Apple’dan 2 Yeni Katlanabilir Telefon Gelebilir: Detaylar Netleşiyor!

Apple, merakla beklenen ilk katlanabilir akıllı telefonunun çıkış tarihini açıkladı. Ayrıca cihaza dair yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. İşte detaylar!

Apple'ın ilk katlanabilir cihazının, mevcut iPad mini modelinin yerini alarak 2026 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Kullanıcılar genellikle katlanabilir bir iPhone'un çıkışını beklerken, Apple'ın stratejisinin önce bir katlanabilir iPad ardından bir katlanabilir iPhone sunmak olduğu düşünülüyor.

İddialara göre, iPhone Fold modelinin hazırlık süreci 2-3 yıl daha sürebilir. Apple, her yıl farklı alanlarda gerçekleştirdiği patent başvurularıyla dikkat çekiyor. Geçmiş yıllarda, bu başvurular arasında katlanabilir ekran ve panel teknolojileriyle ilgili patentler de bulunuyordu.

Katlanabilir iPhone ile İlgili Detaylar Gelmeye Devam Ediyor

Özellikle, 2016 yılında alınan bir patent, Apple'ın neredeyse 7 yıl önce katlanabilir bir iPhone konsepti üzerinde çalıştığını gösteriyor. Bu dönem içinde, Apple katlanabilir ekran teknolojilerinde ortaya çıkan sorunları çözme amacıyla çeşitli patentlere imza attı.

Apple, özellikle Samsung Galaxy Z serisinde yaşanan ekran çatlağı ve katlanma izi gibi sorunları önlemeye yönelik bir patent geliştirdi. Bu yeni teknoloji, Apple'ın gelecekteki katlanabilir ekranlarını daha dayanıklı ve estetik hale getirmeyi amaçlıyor.

Ancak yayınlanan yeni rapora göre Apple'ın katlanabilir telefon denemelerinde dayanıklılık ve ekran konusunda bir takım zorluklar yaşanıyor. Bu zorluklardan kaynaklı olarak da yukarıda belirttiğimiz gibi en erken 2026 yılında katlanabilir bir iPhone görebiliriz gibi duruyor.

Apple'ın katlanabilir telefon üzerine çalıştığını biliyoruz ama yeni iddialara göre iki farklı katlanabilir model olabileceği söyleniyor. Bunun için de Apple'ın bilinmeyen bir üreticiye başvurduğu iddia ediliyor.

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 15 modelleri tanıtıldıktan sonra iPhone 16 serisinin özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modelleri donanım konusunda neler sunacak? 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Wonderlust etkinliği sırasında

Kaynak, tüm bunların sonucunda eğer Apple beklentileri karşılayamayacak bir sonuca varırsa, katlanabilir telefon projesini iptal edeceğini belirtiyor. Bahsedilen bu beklentiler, ekran dayanıklılığı ve ekranın kıvılma noktasıyla ilgili olduğu bildiriliyor.