iPhone 16'nın Kamera Tasarımı Farklı Olacak: Nasıl Görünecek?

iPhone 16 tasarımının söylentileri, çıkan kılıf fotoğraflarıyla doğrulanıyor. Peki yeni iPhone 16 ve 16 Plus nasıl görünecek? İşte ayrıntılar!

Apple'ın bu sene sonunda tanıtılması beklenen iPhone 16 serisine dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son paylaşılan görüntülere göre  iPhone 16 kılıfları, serideki en büyük değişikliği gözler önüne seriyor.

Son birkaç aydır Apple standart iPhone 16 modelleri için farklı kamera tasarımları deniyordu. Görünen o ki tasarımların hepsi dikey kamera düzenlemesini doğruluyor.

En son prototip, geniş ve ultra geniş kameralar için iki ayrı kamera halkasını içeriyor. Tasarım, hap şeklinde yükseltilmiş bir yüzeyde bulunan aynı düzenlemeyi içeriyor. Bu tasarımın ilhamının iPhone X'ten geldiği düşünülüyor.

iPhone 16 ve 16 Plus Kameraları Nasıl Görünecek?

Telefonun mikrofonu lenslerin hemen yanında yer alırken, flaş çıkışı her zaman olduğu gibi kameraların yer aldığı adanın içinde konumlanıyor.

Dikey kamera düzeniyle birlikte, Apple'ın iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerine mekansal video kaydı özelliğini getirmesi bekleniyor. Mevcut iPhone 15 modelleri çapraz kamera düzenine sahip ve mekansal video çekme yeteneği bulunmuyor. Bu özellik yalnızca iPhone 15 Pro modelleri ve Vision Pro kulaklıkta bulunuyor.

Güncellenmiş kamera tasarımına ek olarak, son ‌iPhone 16‌ prototipleri, ‌iPhone 15 Pro‌'da kullanılana benzer bir eylem düğmesi ve cihazın çerçevesiyle aynı seviyede bulunan yatay video çekim için basınca duyarlı bir yakalama düğmesi içeriyor.

En son paylaşılan kılıf fotoğraflarında yakalama düğmesi için bir açıklık görmek mümkün.

Kılıfların paylaşılmış olması Apple'ın iPhone 16 için bu tasarımı benimsediğini kesin olarak doğrulamıyor. Üçüncü taraf kılıf üreticileri genellikle gelecek iPhone'lar için ilk kılıf tasarımlarını sızıntılara ve söylentilere dayandırıyor. Bu nedenle görüntüler gerçek tasarımlar olmayabilir.

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 15 modelleri tanıtıldıktan sonra iPhone 16 serisinin özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modelleri donanım konusunda neler sunacak? 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Wonderlust etkinliği sırasında

Apple'ın iPhone 16 serisini Eylül ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR