Metaverse'te Oy Kullanmak Mümkün: İşte Yeni Oy Simülasyonu

Oy Birliği Platformu, gençler için özel olarak metaverse ortamında oy kullanma deneyimi simülasyonu sundu. Detaylar haberimizde!

Metaverse'te Oy Kullanmak Mümkün: İşte Yeni Oy Simülasyonu

Yakın zamanda tanıtılan yapay zeka destekli seçmen eğitim videolarıyla öne çıkan Oy Birliği Platformu, yine gençlere yönelik önemli bir projeye imza attı. 

İlk defa oy kullanacak kişilerin oy deneyimi hakkında bilgi edinebilmesi adına metaverse ortamında oy kullanma simülasyonu oluşturuldu.

VR Gözlük ile Oy Kullanılabiliyor

Oy Birliği Platformu tarafından tasarlanan seçim simülasyonu, oy kullanırken geçilmesi gereken süreçleri gösteriyor. Metaverse içerisinde oluşturulan okul benzeri ortamda seçim sandığından oy kullanma alanına kadar her detay düşünülmüş.

Seçim simülasyonu, VR gözlükler yardımıyla denenebiliyor. Oy Birliği Platformu Sözcüsü Ömer Şahan yapılan proje hakkında, "Metaverse üzerinde gerçekleştirdiğimiz oy kullanma deneyimi, genç seçmenlere interaktif bir şekilde demokratik süreci deneyimleme fırsatı sunuyor." dedi.

Metaverse Furyası Bitiyor: Disney de Metaverse Planlarını İptal Etti!
İNTERNET

Metaverse Furyası Bitiyor: Disney de Metaverse Planlarını İptal Etti!

The Wall Street Journal'ın haberine göre Disney, metaverse bölümünü kapattı ve daha geniş bir yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak ekibin 50 kadar üyesinin tamamını işten çıkardı.