Dünyanın En Zengin Kişisi Belli Oldu: Serveti 200 Milyar Dolar!

Bloomberg'in milyarderler endeksine göre son serveti 200 milyar dolara ulaşan Jeff Bezos, Elon Musk'ı tahtından etti. İşte detaylar!

Bloomberg'in milyarderler endeksine göre dünyanın en zengin kişisi yeniden değişti. Elon Musk'a ait olan zirve yeniden Jeff Bezos'un oldu. Amazon'un kurucusu Bezos, son 1 yılda 23 milyar dolar kazanarak servetini 200 milyar dolara yükseltti.

Forbes dergisinin raporuna göre de Louis Vuitton Moet Hennesy (LVMH) şirketler grubunun lideri Bernard Arnault dünyanın en zengin kişisi olarak belirlenirken, Bloomberg'in raporuna göre Jeff Bezos bu sıralamanın ilk sırasında yer alıyor.

Elon Musk Artık En Zengin Kişi Değil

Elon Musk son 1 yılda 31 milyar dolar kaybetti ve serveti 198 milyar dolara geriledi. Bezos ise 2017 - 2021 yılları arasında dünyanın en zengin kişisi olurken, bu senenin raporuna göre 2024'te de en zengin olarak adını ilk sıraya yazdırdı.

Listedeki değişikliğin temel sebebi Musk'ın kurucusu olduğu Tesla ve Bezos'un kurucusu olduğu Amazon'un hisse hareketleri oluyor. Amazon'un hisse fiyatı bu yıl %18'den fazla artış gösterirken Tesla'nın fiyatı %24 düşüşe uğradı.

Mart ayının başında 8,5 milyar dolarlık Amazon hissesi satmış olsa da Bezos %9,56 hisseyle e-ticaret platformunun en büyük hissedarlığını elinde tutmaya devam ediyor. Musk'ın ise Tesla'daki hissesi %20.

Jeff Bezos Kimdir? Jeff Bezos Serveti Ne Kadar?
Yaşam

Jeff Bezos Kimdir? Jeff Bezos Serveti Ne Kadar?

Jeff Bezos kimdir sorusunu soran kişilerin çoğu, Jeff Bezos serveti ne kadar sorusunun da yanıtını merak ediyor. Dünyanın en zengin insanlarından bir tanesi olan ve hemen hemen herkes tarafından tanınan Bezos’a ilişkin merak edilen soruları cevaplayacağız.

Forbes'e göre ilk sırada yer alan Bernard Arnault ise Bloomberg'in listesinde üçüncü sırada yer alıyor. 197 milyar dolarlık servete sahip olan Arnault'u 179 milyar dolarla Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg takip ediyor. Beşinci sırada ise 150 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates yer alıyor.

YORUMLAR