Artık Instagram, Facebook ve Messenger'ın Simgeleri Temalara Göre Değişebilecek!

Artık Instagram, Facebook ve Messenger'ın simgeleri temalara göre değişebilecek. İşte Android cihazlarda geçerli olacak özelliğin ayrıntıları!

Bildiğiniz üzere birçok uygulamanın simgesi temalara göre değişebiliyor. Android 12 ile hayatımıza giren tema desteği, simgeleri kullanıcılar için daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Tema desteğine karşı uzun zamandır mesafeli duran Meta, nihayet kararını değiştirdi. Kullanıcılar Facebok, Instagram ve Messenger gibi uygulamaların simgelerini temalarına göre görüntüleyebilecek.

Son Sürümü Kullanmak Gerekecek!

Yeni gelen güncellemeyle birlikte uygulama simgeleri temaya göre değişiklik gösterebilecek. Bunun için kullanıcıların uygulamaların son sürümlerini kullanmaları gerekecek. Örneğin Instagram'ın son 307.0.0.0.30 versiyonunda temalı simgeler kullanılabilecek.

Uygulamaların klasik logolarının akılda kalıcı olması için bazı şirketler bu tür temalara karşıdır. Meta da uzun zamandır bu konuda araftaydı. Ancak artık günümüzde neredeyse her uygulamanın simgesi bu şekilde temalara göre değişebiliyor.

Simge arka planının sistem rengiyle eşleşmesi ile oluşan bu değişiklik, simgelerin bazen renkli bazen sade görünmesini sağlayabiliyor. Kullanıcıların zevkine göre değişkenlik gösterse de tema desteği çoğunlukla tercih ediliyor.

Facebook, Instagram ve Messenger'ın da tema desteğine kavuşuyor olması kullanıcıları bir hayli sevindirdi. Meta, Material You temalı simge desteğini Android için ekledi. Uygulamaların simgeleri artık ana sayfada temanın rengiyle uyum sağlayabilecek.

Sevilen iPhone Özelliği Instagram'a Geliyor: Heyecanlandıran Yenilik!
SOSYAL MEDYA

Sevilen iPhone Özelliği Instagram'a Geliyor: Heyecanlandıran Yenilik!

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, çıkartma oluşturma özelliğini test etmeye başladı. iPhone'lardaki özelliğe benzeyen yeni işlev, kullanıcıların fotoğraflardan çıkartma elde edilmesini sağlayacak.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki bölümden bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR