Android Telefon Kullanıyorsanız Çok Dikkatli Olmalısınız: Bu Güncelleme Tüm Bilgilerinizi Çalıyor!

Android telefonlara gelen son Google Chrome güncellemesini yapmadan önce bir kere daha düşünün. Tüm bilgileriniz ele geçirilebilir. İşte detaylar!

Akıllı telefon kullanıcıları bu sıralar her an kolayca bir tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Kötü amaçlı yazılımlarla karşılaşmak hiç de zor olmasa da daha kolay ulaşılabilir olmaları ne yazık ki kullanıcılar tarafından büyük bir risk oluşturuyor.

Son yaşanan olay ise doğrudan Android kullanıcılarını tehdit ediyor. Google Chrome güncellemesi olarak kullanıcıların karşısına çıkan ve Brokewell adıyla bilinen kötü amaçlı yazılımı yüklemeye karşı hazırlıklı ve dikkatli olunması gerekiyor.

Güncellemeye onay veren kişilerin kişisel bilgilerinin çalınması başta olmak üzere telefonlarına uzaktan erişime de izin vermiş olmaları söz konusu. Bu izin yüzünden kişilerin telefon üzerinden izlenmesi ve bankacılık uygulamalarına erişmesi gibi istenmeyen durumlar yaşanabiliyor.

Google Chrome Güncellemesine Dikkat!

Hollandalı bir güvenlik firması, yaşanan bu son olayla ilgili şu açıklamaları yapıyor:

 "Örneklerin analizi, Brokewell'in bankacılık sektörü için önemli bir tehdit oluşturduğunu ve saldırganlara mobil bankacılık yoluyla erişilebilen tüm varlıklara uzaktan erişim sağladığını ortaya çıkardı. Truva Atı, neredeyse her gün eklenen yeni komutlarla aktif olarak geliştiriliyor gibi görünüyor."

Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi bu Chrome güncellemesi son derece gerçeğe benziyor ama tamamen sahte. Telefonunda Chrome kullanan Android kullanıcılarının bu sahte yazılımı yüklemesi gibi bir hataya düşmesi de çok yüksek bir ihtimal.

Chrome'da Kötü Amaçlı Yazılım Nasıl Temizlenir?
YAZILIM

Chrome'da Kötü Amaçlı Yazılım Nasıl Temizlenir?

Chrome'da bulunan kötü amaçlı yazılım temizleme aracı, web tarayıcısına bulaşan virüs dahil çeşitli kötü amaçlı yazılım türlerinin silinmesine yardım eder.

Bu yazılımın indirilmesi sonrasında kullanıcı adı ve şifrelere erişim, telefondaki metin girişleri, kaydırmalar ve açılan uygulamalara dair her türlü izleme yapılarak verilerin çalınması mümkün hale geliyor. Sonuç olarak özellikle Android kullanıcıları bu güncelleme konusunda fazlasıyla dikkatli olmalı.

YORUMLAR