otomatik olarak yazılıyor. Aynı zamanda "Ortala", "Kopyala" ve "Yapıştır" gibi düzenleme komutları da sesli olarak algılanıyor. Öte yandan nokta, virgül, ünlem işareti, yeni satır ve yeni paragraf komutları da noktalama işaretleri komutu olarak kullanılıyor. 

Google tarafından yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Google, Fotoğraflar Uygulamasındaki Tüm Fotoğrafların Nereden Çekildiğini Kaydediyor

Google, FBI Davasında Apple'a Hukuki Destek Verecek




YORUMLAR