İsrail'i Protesto Eden Çalışanlarını İşten Çıkaran Google'dan Açıklama Geldi!

Google, İsrail hükümetiyle yaptığı "Project Nimbus" bulut bilişim sözleşmesini protesto eden çalışanlarına adeta savaş açtı. İşte detaylar!

Google, İsrail hükümetiyle yaptığı "Project Nimbus" bulut bilişim sözleşmesine karşı protestolara katılan 28 çalışanını işten çıkardı. Bu işten çıkarma İsrail'in protesto edilmesi sonrasında atılan ilk adım değil.

16 Nisan'da dokuz çalışan tutuklanıp açığa alınırken, geçen ayda işten çıkarmalar gerçekleştirildi. İşten atılanların bazıları Google Cloud CEO'su Thomas Kurian'ın ofisinden zorla uzaklaştırılrken, Google'ın küresel güvenlikten sorumlu başkanı Chris Rackow şirketin bu tür olaylara "tolerans göstermeyeceğini" dile getirdi.

Google CEO'su Konuyla İlgili Açıklama Yaptı

Çalışanlara yazılan mektupta "Politikalarımızı ihlal eden davranışları görmezden geleceğimizi düşünen az sayıdaki kişiden biriyseniz, tekrar düşünün!" ifadesine yer verilirken, iş akdinin feshi de dahil olmak üzere karşı önlemler alınmaya devam edileceği vurgulandı.

Protestoları organize eden gruptaki işçiler ise bu işten çıkarmaları "açık bir misilleme eylemi" olarak nitelendirdi. Bu olayların ardından Google'ın CEO'su Sundar Pichia açıklama yaptı. Açıklamasında kullandığı sert ifadeler de dikkatlerden kaçmadı.

Google Güvenli Arama Kapatma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Güvenli Arama Kapatma Nasıl Yapılır?

Google, güvenli arama kapatma işleminin pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Dolayısıyla uzun süre boyunca uğraşmanıza gerek kalmadan söz konusu  özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

"Burası bir iş yeridir ve iş arkadaşlarının huzurunu bozacak veya kendilerini güvende hissetmemelerine neden olacak şekilde hareket edilecek, şirketi kişisel bir platform olarak kullanmaya çalışılacak veya yıkıcı konular üzerinde kavga edilecek veya siyaset tartışılacak bir yer değil. Bu bir şirket olarak dikkatimizin dağılması için çok önemli bir an. Çalışmaya geldiğimizde amacımız dünyadaki bilgiyi organize etmek ve onu evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı hale getirmektir" dedi. "Bu her şeyin üstündedir ve bizden bunu yansıtan bir odakla hareket etmemizi bekliyorum."

YORUMLAR