Getir’in Hızlı Düşüşü: Artık Sadece Türkiye’ye Odaklanacak!

Türkiye’nin popüler teslimat uygulamalarından biri olan Getir, sadece Türkiye’ye odaklanma kararı aldı. Avrupa’dan tamamen çekilecek. İşte detaylar!

Son yıllarda Türkiye'nin “anında teslimat”  alanında ezici gücü olan Getir hızla yükselişteydi. Şimdi ise çeşitli sektör sorunlarından kaynaklı olarak aynı hızla düşüşe geçiyor.

Bir zamanlar değeri 12 milyar dolara yakın olan şirket, yalnızca kendi ana pazarı olan Türkiye'ye odaklanmak için ABD, İngiltere ve Avrupa'daki faaliyetlerini durduracağını duyurdu.

Kapanmalar Sonucu Kaç Kişi İşten Çıkarılacak?

Faaliyetlerin durdurulması sonucu, piyasalarda en az 6.000 iş yeri etkilenecek gibi görünüyor, ancak şirketin belirttiğine göre gelirlerinin yalnızca %7'sini etkilenecek.

Yaşanan kapanmalar sonucu işten çıkarılmalar da yaşanıyor ve Getir, yaptığı diğer bir kısa duyuruda yalnızca Birleşik Krallık'ta resmi olarak 1.500 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı.

Son birkaç gün içerisinde ise, Almanya'da Gorillas'ın Genel Merkezi'ndeki 1.800 çalışana bildirim göndermeye başladığına dair raporlar ortaya çıktı.

Getir Hesap Silme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Getir Hesap Silme Nasıl Yapılır?

2015 Yılında hayatımıza giren şirket, kısa bir sürede büyümeye gitmiş ve yurtdışına açılmıştır. Nazım Sungur’un kurduğu şirket ABD ve birçok Avrupa Birliği ülkelerinde hizmet vermekte.

Yaşanan kapanmaların yanı sıra şirket, toparlanmak amacıyla yeni bir yatırım fırsatlarını değerlendireceğini söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, "Bu karar, Getir'in mali kaynaklarını Türkiye'ye odaklamasına olanak sağlayacak" denildi.